Έχουμε χάσει την μαγκιά μας σαν λαός





Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης  *   

Η πραγματική μαγκιά δεν είναι ούτε να κοροϊδεύουμε για τους ψήφους, ούτε να χειραγωγούμε τους συνεργάτες και να τους υποκλέπτουμε τις αμοιβές τους, ούτε να κάνουμε κομπίνες, ούτε να βάζουμε την μουσική στην διαπασών, ούτε να αλλάζουμε τις εξατμίσεις και να σπάμε τα νεύρα των μεγαλυτέρων, ούτε να διαλύουμε τα νεύρα των συνομιλητών μας με κουτοπονηριές, ούτε να υποτιμούμε την ζωή των συνάνθρώπων μας.

 

Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες περιφέρονται βγάζοντας φωτός και μοιράζοντας υποσχέσεις και παράλληλα και επί σειρά ετών τα σπίτια μας απειλούνται από τους μεγάλους όγκους νερού και επί σειρά ετών δεν κάνουν κάτι. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ.

 

Ένας κρεοπώλης γνωρίζονται ότι φέρει τον κορονοϊό πήγε στο μαγαζί του και εξυπηρετούσε τους πελάτες του.

 

Ένας άλλος κόλλησε την μητέρα του με αποτέλεσμα αυτή να αποβιώσει.

 

Μια κυρία ακούγοντας ότι οι γείτονες έχουν κρούσματα στην οικογένεια πήγαινε συχνά με σκοπό να κολλήσει και να βγάλει χαρτί νοσήσεις. Κόλλησε όμως τον σύζυγο της ο οποίος τελικά απεβίωσε.

 

Μια παρέα βρέθηκε και τα λέγανε και μετά από εβδομάδες εξομολογήθηκε ο ένας από αυτούς ότι μάλλον περνούσε κορονοϊό.

 

Ο πρωθυπουργός στο προηγούμενο λοκ νταουν πήγε με την σύζυγο του και μηχανές για μοτο κρος στην Πάρνηθα. Φέτος και με κρούσμα στην οικογένεια του πήγε στην Ήπειρο. Κάθε μέρα έχουμε δεκάδες νεκρούς από το κορονοϊό και κάθε μήνα πάνω από 100 νεκρούς και αναπήρους σε τροχαία.

 

Είναι φανερό ότι και ο Κυριακός και ο Αλέξης και ο Νικολάκης και όλοι της ελληνικής βουλής και της ευρωβουλής δεν δίνουν δεκάρα για την ζωή σου και την ζωή μου.

 

Ένας, εκ των ιδρυτών μιας πολιτικής κίνησης, έβγαλε ένα κείμενο στον αέρα όπου έλεγε: Χριστέ, ευλόγησε την Πατρίδα μας. Αυτός που στην πολιτική κίνηση προήγαγε τον νεποτισμό, τα δικά μας πρόσωπα, την αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία και απέκλεισε πρόσωπα που είχαν άποψη, έρχεται και λέει: Χριστέ, ευλόγησε την Πατρίδα μας.

 

Αυτό όμως το συντηρούμε εμείς με την ψήφο μας και την νοοτροπία μας.

 

Η πραγματική μαγκιά είναι να σκύψουμε μέσα μας και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα.

 

Να θυμηθούμε ποιοι είμαστε.

 

Να θυμηθούμε την Αποστολή μας σαν λαός και σαν έθνος.

 

Του να γίνουμε Φάρος της Γνώσης για όλη την ανθρωπότητα.

Του να γίνουμε πνευματική υπερδύναμη και να ξεκινήσουμε και πάλι να φωτίζουμε το ανθρώπινο μονοπάτι.

 

Το ανθρώπινο μονοπάτι έχει θεϊκές ρίζες και πρέπει να τις ξαναβρούμε.

 

Πρέπει να πιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε.

Πρέπει να ξαναγινουμε σκεπτόμενοι, να γίνουμε καλοί συνομιλητές, πρέπει να ξαναγίνουμε όλοι φιλόσοφοι.

 

Στόχος και προορισμός του Έλληνα θα πρέπει να είναι η ΑΡΕΤΗ και η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ και όχι τα ταξίδια, η αρπαχτή, ο εύκολος πλουτισμός, η κομπίνα  και τα ακριβά σμαρτφον.

 

Καλή Χρονιά να έχετε.

 

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

loading...