ΠΕΡΑΣΤΕ!!! Η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της στους παγκοσμιοποιητές! Δεν είναι πια ΚΡΥΦΟ,

 Ποιόν υποδέχτηκε στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός! Η οικονομία της χώρας αλλάζει και γίνεται ΦΙΛΕΤΟ για την παγκόσμια ΥΠΕΡ-ΕΤΑΙΡΙΑ που ετοιμάζεται…

Όταν μια χώρα υπακούει, τότε οι διεθνιστές  έρχονται να… «επενδύσουν»!

Με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, μία εκ των πλέον γνωστών παγκοσμιοποιητικών πολυεθνικών, της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντίμον, συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του οποίου τα χαμόγελα ευχαρίστησης δεν μπορούσαν να κρυφτούν ούτε κάτω από την μάσκα!

Την ώρα που μεγάλες, μεσαίες καιμικρομεσαίες επιχειρήσεις γονατίζουν και πολλές κλείνουν, λόγω των μέτρων περιορισμού και αποκλεισμού των πολιτών αλλά και την τεχνητή ενεργειακή κρίση, οι μεγάλο-εταιρείες, οι οποίες στο τέλος θα συνενωθούν στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΒΟΥΛΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡ-ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, βρίσκουν χρυσή ευκαιρία για να απλώσουν το χέρι τους!

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε δύο μέρες μετά την ανακοίνωση ότι η JPMorgan, ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς παγκοσμίως, επενδύει για την απόκτηση περίπου του 49% της διαδικτυακής τραπεζικής υπηρεσίας Viva Wallet.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Τζέιμι Ντίμον ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι η JPMorgan προτίθεται να επεκτείνει το γραφείο της στην Ελλάδα, να επενδύσει περαιτέρω στην Viva Wallet και να προσελκύσει υψηλού επιπέδου προσωπικό στην χώρα.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!

Να σημειωθεί πως η JP για πρώτη φορά υλοποιεί μια άμεση επένδυση τέτοιου ύψους στην Ελλάδα. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, η JP έχει προχωρήσει σε 24 εξαγορές σε μία σειρά από τομείς, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της στο κομμάτι του fintech.

«Όπως γνωρίζετε, έχουμε σχέδια να επεκταθούμε με την πάροδο του χρόνου, επομένως αυτό μπορεί να αποτελέσει κόμβο τεχνολογίας για την JPMorgan Chase σε όλο τον κόσμο», είπε ο επικεφαλής του τραπεζικού κολοσσού κατά την έναρξη της συζήτησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως η απόφαση της JPMorgan αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης προς την χώρα και την οικονομία. Αντιλαμβάνομαι πως ενισχύετε επίσης τη συνολική σας παρουσία στην Ελλάδα με την έννοια ότι παρέχετε περισσότερη χρηματοδότηση σε ελληνικές επιχειρήσεις (σ.σ. άρα αυξάνεται η εξάρτηση), ενώ ταυτόχρονα έχετε στρέψει το βλέμμα σας στη χώρα για πιθανές επενδύσεις στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D). Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η χώρα έχει γυρίσει σελίδα (σ.σ. και γίνεται ΦΙΛΕΤΟ για τους όποιους αρπαγείς, καθώς οι αδύναμες οικονομίες λιποθυμάνε στα χέρια των μεγάλων αρπακτικών)».

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η JP Morgan Chase έγινε για άλλη μια φορά η πιο συστημικά σημαντική τράπεζα στον κόσμο σύμφωνα με την τελευταία ετήσια κατάταξη από τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές.

Σύμφωνα με το Reuters, το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB), που αποτελείται από ρυθμιστικές αρχές από τις χώρες της G20, δημοσίευσε τον τελευταίο του πίνακα με τις 30 κορυφαίες συστημικές τράπεζες του κόσμου.

Οι 30 τράπεζες χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες, ανάλογα με το πόσο συστημικές, διασυνδεδεμένες και πολύπλοκες είναι, με την JP Morgan τώρα να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο.

Πέρυσι η JPMorgan μοιράστηκε τη θέση με την HSBC και τη Citigroup, αλλά τώρα είναι μόνη. Η BNP Paribas και η Goldman Sachs ανέβηκαν επίσης κατά μία βαθμίδα.

loading...