VERA SHARAV: «AYTO ΠOY ΛEΓAME ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ! ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ»

ΕΠΙΖΗΣΑΣΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟ

BINTEO

Σε ομιλία που εκφώνησε την προηγούμενη Κυριακή στις Βρυξέλλες, η επιζήσασα του Ολοκαυτώματος Vera Sharav περιέγραψε τους

εντυπωσιακούς παραλληλισμούς μεταξύ των όσων έζησε ως παιδί στη κατεχόμενη από τους Ναζί Ρουμανία, και των πολιτικών για την αντιμετώπιση του COVID που εφαρμόζονται σήμερα από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Η επιζήσασα του Ολοκαυτώματος Vera Sharav ήταν προγραμματισμένο να εκφωνήσει τις παρακάτω παρατηρήσεις της την Κυριακή στις Βρυξέλλες, σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις υποχρεωτικότητες που αφορούν το COVID.

Καθώς το συλλαλητήριο ακυρώθηκε αιφνιδιαστικά όταν η αστυνομία απείλησε τους διαδηλωτές, η Sharav και άλλοι ομιλητές του συλλαλητηρίου εκφώνησαν τις ομιλίες τους σε ένα εστιατόριο.

Διαβάστε την ομιλία της Sharav στα Ελληνικά:

Ένα μάθημα ζωτικής σημασίας από το Ολοκαύτωμα είναι ότι η γενοκτονία διευκολύνθηκε από την παγκόσμια σιωπή, την αδιαφορία και την αποτυχία παρέμβασης. 

Το Ολοκαύτωμα ξεκίνησε με τον παραμερισμό της προσωπικής ελευθερίας, των νομικά δικαιώματα και των πολιτικών δικαιωμάτων.

Ο συγγραφέας Πρίμο Λέβι, ένας Ιταλοεβραίος επιζών του Άουσβιτς, προειδοποίησε: “Συνέβη. Επομένως, μπορεί να ξανασυμβεί. Μπορεί να συμβεί παντού”.

Ως επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, είμαι τρομοκρατημένη από τους υποκριτές που ελέγχουν το αφήγημα του Ολοκαυτώματος. Αρνούνται τη συνάφεια του Ολοκαυτώματος με τις σημερινές διακρίσεις και τα όλο και πιο επιθετικά και κατασταλτικά διατάγματα.

Αυτοί οι “αυτόκλητοι τιμωροί” λογοκρίνουν και φιμώνουν όσους λένε ανοιχτά τη γνώμη τους. Αρνούμενοι τη συνάφεια του Ολοκαυτώματος με την τρέχουσα καταστολή, οι “αυτόκλητοι τιμωροί” είναι αρνητές του Ολοκαυτώματος.

Ο Elie Wiesel, ένας επιζών του Άουσβιτς και βραβευμένος με Νόμπελ, θεωρήθηκε ως η φωνή των θυμάτων. Δήλωσε: “Η αδιαφορία και η σιωπή των ανθρώπων οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα. Η σιωπή και η αδιαφορία είναι η μεγαλύτερη αμαρτία από όλες”.

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...