ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΣΤON ΦΑΣΙΣΜΟ, Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «L ’EΤΑΤ» (« ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ») ΤΟΥ BERNARD CHARBONNEAU MIA ANAΓNΩΣH THΣ NEAΣ ΠΡAΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Από το βιβλίο “L’Etat” ”το Κράτος” του Bernard Charbonneau μια ανάγνωση της νέας πραγματικότητας: Από τον φιλελευθερισμό στο φασισμό, η ολοκληρωτική ανάπτυξη του πολιτισμού! «ἀπόδοτε οὖν τὰ Καίσαρος Καίσαρι καὶ τὰ τοῦ Θεοῦ τῷ Θεῷ».

Αλλά αν τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν ανήκει στον Θεό, στο όνομα τίνος θ’ απορρίψουμε τους ισχυρισμούς του Καίσαρα; αναρωτιέται ο συγγραφέας.

Το πρόβλημα της διαχείρισης πανδημίας είναι πρωτίστως πολιτικό. Ένα απόσπασμα από το βιβλίο “L’Etat” ”το Κράτος” που ο Bernard Charbonneau ολοκλήρωσε τη συγγραφή του το 1948 αναδεικνύει αυτή τη συλλογιστική. Από τον φιλελευθερισμό ή το νεοφιλελευθερισμό στον φασισμό, η ολοκληρωτική ανάπτυξη του πολιτισμού:

Ο ρεαλισμός της ολοκληρωτικής τυραννίας είναι η απαραίτητη απόληξη του φιλελεύθερου ιδεαλισμού. Αν η ελευθερία δεν είναι ιερή αλήθεια και αν δεν διοικεί το πραγματικό, όλα επιτρέπονται: στην ανυπαρξία τους όλες οι αρχές είναι ίσες και δεν έχουν καμία σχέση με τη δράση που είναι ο μοναδικός τομέας των τεχνικών. 

Και εδώ αντιτίθεται η αξία στην πραγματικότητα, το πνεύμα στην πράξη. Εδώ αρχίζει αυτή η διαμάχη της «απεμπλοκής» και της «δέσμευσης» χαρακτηριστικό μιας φασιστοποιημένης κοινωνίας που έχει ξεχάσει τελείως ότι το να σκέφτεσαι σημαίνει να ζεις και ότι να λατρεύεις είναι να υπακούς. 

Η ελευθερία των φιλελεύθερων αναγγέλλει τον πνευματικό μηδενισμό και δικαιολογεί τον πρακτικό φανατισμό των ολοκληρωτικών καθεστώτων.

«ἀπόδοτε οὖν τὰ Καίσαρος Καίσαρι καὶ τὰ τοῦ Θεοῦ τῷ Θεῷ». Αλλά αν τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν ανήκει στον Θεό, στο όνομα τίνος θα απορρίψουμε τους ισχυρισμούς του Καίσαρα; Στο όνομα τίνος θα πρέπει να επιβληθούν όρια στα στοιχεία της υλικής οργάνωσης; Γιατί να μην διατάζει η ίδια ζωή και ο θάνατος; 

Το δικαίωμα των γονέων να μεγαλώνουν τα παιδιά τους σύμφωνα με την αλήθεια τους, το δικαίωμα του ατόμου να επιλέγει το επάγγελμά του και να ζει στη χώρα που έχει επιλέξει, δεν μπορούν να είναι παρά μόνο η πίστη σε μια ορθοδοξία που αποδίδει στους ανθρώπους μια υπέρτατη αξία: η πρόοδος του Κράτους μετρά ακριβώς την υποχώρηση αυτής της πίστης. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ



loading...