Πατέρας του ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ λόγω μη εμβολιασμού Τζόκοβιτς: «Να ξεσηκωθεί ο ελεύθερος κόσμος» – «Ο Θεός τα βλέπει όλα», λέει ο τενίστας

 Αγανακτούν οι ελεύθερες φωνές μπροστά στο χουντοσόου που έχει στηθεί!

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς, Σέρτζαν, στην οποία κατήγγειλε δημόσια τον τρόπο που οι αρχές της Αυστραλίας αντιμετωπίζουν τον γιο του.

Το βράδυ της Τετάρτης οι Αυστραλοί ακύρωσαν τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης και δεν τον άφησαν να μπει στη χώρα.

Οι δικηγόροι του Νο. 1 τενίστα του κόσμου προχώρησαν σε έφεση και η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Θυμίζουμε ότι ο Σέρβος αθλητής θα παραμείνει έγκλειστος στο κακόφημο ξενοδοχείο Rydges στην οδό Σουόνστον του Κάρλτον στο οποίο βρίσκονται και παράνομοι μετανάστες 

Μάλιστα έχουν δημοσιευθεί μαρτυρίες που θέλουν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο να επικρατούν άθλιες συνθληκες.

Υπάρχουν καταγγελίες από τους μετανάστες που βρίσκονται στο κτίριο για σκουλίκια, μούχλα στο φαγητό, αλλά και διασπορά του covid πριν από έναν χρόνο, όταν νόσησαν 22 από τους 46 ανθρώπους που βρίσκονταν στο κτίριο.

Τι λέει ο συναισθηματικά φορτισμένος πατέρας του τενίστα:

.

«Θα ήθελα να πω κάτι για αυτό τον τρόπο που ζει ο γιος μου. Η Σερβία είναι ο Νόβακ και ο Νόβακ είναι η Σερβία. Έτσι πολεμούν την Σερβία και τον Νόβακ. Αυτός ο άνδρας, ο Σκοτ Μόρισον του οποίου το όνομα μιλάει από μόνο του, τόλμησε να επιτεθεί στον Νόβακ.

Θέλησαν να τον ταπεινώσουν χωρίς καν αυτός να συμμετάσχει και να τον ρίξουν στα γόνατα. Και όχι μόνο αυτόν αλλά ολόκληρη τη Σερβία. Είμαστε ένας περήφανος λαός που ποτέ δεν έχει επιτεθεί σε κανένα και απλά υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας. Αυτή είναι η περηφάνια μας και αυτό κάνει ο Νόβακ αυτή τη στιγμή με την συμπεριφορά του προς τους Αυστραλούς και τη χώρα που βρίσκεται.

Οι Σέρβοι είναι περήφανοι και είμαστε περήφανοι για τον Νόβακ, τα ιδανικά του και βλέπουμε φως στο τέλος του τούνελ. Αυτή η πολιτική ολιγαρχία δεν θα περάσει σε εμάς. Αυτοί οι πολιτικοί δεν θα καταφέρουν τίποτα γιατί δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει με τον αθλητισμό. Ο Νόβακ θα κέρδιζε το Αυστραλιανό Όπεν, γιατί απλά είναι ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο αλλά δεν γίνεται στην Αυστραλία να νομίζουν πως όλα τους ανήκουν. Ο κόσμος έχει 8 δις ανθρώπους και όλοι έχουν ίσα δικαιώματα. Δεν διαφέρουμε σε τίποτα από αυτούς και ο Νόβαν δείχνει πως είναι μέλος του ελεύθερου κόσμου για πάνω από 20 χρόνια.

Ο Χριστός σταυρώθηκε και αυτό προσπαθούν να κάνουν στον Νόβακ, να τον σταυρώσουν. Είναι κρίμα να τα κάνουν αυτά στον Νόβακ αλλά θα τα καταφέρει όπως έχουμε κάνει όλοι μας. Ο Νόβακ θα παλέψει όπως κάναμε και εμείς και εμείς οι Σέρβοι και όσοι είμαστε από τα Βαλκάνια λέμε ότι ο Νόβακ είχε ειδική ιατρική άδεια. Ο Νόβακ δεν νίκησε αλλά και άλλοι 26 έκαναν το ίδιο.

Ο Νόβακ έδωσε τα ίδια χαρτιά όπως όλοι. Δεν υπήρξε πρόβλημα απλά ήθελαν να τον μειώσουν. Θα μπορούσε να πει απλά ότι δεν θα πήγαινε αλλά στάλθηκε στην φυλακή. Δεν είναι υπό κράτηση, είναι στη φυλακή. Του πήραν τα πάντα εκτός από το τηλέφωνό του. Δεν μπορεί να πλυθεί ή να αλλάξει. Είναι φυλακισμένος αυτών των αχρείων, ντροπή τους.

Όλος ο ελεύθερος κόσμος ας ξεσηκωθεί γιατί δεν πρόκειται για μία μάχη ανάμεσα στον Νόβακ ή την Σερβία αλλά του ελεύθερου κόσμου των 7 δισεκατομμυρίων, της ελευθερίας λόγου και την ελεύθερης έκφρασης. Ο Νόβακ δεν πήγε κόντρα σε κανένα νόμο. Νόβακ είμαστε μαζί σου».

Το πρώτο μήνυμα Τζόκοβιτς

Στο πρώτο του μήνυμα που έστειλε στον αδερφό του, ο Νόβακ έγραψε ότι:

«Ο Θεός τα βλέπει όλα. Η ευλογία μου είναι πνευματική, η δικιά τους είναι υλική».

«Βράζει» ο κόσμος στη Σερβία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία πραγματοποιήθηκε, σήμερα, νωρίς το απόγευμα, στο Βελιγράδι. Την συγκέντρωση οργάνωσε η οικογένεια του Σέρβου αντισφαιριστή.

Στην Σερβία αποδίδεται πολιτική διάσταση στην υπόθεση απέλασης του Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και εκτίμησε ότι η πολιτική ηγεσία της Αυστραλίας χρησιμοποιεί το γεγονός για πολιτικούς σκοπούς.

Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι η σερβική κυβέρνηση ζήτησε από την κυβέρνηση της Αυστραλίας να δοθεί η δυνατότητα στον Τζόκοβιτς να μείνει στο σπίτι που νοικιάζει στην Μελβούρνη ώστε να μπορεί να προπονείται μέχρι την Δευτέρα που θα εκδοθεί η απόφαση της έφεσης που άσκησε για την απέλασή του. «Ζητήσαμε να μην διαμένει ο Τζόκοβιτς στο κακόφημο ξενοδοχείο παράνομων μεταναστών αλλά να του επιτραπεί να μείνει στο σπίτι που νοικιάζει» δήλωσε ο Βούτσιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας άφησε αιχμές για συντονισμένη προσπάθεια αποκλεισμού του Τζόκοβιτς από το τουρνουά του τένις στην Αυστραλία.

«Όποιον δεν μπορείτε να νικήσετε στο γήπεδο τότε προσπαθείτε να τον εμποδίσετε να συμμετάσχει με διάφορους τρόπους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βούτσιτς. Κάποιοι πολιτικοί του κυβερνώντος κόμματος στη Σερβία κάλεσαν τον κόσμο σε διαδήλωση έξω από την πρεσβεία της Αυστραλίας στο Βελιγράδι. Κάτι που δεν συνέβη μέχρι στιγμής. Στην κοινή γνώμη στην Σερβία εκδηλώνεται έντονη δυσαρέσκεια για την άρνηση των συνοριακών αρχών της Αυστραλίας να επιτρέψουν την είσοδο του Νόβακ Τζόκοβιτς στη χώρα. Στα ΜΜΕ γίνεται λόγος για προσπάθεια αποκλεισμού του από το τουρνουά τένις με «δόλια» μέσα.

loading...