Να συντριβούν τα σχέδια ΗΠΑ-ΕΕ στην Ουκρανία

 Παναγιώτης Λαφαζάνης *   

 Ο νέος ψυχρός πόλεμος έχει ξεκινήσει και κλιμακώνεται, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, παράλληλα με την πανδημία, από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ, το οποίο εκφράζουν κατά κύριο λόγο οι Δημοκρατικοί σ’ αυτή τη χώρα και μαζί τους οι πολυεθνικοί κολοσσοί, πρώτα απ’ όλα του φαρμάκου και των νέων τεχνολογιών (BigFarm και Bigtech).

Σημεία αιχμής του νέου ψυχρού πολέμου των σκληροπυρηνικών της Δύσης είναι η Ουκρανία, η Ταϊβάν και το Ιράν, με δύο λόγια η τριπλή “συμμαχία” Ρωσίας-Κίνας-Ιράν, η οποία διεκδικεί την ηγεμονία στην Ευρασία.

Και στα τρία αυτά σημεία ο ευρωατλαντισμός, με εμπροσθοφυλακή την AUKUS και την πολιτική διαχείριση της πανδημίας, απειλεί όχι μόνο να επιφέρει μια νεοταξική αναδιάρθρωση του πλανήτη αλλά και να προκαλέσει, αν χρειαστεί, τον όλεθρο.

Ειδικά στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ επιχειρούν ένα ”Proxy War”, – πόλεμο με εκπροσώπους και πειραματόζωα για σφαγή, τους Ουκρανούς-, εναντίον της Ρωσίας, με στόχο την ενοχοποίηση και την καταπόνηση της τελευταίας, η οποία, παρ’ ότι θα βγει νικήτρια, επιδιώκουν να την βαλτώσουν σε μακροχρόνιο πόλεμο.

Οι ιέρακες της βαθιάς Αμερικής μπορεί να φαντασιώνονται το παράτολμο επίτευγμα Ρήγκαν-Θάτσερ, οι οποίοι χρησιμοποίησαν την Πολωνία του Βαλέσα ως αφετηρία μιας μεγάλης επιχείρησης που οδήγησε στη διάλυση και κατάρρευση της τότε Σοβιετικής Ένωσης και των συμμάχων της.

Οι ευρωατλαντικοί της νέας τάξης των πιο επιθετικών πολυεθνικών της Δυτικής παγκοσμιοποίησης και των ονείρων αναβίωσης της αμερικάνικης παγκόσμιας ηγεμονίας, πέφτουν πολύ έξω αν νομίζουν, πράγμα που δυστυχώς μπορεί να συμβαίνει, ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και ότι οι ίδιοι μπορούν και σήμερα να σαρώσουν με την ίδια ευκολία τον άξονα Ρωσίας Κίνας και Ιράν.

Διότι και αν ακόμα η ιστορία επαναληφθεί, αυτό συμβαίνει μόνο ως φάρσα.

Το συμφέρον σήμερα της ειρήνης, το συμφέρον των λαών της περιοχής και ειδικά το συμφέρον της Ελλάδας, είναι να συντριβούν τα σχέδια των ΗΠΑ στην Ουκρανία και επομένως μαζί με αυτά να συντριβούν οι νέες φαντασιώσεις των ΗΠΑ για επιστροφή στην πλήρη επικυριαρχία στην Αν. Μεσόγειο, στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Και είναι αυτή η συντριβή των σχεδιασμών των ΗΠΑ στο Ουκρανικό πεδίο απόλυτα συμφέρουσα για τη χώρας μας, πολύ περισσότερο αφού η Τουρκία, για τους δικούς της λόγους και τις δικές της ιδιαίτερες επιδιώξεις, έχει συνταχθεί πλήρως με την Ουκρανία και το αυταρχικό ημιφασίζον καθεστώς της.

Η Ελλάδα ως πολιτικό, στρατιωτικό και οικονομικό προτεκτοράτο των ΗΠΑ και της Γερμανικής Ευρώπης δεν έχει κανένα μέλλον. Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στην εθνική της ανεξαρτησία, σε μια ανεξάρτητη πολυδιάστατη εξωτερική, αμυντική και οικονομική πολιτική και στις πολυσχιδείς φιλικές σχέσεις συνεργασίας με τη Ρωσία, χωρίς αυτό να σημαίνει ρήξεις με καμιά άλλη πλευρά του νέου πολυπολικού κόσμου που έχει ήδη γεννηθεί και εξελίσσεται.

Αν η Ελλάδα δεν αντιληφθεί γρήγορα, χθες αν ήταν δυνατόν, αυτές τις απλές αλήθειες και αν δεν αποφασίσει να ανασυγκροτηθεί και να επαναθεμελιωθεί παραγωγικά και κοινωνικά και κυρίως αν δεν επαναπροσανατολιστεί για να ανυψώσει τον αυτοσεβασμό, την αυτοπεποίθησή της και το αγωνιστικό φρόνημα του λαού μας, τότε είναι βέβαιο ότι η επιβίωση και αυτή η ίδια η ύπαρξή της, όχι μόνο θα τεθούν σε κίνδυνο αλλά και μοιραία θα απωλεσθούν.

loading...