Ένας αστυνομικός αλλιώτικος από τους άλλους ΕΤΕΘΗ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΣΤΟ YOUTUBE

Ένας αστυνομικός ο οποίος τιμά με τις πράξεις του το Σώμα έχει μπει στο στόχαστρο της Υπηρεσίας του και βρίσκεται σε διαθεσιμότητα, λόγω των απόψεών του για τους εμβολιασμούς, την υποχρεωτικότητα, αλλά και λόγω της παρουσίας του στα κοινωνικά δίκτυα μέσω του καναλιού του στο YouTube.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Τηλέμαχος Βραχνής, ο οποίος υπηρετεί στο Μενίδι, συμμετείχε σε πορείες κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών για τον κορωνοϊό. Κατά τη διάρκεια μιας από αυτές οι διαδηλωτές δέχτηκαν αναίτια επίθεση από την Αστυνομία. Για να κατευνάσει τις φωνές που ήθελαν τους διαδηλωτές να απαντήσουν δυναμικά, ακόμα και με όπλα, στην αστυνομική καταστολή, ο κ. Βραχνής ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube, στο οποίο έλεγε ότι οι πολίτες θα έπρεπε να διεκδικήσουν τα δημοκρατικά δικαιώματά τους με καθιστική διαμαρτυρία και άλλα ειρηνικά μέσα. Αυτή η δράση του προκάλεσε την οργή ανωτέρων του στο αρχηγείο της Αστυνομίας, οι οποίοι πέτυχαν τη διαθεσιμότητά του. «Υπάρχει η υποψία ότι η διαδικασία κινήθηκε από κύκλους του αρχηγείου. Δεν γνωρίζω αν η Υπηρεσία είναι ουδέτερη σε όλα αυτά» λέει.

Το «Τηλέμαχος» δεν είναι το όνομα με το οποίο βαφτίστηκε. Ο αστυνομικός λεγόταν Γιώργος Βραχνής. Αποφάσισε να αλλάξει το μικρό του μετά τη συμμετοχή του σε μια θεατρική παράσταση, στην οποία υποδύθηκε έναν «Τηλέμαχο» ο οποίος σημάδεψε την προσωπικότητά του. Η τελετή της ονοματοδοσίας έγινε σε ένα ποτάμι κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης του Συμβουλίου Ελλήνων Εθνικών. Όπως εξηγεί, είναι πολυθεϊστής για πολιτισμικούς λόγους και όχι για θρησκευτικούς.

Η Αστυνομία επιφύλαξε αυτή την εξόχως άδικη αντιμετώπιση σε ένα στέλεχος της που αποδεδειγμένα, και όχι μόνον κατά δήλωσή του, ενδιαφέρεται για την αποστολή της. Ο κ. Βραχνής μιλάει για την απόφασή του να αγοράσει από τα παλιοσίδερα του ΟΔΔΥ ένα παλιό Σκόντα Οκτάβια και να το μετατρέψει με δικά του έξοδα σε ένα θηρίο 500 ίππων που βοήθησε την Αστυνομία να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα την παρανομία στο Μενίδι. Το «ευχαριστώ» που έλαβε από την Υπηρεσία του γι’ αυτή την πράξη; Μια ΕΔΕ εις βάρος του και την απόσυρση του αυτοκινήτου.

Οι απόψεις του κ. Βραχνή για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού είναι διαφανείς. Επιλέγει να μην εμβολιαστεί, όχι επειδή δεν πιστεύει στην επιστήμη, αλλά επειδή εναντιώνεται στην πράξη στην κρατική νοοτροπία του έμμεσου εκβιασμού των πολιτών που δεν κάνουν το εμβόλιο. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο εναντιώνεται και στα κάθε είδους πιστοποιητικά που υποχρεώνονται πλέον οι πολίτες να επιδεικνύουν για να αποδείξουν το υγειονομικό τους στάτους. «Δεν αποδέχομαι ότι θα πρέπει να πάω κάπου και θα δείξω ένα χαρτί. Υπάρχουν κάποια θεμελιώδη δικαιώματα που είναι πάνω από κάθε κυβέρνηση» λέει.

Γι’ αυτά τα δικαιώματα και για την ελευθερία της επιλογής των πολιτών, ο κ. Βραχνής θα διοργανώσει μια τετραήμερη διαδικτυακή εκδήλωση στην «Εξουσία Πολίτη», το κανάλι του στο YouTube. Η εκδήλωση θα γίνει από τις 13 έως και τις 16 Ιανουαρίου, από τις 19.30 έως τις 22.30, και σε αυτήν θα λάβουν μέρος διακεκριμένοι επιστήμονες, όπως ο Δημήτρης Κούβελας, ο Κωνσταντίνος Αρβανίτης, ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός και άλλοι.

Δείτε τη συνέντευξη του Τηλέμαχου Βραχνή στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο:

loading...