Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ 14 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ! ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ»

ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ…

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Ερντογάν: «Δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σιωπηλοί στις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών  στα νησιά.»

«Η Αστυπάλαια, η Ρόδος, η Χάλκη, η Κάρπαθος, η Κάσος, η Τήλος, η Νίσυρος, η Κάλυμνος, που αναφέρονται ως Δωδεκάνησα, παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα. Επίσης η Λέρος, η Πάτμος, οι Λειψοί, η Σύμη, η Κως, το Καστελλόριζο και οι μικρές βραχονησίδες δεν μπορούν να έχουν στρατό…»

«Η Ελλάδα συνεχίζει να υπερασπίζεται την πολιτική του εξοπλισμού των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, παρά τις αντίθετες διατάξεις των Συνθηκών της Λωζάνης και των Παρισίων, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία αποτελεί απειλή για αυτήν στο Αιγαίο.»

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σιωπηλοί στις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά. Στην πραγματικότητα, φέραμε αυτό το θέμα στην ημερήσια διάταξη των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Θα είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη την επόμενη περίοδο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...