Μπόρις Τζόνσον; «Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού δεν θα καταστούν υποχρεωτικά»

 Δεύτερες σκέψεις φαίνεται να κάνει ο  πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών καθώς δήλωσε σήμερα πως τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, δεν θα καταστούν υποχρεωτικά ακόμα κι αν οι αντιεμβολιαστές αποθαρρύνουν τον κόσμο από το να εμβολιαστεί.

Η χώρα παρά το ότι έχει 70% πλήρως εμβολιασμένους και θα ήταν πιο εύκολο να πιέσει για υποχρεωτικότητα εντούτοις επιλέγει την ελεύθερη βούληση διατηρώντας έτσι ψηλά τα ατομικά δικαιώματα εντός της κοινωνίας. 

Ο Μ. Τζόνσον είπε πως θέλει να πείσει τους ανθρώπους που διστάζουν να εμβολιαστούν, όμως την όλη προσπάθεια κάνουν δυσκολότερη όσοι διασπείρουν παραπληροφόρηση.

«Θέλω μια εθελοντική προσέγγιση σε αυτή τη χώρα και θα διατηρήσουμε μια εθελοντική προσέγγιση…», είπε ο Μ. Τζόνσον σε δημοσιογράφους.

«Όμως, τι τραγωδία να έχουμε όλη αυτήν την πίεση στο NHS (Εθνική Αρχή Υγείας)… και να έχεις ανθρώπους εκεί έξω να ξεστομίζουν εντελώς παράλογα πράγματα σχετικά με τον εμβολιασμό… Και νομίζω είναι καιρός εγώ (και η) κυβέρνηση να τους ζητήσουμε εξηγήσεις για ό,τι κάνουν. Είναι απολύτως λάθος. Είναι εντελώς αντιπαραγωγικό».

loading...