ΑΡΘΡΟ spoof – ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ Ν’ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΔΗΜΙΚΟ ΧΡΕΟΣ (αποκλειστική συνέντευξη σε ΔΙΟΡΑΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ)

Όπως (δεν) είναι ευρέως γνωστό το χρέος της Ελλάδας ως ποσοστό του ΑΕΠ αυτή την στιγμή είναι υψηλότερο από την προ μνημονίων εποχή, σύμφωνα με το πιο πρόσφατο (28 Ιανουαρίου 2022) δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ σ27

Αυτό με έκανε να απευθυνθώ στον αρχαίο φιλόσοφο θέτοντάς του το ερώτημα πως μετά από μία δεκαετία λιτότητας και ξεπουλήματος της χώρας, που νομίζαμε ότι θα οδηγούσε στο να απαλλαγούμε επιτέλους από τον βραχνά του χρέους, αυτό είναι σε χειρότερα επίπεδα.

Η απάντησή του ήταν η εξής:

Το ζήτημα θα διαιωνίζεται όσο το αντιμετωπίζετε σε λάθος βάση.

Ο μόνος τρόπος να διεκδικηθεί σοβαρά απαλοιφή του χρέος είναι να αποδειχθεί ότι αυτό είναι παράνομο & απεχθές, δηλαδή ότι δημιουργήθηκε από ένα καθεστώς συγκεκριμένων ανθρώπων που διαχειριζόμενοι τις οικονομικές υποθέσεις των πολλών καταχράστηκαν της εμπιστοσύνης τους και τους εξαπάτησαν.

Τότε το χρέος βαρύνει αυτά τα συγκεκριμένα άτομα κι όχι συλλογικά το ελληνικό δημόσιο.

Πρακτικά πρέπει να αποδειχτεί δικαστικά ότι οι υπεύθυνοι για την διαχείριση της χώρας πολιτικοί εξαπάτησαν τους πολίτες, που τους ανέθεσαν να διαχειριστούν τις υποθέσεις τους.

Αυτό συνεπάγεται ότι μαζί τους πρέπει να πάνε και οι επιφορτισμένοι με την ενημέρωση του λαού για τα πεπραγμένα των αντιπροσώπων του.

Μόνο ότε & αν τα δικαστήρια επιβάλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις στους υπαίτιους δημιουργίας του ελληνικού χρέους μπορεί να υπάρξουν οι συνθήκες μεταβίβασής του από τις πλάτες του ελληνικού λαού.

Όσο μάλιστα οι πολίτες συνεχίζουν να εμπιστεύονται εμπλεκόμενους πολιτικούς επανεκλέγοντάς τους για αντιπροσώπους τους τόσο σημαίνει ότι αποδέχονται τις πράξεις τους.

loading...