Να κάνουμε το ΝΑΤΟ Αρκάδι αν οι σύμμαχοι δε συμμαζέψουν την Τουρκία

 «Να κάνουμε το ΝΑΤΟ Αρκάδι, για το κράτος πειρατή»! Ο Υποπτέραρχος ε.α Δημήτρης Δρόσος είναι μια εξαιρετικά ψύχραιμη φωνή και οι αναλύσεις του χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό. Γι ΄ αυτό και το να ζητά να κάνουμε επιτέλους φασαρία για όσα κάνει η Τουρκία με την ανοχή των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ο κ.Δρόσος επισημαίνει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίζει ένα κράτος με τη συμπεριφορά της Τουρκίας «με αστική ευγένεια».

Συντάσσεται με την άποψη που έχει εκφράσει ο κυβερνητικός βουλευτής και Αντιστράτηγος ε.α Ν.Μανωλάκος ο οποίος έχει ζητήσει κατάρριψη τουρκικών UAV. Επισημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει «κάνει Αρκάδι το ΝΑΤΟ αν οι σύμμαχοι δε συμμαζέψουν την Τουρκία».

Μιλά για το θέμα των Scalp Naval υποστηρίζοντας ότι οι Αμερικανοί -όπως λένε οι πληροφορίες- δεν επέτρεψαν να τους πάρει η Ελλάδα, γιατί θα άλλαζαν τις ισορροπίες. «Ας παίρναμε μια φρεγάτα λιγότερη αλλά με Scalp Naval», λέει ο κ.Δρόσος απαντώντας στους ισχυρισμούς που λένε ότι δεν τους πήραμε λόγω οικονομικής στενότητας.

Ο κ.Δρόσος υπενθυμίζει ότι υπήρχε το δόγμα του ισοδύναμου τετελεσμένου που πρέπει να επαναφέρουμε σε ενέργεια.

Επισημαίνει ότι ο Ερντογάν προσπαθεί και σε κάποιες περιπτώσεις αποδυναμώνει τις στρατηγικές συμμαχίες που έχει συνάψει η Ελλάδα, όπως αυτή με τα ΗΑΕ. Δηλώνει ότι θεωρεί απίθανο να βρεθεί πολιτική ή στρατιωτική ηγεσία που θα σκεφθεί έστω να συζητήσει τα περί αποστρατιωτικοποίησης νησιών του Αιγαίου. militaire.gr

loading...