Ασυσχέτιστο για τα πειραματόζωα….

Αυτά είναι! Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου διπλασίασαν την περιουσία τους από 700 δισεκατομμύρια δολάρια σε 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της πανδημίας ενώ τα εισοδήματα του 99% της ανθρωπότητας μειώθηκαν, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Oxfam. Ασυσχέτιστο κι αυτό!

όμορφος κόσμος αγγελικά κι ανθρωπιστικά φτιαγμένος..

Οι δέκα πλουσιότεροι άνδρες του κόσμου υπερδιπλασίασαν την περιουσία τους από 700 δισεκατομμύρια δολάρια σε 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια —με ρυθμό 15.000 δολάρια το δευτερόλεπτο ή 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα— κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ετών μιας πανδημίας που οδήγησε τα εισοδήματα του 99% της ανθρωπότητας να πέφτουν και πάνω από 160 εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι εξωθήθηκαν στη φτώχεια.

«Αν αυτοί οι δέκα μεγιστάνες έχαναν το 99,999% του πλούτου τους αύριο, θα εξακολουθούσαν να είναι πλουσιότεροι από το 99% όλων των ανθρώπων σε αυτόν τον πλανήτη», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια της Oxfam International, Gabriela Bucher. «Τώρα έχουν έξι φορές περισσότερο πλούτο από τα 3,1 δισεκατομμύρια φτωχότερους ανθρώπους».

Σε ένα νέο briefing «Η ανισότητα σκοτώνει», που δημοσιεύθηκε σήμερα ενόψει της ατζέντας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, η Oxfam λέει ότι η ανισότητα συμβάλλει στο θάνατο τουλάχιστον 21.000 ανθρώπων κάθε μέρα ή ενός ατόμου κάθε τέσσερα δευτερόλεπτα. Αυτό είναι ένα συντηρητικό εύρημα που βασίζεται στους θανάτους παγκοσμίως από την έλλειψη πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη, τη βία με βάση το φύλο, την πείνα και την κλιματική κατάρρευση.

Ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων έχει αυξηθεί περισσότερο από την έναρξη του COVID-19 από ό,τι τα τελευταία 14 χρόνια. Με 5 τρισεκατομμύρια δολάρια, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση του πλούτου των δισεκατομμυριούχων από τότε που άρχισαν τα αρχεία.

«Η πανδημία του COVID-19 αποκάλυψε ανοιχτά τόσο το κίνητρο της απληστίας όσο και τον οπορτουνισμό με πολιτικά και οικονομικά μέσα, με τα οποία η ακραία ανισότητα έχει γίνει όργανο οικονομικής βίας», είπε ο Bucher.

dimpenews.com

loading...