Μοντέλο εκπαίδευσης «χωρίς φύλο» προωθείται στα σχολεία της Βρετανίας. Οι μαθητές πρέπει να σταματήσουν να αποκαλούν τους δασκάλους «κύριος και κυρία»…! Σύντομα και σε εμάς…

Οι μαθητές πρέπει να χρησιμοποιούν όρους ουδέτερους ως προς το φύλο, όπως «δάσκαλος» όταν βρίσκονται στην τάξη, αντί για τις παραδοσιακούς όρους «Κύριος» και «Κυρία».


Πηγή: Breitbart

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Βρετανοί δάσκαλοι ενημερώθηκαν ότι οι μαθητές δεν πρέπει να τους αναφέρουν ως «Κύριος και Κυρία» σε μια εκπαιδευτική συνεδρία που διοργάνωσε η Εθνική Ένωση Εκπαίδευσης.

Προκειμένου να προωθηθεί ένα μοντέλο εκπαίδευσης «χωρίς φύλο», η διευθύνουσα σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Educate & Celebrate, Δρ Elly Barnes είπε στους εκπαιδευτικούς σε μια διάλεξη με τίτλο «Getting the Language Right for 2022» ότι οι μαθητές πρέπει να χρησιμοποιούν όρους ουδέτερους ως προς το φύλο, όπως «δάσκαλος» όταν βρίσκεστε στην τάξη, αντί για τις παραδοσιακούς όρους «Κύριος» και «Κυρία».

Το διαδικτυακό σεμινάριο διάρκειας 90 λεπτών από τον Δρ Μπαρνς, αντίγραφο του οποίου έλαβε η The Telegraph , συνέχισε να υποστηρίζει ότι οι τάξεις πρέπει να εγκαταλείψουν άλλους όρους που σχετίζονται με το φύλο, όπως «αγόρια», «κορίτσια», «γιος» και «μητέρα». , υπέρ εναλλακτικών λύσεων όπως «μαθητές», «μαθητές», «παιδί» και «γονέας».

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης — η οποία οργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Εθνική Εκπαιδευτική Ένωση (NEU) — ο Δρ Barnes εισήγαγε έναν «κώδικα συμπεριφοράς» που θα εισαχθεί στην αρχή του τριμήνου και είπε ότι όσοι διαφωνούσαν με την ακροαριστερή ατζέντα πρέπει να αποκλειστεί από το σχολείο.

Ο επικεφαλής του Educate & Celebrate είπε επίσης ότι τα σχολεία θα πρέπει να εισάγουν στολές «χωρίς φύλο», λέγοντας: «Μην λέτε ότι ταιριάζει σε αγόρι ή κορίτσι».

Ο ιστότοπος της φιλανθρωπικής οργάνωσης υπερηφανεύεται ότι «χιλιάδες παιδικοί σταθμοί, δημοτικά σχολεία, σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κολέγια και επιχειρήσεις» έχουν εγγραφεί στο βραβείο «υπερηφάνεια για την ισότητα, τη διαφορετικότητα και την ένταξη».

“Εξοπλίζουμε εσάς και τις κοινότητές σας με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση για να ενσωματώσετε το φύλο, την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό στον ιστό του οργανισμού σας”, λέει η Educate & Celebrate .

Σύμφωνα με την The Telegraph , η φιλανθρωπική οργάνωση είχε χρηματοδοτηθεί στο παρελθόν από το Υπουργείο Παιδείας της κυβέρνησης (DfE) και έχει εξασφαλίσει κρατικές συμβάσεις.

Ένας από τους δασκάλους που παρακολούθησαν το διαδικτυακό σεμινάριο επέκρινε την Εθνική Εκπαιδευτική Ένωση (NEU) για τη χρηματοδότηση της διάλεξης από την ακροαριστερή ομάδα.

«Ήταν προπαγάνδα για τρανς ακτιβιστές και εντελώς ενάντια στις οδηγίες του DfE, αλλά το παρουσίαζαν ως γεγονός. Οι δάσκαλοι θα λάβουν αυτό που λέει αυτή η γυναίκα ως γεγονός επειδή η εκπαίδευση οργανώθηκε από το NEU και δεν πρόκειται να αμφισβητήσουν το σωματείο τους», είπε η δασκάλα στο δημοσίευμα.

Η γυναίκα παιδαγωγός, η οποία ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη υπό τον φόβο των επαγγελματικών επιπτώσεων, είπε ότι αισθάνθηκε προσωπικά «ασέβεια» ως γυναίκα από τις συμβουλές που έδωσε το Educate & Celebrate.

«Προσπαθούν να μας διαγράψουν αφαιρώντας τη γλώσσα μας, λέγοντας ότι πρέπει να αποφεύγουμε λέξεις όπως η μητέρα, και ουσιαστικά πληρώνουμε γι’ αυτό», είπε.

Η ομάδα εκστρατείας υπό την ηγεσία των γονέων, η Safe Schools Alliance είπε επίσης ότι ήταν «απαράδεκτο» η NEU να χρησιμοποιεί συνδρομές μελών για να φιλοξενεί αριστερές διαλέξεις.

Απαντώντας στις κριτικές, ένας εκπρόσωπος του NEU είπε: «Ένας αυξανόμενος αριθμός εφήβων αναγνωρίζονται ως μη δυαδικοί και η εκπαίδευση πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτό – αλλά η NEU δεν πιστεύει ότι τα σχολεία μπορούν ή πρέπει να υιοθετήσουν γλώσσα ουδέτερη ως προς το φύλο ο πίνακας.

«Αυτή η εκπαίδευση προήλθε από εξωτερικό πάροχο και οργανώθηκε τοπικά. Το NEU θα επανεξετάσει το περιεχόμενό του για να διασφαλίσει ότι είναι συνεπές με τις πολιτικές μας.»

Το NEU έχει δεχθεί στο παρελθόν επικρίσεις για την προώθηση της αριστερής ιδεολογίας γύρω από τη φυλή. Πέρυσι, για παράδειγμα, το συνδικάτο των 450.000 μελών κάλεσε τους δασκάλους να περάσουν « εκπαίδευση ακτιβιστών » για να καταπολεμήσουν τα υποτιθέμενα δεινά της «λευκότητας» και της «αποικιοκρατίας» στα βρετανικά σχολεία.

Η Ένωση έχει επίσης κατηγορηθεί για διάδοση της σοβιετικής « κατήχησης » αφού αποκαλύφθηκε ότι η NEU είχε ζητήσει να διδαχθούν τα νήπια για το υποτιθέμενο «λευκό προνόμιό» τους.

loading...