Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΡΟΜΠΟΤ-ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ (SLAUGHTERBOTS) ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΟΜΟΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ



Μετάφραση: Απολλόδωρος

(Natural News) Οι εμπειρογνώμονες σε θέματα στρατιωτικής στρατηγικής και τεχνητής νοημοσύνης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

μετά τη διάσκεψη του ΟΗΕ που δεν κατέληξε σε συμφωνία για την απαγόρευση της χρήσης των λεγόμενων slaughterbots σε πρόσφατη συνάντηση στη Γενεύη.

Τα όπλα αυτά λαμβάνουν τις αποφάσεις τους χρησιμοποιώντας μια σειρά αλγορίθμων σε λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης. Ικανά να κυνηγούν και να πλήττουν στόχους χωρίς καμμία συμβολή από τους ελεγκτές, η τεχνολογία τους αναπτύσσεται τόσο γρήγορα που πολλοί φοβούνται ότι οι κοινωνίες και οι κυβερνήσεις δεν έχουν βρει το χρόνο να εξετάσουν πλήρως τους κινδύνους.

Φέτος, για πρώτη φορά, τα περισσότερα από τα 125 έθνη της Σύμβασης του ΟΗΕ για ορισμένα συμβατικά όπλα ζήτησαν νέους νόμους που να διέπουν τα ρομπότ δολοφόνους. Ωστόσο, ορισμένες χώρες αντιτάχθηκαν στο μέτρο, όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία, οι οποίες είναι γνωστό ότι εργάζονται για την ανάπτυξη τέτοιων όπλων. 

Άλλα έθνη που εξέφρασαν αντιρρήσεις ήταν η Ινδία, η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι η συνέχιση της ανάπτυξης αυτών των ρομπότ δολοφόνων είναι ζωτικής σημασίας για να μην έχουν στρατηγικό μειονέκτημα.

Η επικεφαλής του προγράμματος υπεράσπισης των αυτόνομων όπλων του Future of Life Institute, Emilia Javorsky, χαρακτήρισε την αποτυχία της ομάδας να καταλήξει σε συμφωνία ως “επική αποτυχία”.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...