Προκλητικό τουρκικό βίντεο μετά τις απειλές Ακάρ: Σπουδαστές του Ναυτικού κολυμπούν «την απόσταση για το Καστελόριζο»

 Σε ομιλία του στην στρατιωτική ακαδημία, παραμονές Χριστουγέννων, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, είχε δηλώσει προκλητικά πως:

«ακόμη και ένας σπουδαστής της τουρκικής στρατιωτικής ακαδημίας θα μπορούσε να πάει κολυμπώντας στο Καστελόριζο» που απέχει 1.950 μ. από τις τουρκικές ακτές, κατηγορώντας την Ελλάδα πως διεκδικεί θαλάσσια ζώνη γύρω από το νησί.

Δεν έμεινε όμως μόνο στα λόγια, αλλά προχώρησε σε μία ακόμη κίνηση με κύριο αποδέκτη την Ελλάδα. Προκλητικό βίντεο που αναρτήθηκε στις επίσημες σελίδες του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, δείχνει σπουδαστές του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας να κολυμπούν προς το νησί Τούζλα το οποίο -συμπωματικά- απέχει 1.950 μ. από τις εγκαταστάσεις της σχολής, στο πλαίσιο των «Προγραμματισμένων Εκπαιδεύσεων Κολύμβησης Ανοιχτής Θάλασσας».

Παραμονές Χριστουγέννων ο Ακάρ είχε δηλώσει προκλητικά:

«Σε απόσταση 1.950 μέτρων βρίσκεται το Καστελλόριζο. 1.950 μέτρα! Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει εκεί κολυμπώντας. Σε μας η κανονική κολύμβηση είναι 2.000 μέτρα στην ακαδημία. Μιλάμε για ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Για το νησί αυτό διεκδικούν θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.μ. Ισχυρίζονται… Όταν λέμε όχι σε αυτό μας χαρακτηρίζουν ως “επεκτατικούς”. Περιμένουμε να καταλάβουν πως με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική δεν θα φτάσουν πουθενά».

loading...