ΕΠΕΙΓΟΝ-John Catsimatidis : Για θρίλερ στη διατροφική αλυσίδα κάνει λόγο ο Έλληνοαμερικανός δισεκατομμυριούχος

 Για θρίλερ και στη παγκόσμια διατροφική αλυσίδα κάνει λόγο ο “δικός μας” δισεκατομμυριούχος διευθύνων της αλυσίδας super market Gristedes, John Catsimatidis εξαιτίας της Omicron, η οποία διακόπτει την αλυσίδα εφοδιασμού προκαλώντας ελλείψεις κρέατος και αυγών.

Βy Nikolas Lanum, Fox Business

Ο πρόσφατος αντίκτυπος της Omicron στην αλυσίδα εφοδιασμού των ΗΠΑ προκάλεσε αύξηση των τιμών των τροφίμων και θα μπορούσε σύντομα να επηρεάσει την προσφορά κρέατος και αυγών, σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο διευθύνοντα σύμβουλο της Gristedes, John Catsimatidis.

Φορητοί υπολογιστές, ραγισμένες οθόνες εξηγούν την κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του δισεκατομμυριούχου Gristedes καλεί τον Λευκό Οίκο «να σταματήσει τον πόλεμο τιμών στη Βόρεια Αμερική»

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ προειδοποιεί ότι οι υψηλότερες τιμές θα παραμείνουν «τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2022»

«Η Omicron κάνει αισθητή τη παρουσία της σε διαφορετικά επίπεδα της εφοδιαστικής αλυσίδας, είτε είναι οι αποθήκες, είτε οι διανομείς, οι οδηγοί, οι φορτωτές που νοσούν με αποτέλεσμα να υπάρχουν διακοπές στο σύστημα», είπε ο Catsimatidis στον Todd Piro κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο «Fox & Friends First».

Ο Catsimatidis συνέχισε λέγοντας ότι πολλές από αυτές τις διακοπές θα συνεχιστούν τις επόμενες έξι εβδομάδες καθώς η παραλλαγή του COVID-19 επηρεάζει την αγορά εργασίας. Ο ιδιοκτήτης της United Refining Company πρόσθεσε ότι ιδιαίτερα στα βορειοανατολικά παρατηρείται αύξηση των τιμών διαφόρων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των αυγών, των πουλερικών και του βοείου κρέατος, λόγω της χαμηλής προσφοράς και της υψηλής ζήτησης.

«Ας πούμε ότι συνήθως πουλάνε 10 εκατομμύρια pounds κοτόπουλου. Σκέφτηκαν αν αυξήσουν την τιμή 10 ή 20 σεντς, κάποιοι θα αγοράσουν λιγότερο κοτόπουλο και οι άνθρωποι που θέλουν πραγματικά να αγοράσουν το κοτόπουλο — θα είναι εκεί για να το αγοράσουν;» αναρωτήθηκε ο Catsimatidis.

Πρόσθεσε ότι οι αυξήσεις των τιμών και οι ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα έχουν επιδεινωθεί από το αυξανόμενο κόστος του πετρελαίου, το οποίο είναι απαραίτητο για τη μεταφορά.

Εν τω μεταξύ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Egg Innovations, John Bruunquell, ο οποίος απέκτησε το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ για αυγά με μειωμένα λιπαρά και χοληστερόλη, απηχούσε το συναίσθημα του Catsimatidi στο «Fox & Friends» με τον συνοικοδεσπότη τον Ainsley Earhardt, προειδοποιώντας ότι η αύξηση της ζήτησης συμπίπτει με την εργασία.

Ζητήματα μεταφοράς εμπορευμάτων και πωλητών ενδέχεται να παρεμποδίσουν σύντομα την προμήθεια αυγών.
Η τιμή του χοιρινού κρέατος αυξήθηκε 16,8% τον Νοέμβριο του 2021.

Ο Bruunquell σημείωσε ότι η επιχείρησή του εξακολουθεί να γεμίζει με 100 τοις εκατό δυναμικότητα, αλλά έχει ζητήσει από τους υπαλλήλους να εργάζονται επιπλέον ώρες ή ημέρες για να συμβαδίζουν με την αγορά.

«Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί, θα μας φέρει σε μια δύσκολη κατάσταση όσον αφορά την ικανοποίηση της ζήτησης».

Τον Νοέμβριο, η τιμή του βοείου κρέατος αυξήθηκε σχεδόν 21% από έτος σε έτος, ενώ το χοιρινό και το κοτόπουλο αυξήθηκαν 16,8 και 9,2% αντίστοιχα, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας.

(O John Catsimatidis στις photo με τη αγαπημένη του κόρη Andrea Catsimatidis)

loading...