Dr.Ronie Gamzu: «Η Όμικρον θα οδηγήσει στην ανοσία της αγέλης» Ισραηλινός καθηγητής αποδομεί τον πανικό που σκόπιμα καλλιεργούν οι κυβερνήσεις

 O καθηγητής Roni Gamzu, τέως επικεφαλής της καταπολέμησης του κορωνοϊού στο Ισραήλ λέει ότι η Όμικρον θα μας οδηγήσει σε συλλογική ανοσία χωρίς να επιβαρύνουμε τα νοσοκομεία.

Ο πρώην επικεφαλής του COVID-19 προβλέπει μαζική μόλυνση, αλλά λιγότερα σοβαρά κρούσματα από ό,τι κατά τη διάρκεια του κύματος της Δέλτα.

Το τρέχον κύμα του κορωνοϊού θα αναγκάσει το Ισραήλ να επιτύχει συλλογική ανοσία/ ανοσία αγέλης και δεν θα υπερφορτώσει τα νοσοκομεία, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρώην επικεφαλής της καταπολέμησης του κορωνοϊού στη χώρα.

Εξέφρασε επίσης αισιοδοξία για την απόφαση να δοθεί σε Ισραηλινούς ηλικίας 60 ετών και άνω, στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας και ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς μια τέταρτη δόση του εμβολίου, λέγοντας ότι αυτή η πρωτοβουλία βασίζεται επίσης στη λογική του “ένα συν ένα είναι δύο  Ωστόσο, απέρριψε τους περιορισμούς στην είσοδο ξένων ταξιδιωτών στην επικράτεια, χαρακτηρίζοντάς τους «περιττούς» τώρα που το Omicron εξαπλώνεται ελεύθερα στη χώρα.

Ο Gamzu, γενικός διευθυντής του νοσοκομείου Sourasky στο Τελ Αβίβ και πρώην γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η ιδιαίτερα υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής Omicron συνεπάγεται αναπόφευκτες μολύνσεις και ότι ο σημαντικός αριθμός τους θα μπορούσε να επιτρέψει στο Ισραήλ να επιτύχει συλλογική ανοσία .

Ο Gamzu δεν διευκρίνισε αν περίμενε ότι η ομαδική ασυλία θα επιτευχθεί μέσω της εσκεμμένης πολιτικής ή μέσω της φυσικής κυκλοφορίας της παραλλαγής. Είπε ότι η κυβέρνηση «αλλάζει σταδιακά κατεύθυνση και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση» ακολουθώντας μια πιο επιεική προσέγγιση στους περιορισμούς – όπως οι κανονισμοί καραντίνας.

Η ομαδική ανοσία θα προκύψει, είπε, όταν μεγάλος αριθμός Ισραηλινών αναρρώσει από τη την παραλλαγή του Omicron, συν την ανοσία που αποκτήθηκε από το εμβόλιο. «Θα δούμε περισσότερους Ισραηλινούς να θεραπεύονται μετά το Omicron». «Και αθροίζοντας όσους έχουν αναρρώσει, αυτούς που έχουν εμβολιαστεί και αυτούς που έχουν ενισχυθεί, θα καταλήξουμε στην συλλογική ανοσία. “

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια τέτοια συλλογική ασυλία θα μπορούσε να προστατεύσει το Ισραήλ από άλλες παραλλαγές, είπε, σημειώνοντας ότι ενώ υπάρχουν διαφορές μεταξύ αυτών των διαφορετικών μεταλλάξεων, παραμένουν σε γενικές γραμμές παρόμοιες. «Σιγά σιγά, θα έχουμε ομαδική ανοσία – έτσι εξαφανίζονται οι επιδημίες και οι πανδημίες»

loading...