Μας δουλευουν;;; 74,7 % του γενικού πληθυσμού σημαινει 10.509.000 κάτοικοι!!!!Υπολογίζουν και λαθροέλληνες;;;

The current population of Greece in 2022 is 10,316,637, a 0.52% decline from 2021. The population of Greece in 2021 was 10,370,744, a 0.5% decline from 2020. The population of Greece in 2020 was 10,423,054, a 0.48% decline from 2019.

…………………………………………………………………………………………….

 Κορονοϊός: Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την ολοκλήρωση της εμβολιαστικής περιόδου

Στα επίπεδα των περίπου 2.000 έχουν καθηλωθεί οι ημερήσιοι νέοι εμβολιασμοί για κορονοϊό, ενώ υποχωρεί και η χορήγηση τρίτης δόσης. Με βάση τα στοιχεία αυτά η Επιχείρηση Ελευθερία πλέον έχει ολοκληρώσει το βασικό της στόχο.

Γιώργος Σακκάς

Χαμηλότερα των 20 εκατομμυρίων βρίσκεται το επίπεδο των εμβολιασμών στην Ελλάδα και με δεδομένο το γεγονός ότι δεν υπάρχει εισήγηση για λήψη 4ης δόσης, ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού φαίνεται πλέον να έχει ολοκληρωθεί. Καθημερινά πλέον οι νέοι εμβολιασμοί δεν ξεπερνούν τις 2.000-2.500 την ημέρα, ενώ η πλειονότητα των πολιτών που μπορούν να κάνουν τρίτη δόση το έχουν ήδη κάνει.

Χαρακτηριστική ήταν η πρόσφατη αναφορά του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους ότι “Μπορούμε να πούμε ότι ολοκληρώνεται η εμβολιαστική περίοδος, καθώς είμαστε πλέον άνω του 95% σε δικαιούχους αναμνηστικής δόσης. Πλέον έχουμε καλύψει και έχουμε πετύχει τους στόχους”.

Εμβολιαστική κάλυψη

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Θεμιστοκλέους είχε αναφέρει ότι ήδη από τη Δευτέρα 21/2 ξεπεράσαμε τα 20 εκατομμύρια εμβολιασμούς στη χώρα μας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στην Ελλάδα έχουν πραγματοποιηθεί 19,87 εκατομμύρια. Περισσότεροι από 7.850.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση που αντιστοιχεί σε ποσοστό 74,7% του γενικού πληθυσμού και περίπου 84,5% του ενήλικου πληθυσμού. Οι επιδόσεις αυτές είναι πολύ κοντα στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσης περισσότερα από 7.480.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 71% του γενικού πληθυσμού και 80% του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς είναι 71,4% του γενικού πληθυσμού και 82,5% του ενήλικου πληθυσμού.

Να αναφέρουμε ότι τα παραπάνω ποσοστά βρίσκονται σε αυτά τα επίπεδα με ελάχιστες διαφορές εδώ και αρκετές εβδομάδες και είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα αλλάξουν. Ίσως να υπάρξει μια μικρή ανάκαμψη όταν έρθουν τα δύο νέα πρωτεϊνικά εμβόλια των Novavax και GSK-Sanofi. Όμως δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε θα έρθουν αλλά και το ποια θα είναι η ανταπόκριση των πολιτών.

Σε σχέση με τα στοιχεία της αναμνηστικής δόσης, τη στιγμή αυτή οι δικαιούχοι είναι 5.828.000, ποσοστό 78% των ολοκληρωμένων εμβολιασμών. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 5.256.000 εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης, ποσοστό 90% των δικαιούχων και μαζί με τα προγραμματισμένα ραντεβού συνολικά δηλαδή το 92% των δικαιούχων θα έχει ολοκληρώσει τον τριπλό εμβολιασμό.

Εμβολιασμός στα φαρμακεία

Όσον αφορά στα φαρμακεία, φαίνεται πως αν και οι φαρμακοποιοί το επιθυμούν, προς το παρόν δεν υφίσταται αυτή η ανάγκη να γίνει καθώς μια τέτοια επιχείρηση για την ώρα θα χε περισσότερο “ταλαιπωρία” παρά αποτέλεσμα.. Μάλιστα ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι “παρά τους υψηλούς στόχους που έχουν επιτευχθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν τελειώνει. Άρα δεν αλλάζει κάτι, δεν κλείνουν εμβολιαστικά σημεία, δεν γίνεται κάτι άλλο. Μπορούμε να πούμε ότι ολοκληρώνεται η εμβολιαστική περίοδος. Η ζήτηση, αυτονόητα, από τη στιγμή που δεν έχουμε τέταρτη δόση, θα είναι μειωμένη”.

Και συμπληρώνει ότι “Το αν θα μπουν τα φαρμακεία ή όχι, τονίζω ότι πρώτον, έχουμε αποδείξει από την πρώτη στιγμή ότι πρώτα υλοποιούμε και μετά ανακοινώνουμε. Και αυτό το λέω γιατί έχω δει και κάποιες ανακοινώσεις από Συλλόγους. Ευθύς εξ αρχής εδώ, η Επιχείρηση «Ελευθερία» υλοποιεί επιχειρησιακά σχέδια και τότε ανακοινώνει. Δεν ανακοινώνει από πριν τι θα γίνει”.

Και το δεύτερο για τα φαρμακεία, όλα εξετάζονται αν χρειάζονται. Εμείς, όμως, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να φτάσουμε και 140.000 και 150.000 εμβολιασμούς με το πρόγραμμα που υπάρχει τώρα και διάφορες συνθήκες που θα επέτρεπαν- παραδείγματος χάριν, το εμβόλιο της γρίπης γίνεται στα φαρμακεία- δεν έχουν αλλάξει για τα εμβόλια της Covid. Παραμένουν τα φιαλίδια και τα λοιπά” συμπλήρωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

https://www.news247.gr/

loading...