Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρ «κατακεραυνώνει» την Εθνική Υπηρεσία Εποπτείας Υγείας - «Άτομα εμμονικά με το εμβόλιο»







Υποστήριξε ότι δεν θα επιτρέψει στην 11χρονη κόρη του Λάουρα να κάνει το εμβόλιο

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο επέκρινε την Πέμπτη τον εμβολιασμό των παιδιών κατά της COVID-19 που εγκρίθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Εποπτείας Υγείας (Anvisa) και θεώρησε ότι είναι άτομα «εμμονικά» με το εμβόλιο.


Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο δεν είναι σύμφωνος και υποστήριξε ότι δεν θα επιτρέψει στην 11χρονη κόρη του Λάουρα να κάνει το εμβόλιο.


«Τι κρύβεται πίσω απ’ αυτό; Ποιο είναι το ενδιαφέρον της Anvisa πίσω απ’ αυτό; Τι ενδιαφέρον έχουν οι άνθρωποι που έχουν εμμονή με το εμβόλιο; Είναι η ζωή τους; Είναι η υγεία τους; Αν ήταν, θα ανησυχούσαν για άλλες ασθένειες στη Βραζιλία και είναι όχι», δήλωσε επικριτικά κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Radio Nova.


«Ρωτάω: γνωρίζετε ένα παιδί μεταξύ 5 και 11 ετών που πέθανε από COVID; Δεν ξέρω, μπροστά μου υπάρχουν περίπου δέκα άτομα, αν κάποιος γνωρίζει μια περίπτωση να σηκώσει το χέρι, κανείς δεν έχει σηκώσει το χέρι του», κατέληξε ο πρόεδρος, ο οποίος ζήτησε από τους γονείς να σκεφτούν γιατί ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :