Αν αυτά λένε τώρα για το εμβόλιο, αργότερα τι θα λένε;;;; – Ρεσιτάλ από Μητροπολίτη:

 «Θα κάνω όσες δόσεις χρειαστούν! Από τη μία είναι η ζωή και από την άλλη ο θάνατος, διαλέγουμε το εμβόλιο»

Αν αυτά λένε τώρα για το εμβόλιο, αργότερα τι θα λένε;;;;

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι έχω καθαρό ιστορικό και έχω κάνεις τις τρεις δόσεις του εμβολίου και θα κάνω και τέταρτη και πέμπτη και όσες δόσεις χρειαστεί».

Τα παραπάνω είπε από την αρχή της παρέμβασής του στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, Συμεών.

‘Όπως σημείωσε ο κ. Συμεών, «με τα εμβόλια δηλώνουμε και εκφράζουμε την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας και για την ζωή», προσθέτοντας πως σε κάθε επίπεδο η Εκκλησία, ο Αριχεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχουν ανοιχτά και καθαρά εκφραστεί υπέρ των εμβολίων.

Και συνέχισε με τους δύο παρουσιαστές να…ακούν ευχαριστημένοι:

«Με παίρνουν πνευματικά μου παιδιά από το νοσοκομείο και μου λένε “γιατί δεν σας ακούσαμε και δεν κάναμε το εμβόλιο;”. Τους λέω “τώρα είναι ώρα μάχης και όχι ώρα απολογισμού”.

Έχω 10 ιερείς που νοσούν, αλλά ο τρόπος που νοσούν είναι σαν να κάνουν διακοπές, είναι όλοι εμβολιασμένοι και είναι σχεδόν ασυμπωματικοί και λέω αστειευόμενος και εγώ “δεν μπορώ να κολλήσω και εγώ για να ξεκουραστώ;”».

Όσον αφορά σε όσους έχουν αμφιβολίες για τον εμβολιασμό τους, και θυμίζοντας την φράση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου «εμβόλιο ή τάφος», ο ίδιος τόνισε:

«Από την μια είναι το φως και από την άλλη το σκοτάδι, από την μια είναι η ζωή και από την άλλη ο θάνατος. Καλούμαστε να επιλέξουμε το σωστό με τον εμβολιασμό. Να αξιοποιήσουμε την ευλογία και τα δώρα που μας έδωσε ο Θεός, αν θέλετε να κάνουμε και τον Σταυρό μας και να πάμε να κάνουμε το εμβόλιο».

«Η περιοχή μου θρηνεί 200 ανθρώπους από τον κορονοϊό. Τα Χριστούγεννα πήγα στην Μαλεσίνα που θρηνεί 30 θανάτους από κορονοϊό. Κάναμε ένα μνημόσυνο για τους ανθρώπους αυτούς και μίλησα με τους συγγενείς τους. Ο πόνος είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο». Βλέπω νέους ανθρώπους να κάνουν rapid test για να πάνε να πιούν έναν καφέ, αυτό είναι μια πράξη υπευθυνότητας».

loading...