«Ηλεκτροσόκ» στην Αθήνα από τις δηλώσεις Ν.Μεντβέντεφ για 2.000 ευρώ ανά 1.000 κ.μ. φ.α.- «Καταστραφήκαμε!» Λόγω της απόφασης για Nord Stream 2

 Πανικός επικρατεί στα κυβερνητικά κλιμάκια από την προειδοποίηση του Ρώσου πρώην προέδρου της Ρωσίας και νυν αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ότι σύντομα το φυσικό αέριο λόγω των δυτικών κυρώσεων και κυρίως της παύσης του Nord-Stream 2, θα πωλείται 2.000 ευρώ τα 1.000 κυβικά μέτρα από την Ρωσία.

Παράγοντες του Υπουργείου Ενέργειας σχολίαζαν “Θα υπάρξει συστημική καταστροφή της ελληνικής οικονομίας αν συμβεί αυτό που είπε ο Ρώσος αξιωματούχος”.

Για να γίνει αντιληπτό τι σημαίνει αυτό για την ελληνική οικονομία  σημειώνουμε ότι οι σημερινές τιμές “ηλεκτροσόκ” για νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο φυσικό αέριο είναι στα 229,13 ευρώ  η μεγαβατώρα δηλαδή πενταπλάσιες από πέρυσι.

Μόνο οι δηλώσεις Μεντβέντεβ οδήγησαν άνοδο των τιμών του φ.α. κατά 12% και του πετρελαίου κατά 5%.

Μια τέτοια αύξηση φυσικά χρεώνεται σε πολιτικούς όπως ο Κ.Μητσοτάκης και ο Μ.Βαρβιτσιώτης που καταδικάζουν μονομερώς την Μόσχα και απευθύνουν απειλές κατά του Β.Πούτιν χωρίς να “βουτάνε την γλώσσα τους στο μυαλό τους”.

Αν αυτή την στιγμή η ελληνική οικονομία υποφέρει λόγω των όσων έχει προκαλέσει η εμμονή σε καραντίνες και μνημόνια από το 2010 με τιμές στα 2.000 ευρώ ανά 1.000 κ.μ. τότε θα είναι καταστροφή .

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και νυν αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, έστειλε προειδοποιήσεις στους Ευρωπαίους για τις επιπτώσεις που θα έχει το «πάγωμα» στην πιστοποίηση λειτουργίας του Nord Stream 2 από τη γερμανική κυβέρνηση.

Ο Μεντβέντεφ, αφού έκανε γνωστή μέσω Twitter την απόφαση του Όλαφ Σολτς για τον Nord Stream 2, κάλεσε τους Ευρωπαίους να προετοιμαστούν για μια δύσκολη τιμολογιακή πραγματικότητα αναφορικά με το φυσικό αέριο.

«Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έδωσε οδηγία να σταματήσει η πιστοποιήση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. Ωραία. Καλωσήρθατε σε έναν νέο κόσμο, όπου οι Ευρωπαίοι θα πληρώνουν σύντομα 2.000 ευρώ για 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου!» έγραψε ο Μεντβέντεφ.

loading...