Σύντομα σε περιπολίες συγκεντρώσεων – Σκύλοι ρομπότ περιπολούν στα σύνορα των ΗΠΑ – Δείτε βίντεο

 

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ παρέδωσε μια «αγέλη» σκύλων ρομπότ, που ονομάζονται «Αυτοματοποιημένα Οχήματα Επίγειας Επιτήρησης», στην Τελωνειακή και Συνοριακή Περίπολο, για περιπολίες στα σύνορα με το Μεξικό

Ασυνήθιστες εικόνες καταγράφηκαν στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό καθώς σκύλοι – ρομπότ πραγματοποίησαν περιπολίες.

Όπως έγινε γνωστό, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ παρέδωσε μια «αγέλη» σκύλων ρομπότ, που ονομάζονται «Αυτοματοποιημένα Οχήματα Επίγειας Επιτήρησης», στην Τελωνειακή και Συνοριακή Περίπολο, για περιπολίες στα σύνορα με το Μεξικό.

Το πρόγραμμα σκοπεύει να «αξιοποιήσει την τεχνολογία για να πολλαπλασιάσει δυναμικά» την αμερικανική παρουσία, κατά μήκος των συνόρων και να «μειώσει την έκθεση του ανθρώπου σε κινδύνους που απειλούν τη ζωή του», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση  του υπουργείου.

«Τα νότια σύνορα μπορεί να είναι ένα αφιλόξενο μέρος για τον άνθρωπο και τα ζώα, και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο μια μηχανή μπορεί να υπερέχει», εξήγησε η υπεύθυνη του προγράμματος Επιστήμης και Τεχνολογίας του υπουργείου, Μπρέντα Λονγκ.

Μπορούν να εξοπλιστούν με κάθε είδους θερμική κάμερα

Οι τετράποδοι ρομποτικοί φρουροί, οι οποίοι έχουν ήδη δοκιμαστεί σε βαγόνια τρένων και σε κτίρια, μπορούν να εξοπλιστούν με κάθε είδους κάμερα (θερμική, νυχτερινής όρασης κ.λπ.) ή αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένων των χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών και πυρηνικών. Μπορούν να ελέγχονται μέσω τηλεχειριστηρίου, Wi-Fi, GPS ή «άλλων μέσων», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι κατασκευαστές δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για τις δυνατότητές των σκύλων-ρομπότ , λέγοντας ότι το «στιβαρό, τετράποδο ρομπότ μπορεί να διασχίσει όλους τους τύπους φυσικού εδάφους, όπως άμμο, βράχια και λόφους, καθώς και περιβάλλοντα που έχουν κατασκευαστεί από τον άνθρωπο, όπως σκάλες».

Πηγή: RT

loading...