Κρίμα κ. Τασούλα! Πολύ κρίμα…

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Σε ομιλία της στη Βουλή η Βουλευτής Α΄ Αθηνών του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη είπε με καταγγελτικό ύφος:

«Το ξέρετε ότι οι μάσκες που μας μοίρασε η Βουλή είναι τουρκικές; Οι μετανάστες δεν περνάνε, οι μάσκες όμως περνάνε. Τα συμφέροντα και τα όπλα περνάνε. Είναι Οργουελικό αυτό που ζούμε, οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους εδώ μέσα»!

Αυτή η αναφορά της κ. Κανέλλη ήταν ευθεία βολή κατά του Προεδρείου της Βουλής και πιο συγκεκριμένα κατά του Προέδρου της Κωνσταντίνου Τασούλα, Βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ!

Για τον λόγο αυτό, ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Τασούλας θεώρησε πως έπρεπε να απαντήσει. Δεν έμαθε όμως όπως φαίνεται, πως σε κάποιες περιπτώσεις “η σιωπή είναι χρυσός”! Έτσι εκτέθηκε περαιτέρω με την απάντηση που έδωσε για τις μάσκες… made in Turkey!

Να τι είπε ο κ. Τασούλας:

«Πρόκειται για μειοδοτικό διαγωνισμό του ιατρείου της Βουλής, κατά τον οποίο επιλέχθηκε η πιο συμφέρουσα προσφορά. Το κουτί είχε πάνω την αγγλική και γερμανική σημαία, αλλά πιο κάτω έγραφε ότι είναι κατασκευασμένες σε εργοστάσιο της Κωνσταντινούπολης. Αν ήμουν εγώ και είχα εικόνα θα έλεγα να μη τις επιλέξουμε»!

Δηλαδή για να καταλάβουμε καλά! Ποιος έδωσε αυτήν την έγκριση; Ποιος υπερπατριώτης της ΝΔ συνεργάτης του κ. Τασούλα; Και ποια η τύχη του;

Αλλά αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός, πως ο κ. Τασούλας μετέφερε αλλού τις ευθύνες της αντεθνικής αυτής επιλογής!

Κρίμα κ. Τασούλα! Πολύ κρίμα!

Αν ήσασταν εσείς! Ήσασταν και στις λαοσυνάξεις στο Σύνταγμα για την Μακεδονία μας και είδαμε σήμερα πως το κόμμα σας, άρα και εσείς, υπερασπίζεται την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”!

Μα σε τούτον τον τόπο, το κομματικό συμφέρον να υπερισχύει πάντα του εθνικού;;

Μητσοτάκη έχεις μήνυμα. Το έλαβες;

Όλο και μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας αντιλαμβάνεται την ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης στη διαχείριση και αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων. Κάθε ημέρα που περνάει η οργή του λαού μας αυξάνει κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Μέρος της κοινωνίας μας και οι φίλαθλοι των ποδοσφαιρικών ομάδων!

Τελευταίο παράδειγμα οπαδικής αντίδρασης, οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού (Θύρα 13)! Οι φίλοι των “πράσινων” λοιπόν, ανήρτησαν πανό γεμάτο νόημα στην “Λεωφόρο”, έδρα της ΠΑΕ ΠΑΟ, στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης!

Ένα ξεκάθαρο, ένα σαφές μήνυμα κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού για τα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα με την κακοκαιρία!

Έγραφε αυτό το πανό:

«Βρέχει, πνιγόμαστε… Χιονίζει, εγκλωβιζόμαστε…. Πιάνει φωτιά, καιγόμαστε… Για πόσο ακόμα θα τους ανεχόμαστε;»!!

Της Αττικής Οδού γίνεται! Γιατί άραγε;

Η γκρίνια που είχε ξεσπάσει στο Μέγαρο Μαξίμου για τις ευθύνες της θεομηνίας “Ελπίς”, μεταφέρθηκε και στη Βουλή των Ελλήνων στην τριήμερη συζήτηση της προτάσεως μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Υπουργοί και Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αλληλοκατηγορήθηκαν! Εξιλαστήριο θύμα φρονώ πως θα είναι ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης! Εκλεκτός όμως της ΕΕ (πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων) που τον επέβαλε σε αυτήν την θέση! Αφού το “επιτελικό κράτος του Μαξίμου” θέλει να τον “φάει”, καταλογίζοντάς του, υποβάθμιση της έκτασης της κακοκαιρίας!

Από την άλλη πλευρά, παραξενεύτηκα με την υπερευαισθησία και με την οποία αντιμετώπισε την κρίση ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Λειτουργίας και Συντήρησης της Αττικής Οδού (Αττικές Διαδρομές A.E.) Βασίλης Χαλκιάς! Ο οποίος παραιτήθηκε (σπάνιο φαινόμενο κι όχι ελληνικό) λέγοντας:

«Ως προϊστάμενος ενός ολόκληρου μηχανισμού, αισθάνομαι την ανάγκη να διευκολύνω την εταιρεία και να υποβάλλω τη παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, ευχόμενος τα καλύτερα στον αντικαταστάτη μου…»!

Να θυμίσουμε πως ο κ. Βασίλης Χαλκιάς διατέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας από το 1999 και ήταν και αντιπρόεδρος της “ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ” από το 2018 έως το Φεβρουάριο του 2021!

Ήταν λοιπόν δική του απόφαση, ή τελικά κάποιοι τον οδήγησαν σε παραίτηση για να καταλογιστεί δεδικασμένο ευθύνης στην Αττική Οδό;

Πολλά τα ερωτήματα, που όπως μου εκμυστηρεύτηκε υψηλή πηγή μου, το παιχνίδι μπορεί να είναι σικέ! Και επειδή “ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο”, υπομονή να έχουμε και όλα θα αποκαλυφθούν!!

Γνωρίζεις Αρχηγέ ΓΕΕΘΑ τα παρακάτω;

Υψηλότατη στρατιωτική πηγή μου, μου είπε να μεταφέρω στον Α΄ ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο τα παρακάτω:

To Λ.Σ-EΛ/AKT χρειάζεται θερμικές κάμερες για τα σκάφη τύπου LABRO για την ευρύτερη ναυτική περιοχή της Κω.

Χρειάζονται επειγόντως 2 θερμικές κάμερες και 2 σκάφη τύπου CB 90!

Επειδή η ευρύτερη ναυτική περιοχή της Κω, είναι ο “Έβρος” του Αιγαίου μας!

Επίσης η πηγή μου, μου κατέθεσε πως δεν επιτρέπεται στελέχη του Λ.Σ-EΛ/AKT να δαπανούν ποσά από το υστέρημά τους, προκειμένου να αποκτούν διόπτρες (κιάλια) ημέρας, τα οποία όφειλε να τους τα χορηγεί η υπηρεσία!

Μου εκμυστηρεύτηκε ακόμη η πηγή μου, πως είναι λυπηρό το φαινόμενο να βελτιώνονται (ανακαινίζονται) σκάφη του Λιμενικού Σώματος της Κω και μόλις αυτά καθίστανται αξιόπλοα, να μεταφέρονται σε άλλες θαλάσσιες περιοχές!

Και όπως μου λέγει πως ακούγεται: H Kως δεν είναι καρνάγιο!

Ειλικρινά δεν μπορώ να γνωρίζω αν τα παραπάνω ευσταθούν! Αλλά δοθείσας της ευκαιρίας ας εξετάσει τα παραπάνω καταγγέλλοντα ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος!!

loading...