ΓΕΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ των διεθνιστών στην Ελλάδα!!! «ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ» στην Άγκυρα, εμβόλια στην Αθήνα! vid

Πρώτα μετέτρεψαν την χώρα σε αμερικανικό ορμητήριο κατά της Ρωσίας και τώρα ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!!!

Δώρο στον Ερντογάν και χαστούκι στην Ελλάδα, από τους διεθνιστές του… δήθεν φιλέλληνα Μπαϊντενόπουλου , όπως τον αποκαλούσαν τα ΜΜΕ της Ελλάδας που ήθελαν να χάσει τις εκλογές ο Ντόναλντ Τραμπ για να εκλεγεί ο πρώτος.

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο επιβεβαιώνουν ανταποκριτές μέσων ενημέρωσης, η Ουάσινγκτον επιτάσσει το “πάγωμα” του αγωγού Eastmed που θα μετέφερε φυσικό αέριο στην Ευρώπη από Ισραήλ μέσω Κύπρου και Ελλάδας.

Όπως προκύπτει από non paper που αποκαλύπτει η εφημερίδα “Εστία”, η αμερικανική πλευρά που επί προεδρίας Τραμπ στήριξε τον Eastmed με την τετραμερή, τώρα αλλάζει γνώμη και “παγώνει” την κατασκευή του.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ;;; Περιβαλλοντικοί λόγοι και πως ο εν λόγω αγωγός θα δημιουργήσει ΕΝΤΑΣΕΙΣ στην περιοχή!!!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΛΕΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Επισημαίνεται ότι ο Eastmed έθετε εκτός την Τουρκία από το νέο ενεργειακό χάρτη, ενώ η νέα εξέλιξη με το πάγωμά του αγωγού, την ξανατοποθετεί ως στρατηγικό ενεργειακό κόμβο στον Νότο. Στην Άγκυρα ανοίγουν σαμπάνιες, ενώ στην Αθήνα ασχολούνται με τα εμβόλια!!!

Συγκεκριμένα, η Ουάσινγκτον, όπως γράφει η εφημερίδα, δεν επικαλείται κυρίως την οικονομική βιωσιμότητα του αγωγού ή το κόστος κατασκευής και λειτουργίας του όπως άλλοι επικριτές του έργου, αλλά ότι αποτελεί “εστία εντάσεων” για την Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας ουσιαστικά ένα βήμα προς τις διεκδικήσεις της Τουρκίας και αδειάζοντας Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ.

Δεν τίθεται θέμα πως η εν λόγω εξέλιξη αποτελεί μια σημαντική ήττα για την ελλαδική και κυπριακή ενεργειακή και γεωστρατηγική πολιτική!

Δείτε πως παρουσιάζει το θέμα ανταποκριτής καναλιού με εμπειρία στα θέματα ΗΠΑ:

Θυμηθείτε τώρα το βίντεο από το καλοκαίρι, όπου ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, παρέδιδε την Ελλάδα στις ΗΠΑ:

loading...