ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

AΛΛH MIA ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΥ…


Γράφει ο Νικήτας Αποστόλου

Στις 25 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε μια δήλωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Την διάβασα στην ιστοσελίδα “ Ρομφαία ”. Στη

δήλωσή του αυτή, αφού δηλώνει ότι, “Είμαι βαθιά συγκλονισμένος και οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου κατευθύνονται προς τους Ουκρανούς αδελφούς μας, καταλήγει ως εξής. 

“Εύχομαι και προσεύχομαι λοιπόν να σταματήσει αυτός ο πόλεμος τώρα, να πρυτανεύσει  η σύνεση και η λογική και να γίνει αντιληπτό ότι όλα τα ζητήματα μπορούν να διευθετηθούν και να επιλυθούν μέσα από το διάλογο και τη συνεννόηση και ποτέ με τη βία.”  

Με την δήλωσή του αυτή ο Ποιμενάρχης μας, θεωρεί ότι εκπλήρωσε το καθήκον του, την “διακονία του λόγου”, που ως Επίσκοπος οφείλει  προς το ποίμνιο, που ο Κύριος του έχει εμπιστευθεί, προς την Εκκλησία του Χριστού.  

 Δυστυχώς η δήλωση αυτή δεν ανταποκρίνεται σε όσα ως πιστός περίμενα  να ακούσω από εκείνον, για ένα τόσο σοβαρότατο γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας. Ήταν φως μιας σπίθας στο βαθύ σκοτάδι και όχι το φως που θα έλαμπε και θα ήταν ο φωτεινός δρομοδείκτης για τον κόσμο. (Ματθ. Κεφ. Ε΄ 14-16). 

 Συνέστησε  στους ασκούντες την πολιτική εξουσία παγκοσμίως διάλογο, συνεννόηση, και την αποφυγή βίας, μέχρι εκεί. Δεν θύμισε όμως σε Ρώσους και Ουκρανούς και στους υπολοίπους, οι περισσότεροι από τους οποίους αυτοπροσδιορίζονται και  αυτοαποκαλούνται “Χριστιανοί” όφειλαν  όφειλαν να λειτουργούν σύμφωνα με τις εντολές του Κυρίου μας και όχι ως όργανα του εωσφόρου. 

 Όφειλε πρωτίστως να  θυμίσει σε εκείνους και σε εμάς και σε όλον τον κόσμο το τι ο Χριστός μας αποκάλυψε σχετικά με  τις κοσμικές εξουσίες. Αυτό καταγράφεται στην  Αγία  Γραφή,στα  χωρία των Ευαγγελίων (Ματθ. Κεφ. Δ 8-11),  (Λουκάς  Κεφ. Δ 5-8& ΚΒ 25-27) & (Μαρκ. Ι 42-45). Εκεί διαβάζουμε ότι μετά την βάπτισή Του στον Ιορδάνη ο Κύριός μας, πήγε στη έρημο, όπου νήστεψε 40 ημέρες και υπέστη τους πειρασμούς του διαβόλου.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...