Βραδυφλεγής βόμβα τα παράνομα τζαμιά! Για “παρεξηγήσεις του Ισλάμ στο κοινό” μιλούν οι Μουσουλμάνοι μετά την επίθεση στον Άγιο Παντελεήμονα

Η Αχμαντίγια Μουσουλμανική Κοινότητα Ελλάδας, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει έντονα την επίθεση έξω από χώρο που χρησιμοποιείται ως τζαμί στα Πατήσια. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε ορισμένα αυτοκίνητα και στην πόρτα του τζαμιού. Ευτυχώς, κανένας δεν τραυματίστηκε.

Όπως γράφει στην ανακοίνωσή της:

«Οι Μουσουλμάνοι καλούνται να μην απαντούν σε τέτοιες φρικιαστικές και προκλητικές ενέργειες μέσω βίας ή αναρχίας. Η απάντηση της Μουσουλμανικής Κοινότητας θα πρέπει να είναι ειρηνική σε συνεργασία με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Αυτή η επίθεση υπογραμμίζει ότι υπάρχουν σοβαρές παρεξηγήσεις του Ισλάμ στο κοινό. Τέτοιες παρεξηγήσεις πρέπει να αρθούν με διάλογο. Αυτή είναι μια ευκαιρία για Μουσουλμάνους και μη Μουσουλμάνους να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον και να χτίσουν γέφυρες. Οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για να εκπαιδεύσουν τους ανθρώπους σχετικά με τις ειρηνικές διδασκαλίες του Ισλάμ, Έτσι ώστε να εξαλειφθούν οι παρεξηγήσεις και οι παρερμηνείες σχετικά με το ισλάμ.»

Το θέμα με τα παράνομα τζαμιά έχει φέρει ξανά και ξανά στην επικαιρότητα ο ανεξάρτητος βουλευτής Κων. Μπογδάνος 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Έχω φέρει το θέμα «παράνομα τζαμιά»:

12/2020 στην ΚΟ ΝΔ

3/2021 στον ΠΘ

4/2021 στον ΓΓ Θρησκευμάτων

5/2021 στον Υπ. Επικρατείας

9/2021 στην ολομέλεια της Βουλής

Δυστυχώς, δεν έχει κλείσει ούτε ένα.

Η έκρηξη στην καρδιά της Αθήνας υπενθυμίζει ότι το ζήτημα εκκρεμεί και επείγει.

Μας έλεγαν πως όταν ανοίξει το τζαμί στον Βοτναικό θα κλείσουν στις γειτονιές τα παράνομα τζαμιά, αλλά φευ… 

Σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας “Δημοκρατία” από τα 100 με 170 τεμένη και χώρους προσευχής που υπάρχουν στην Αττική, έβαλε λουκέτο μόλις ένα…

 

Χαρακτηριστικά είναι όσα σημείωνε σε πρόσφατο ρεπορτάζ στη «Δημοκρατία» κάτοικος της περιοχής (τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της εφημερίδας): «Παράνομα τζαμιά εξακολουθούν να υπάρχουν και να λειτουργούν σε υπόγεια, σε καταστήματα ή ακόμη και σε διαμερίσματα. Βλέπουμε διάφορους με την παραδοσιακή στολή τους να κυκλοφορούν, άλλες φορές μόνοι τους, άλλες σε ομάδες, και να μπαίνουν μέσα σε τέτοιους χώρους στις γειτονιές. Υπάρχουν επίσης τζαμιά που έχουν άδεια από το υπουργείο, αλλά από τους κανονισμούς των πολυκατοικιών δεν επιτρέπεται να λειτουργεί εκεί τζαμί, γιατί οι χώροι έχουν οριστεί ως αποθήκες ή καταστήματα. Παρ’ όλα αυτά λειτουργούν με άδεια. Μπορεί να κλείνει κάποια ενίοτε η Αστυνομία, αλλά θα ανοίξει πάντα κάποιο άλλο κοντά σε αυτό που έκλεισε. Γενικά δεν βλέπουμε να υπάρχει καμία αλλαγή από τότε που έγινε το τέμενος στον Βοτανικό. Απλά στα παράνομα τζαμιά προστέθηκε και ένα τέμενος».

loading...