Αγοράζοντας όλα τα τρόφιμα, η Κίνα δημιουργεί ένα εφιαλτικό απόθεμα άνθρακα. Γιατί;

 zerohedge.com: Πολλοί από εμάς στον δυτικό κόσμο ξοδεύουν όλο και περισσότερα χρήματα για λογαριασμούς ενέργειας. Στην πορεία αναγκαζόμαστε να τρώμε ψεύτικο κρέας και να πληρώνουμε πολύ υψηλότερους φόρους για περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες. Ταυτόχρονα, η Κίνα αγνοεί την πράσινη επανάσταση, αυξάνοντας την παραγωγή άνθρακα ρεκόρ τον Δεκέμβριο.

Η Κίνα, ο μεγαλύτερος ρυπαντής και καταναλωτής άνθρακα στον κόσμο, παρήγαγε τον περασμένο μήνα 384,67 εκατομμύρια τόνους του πιο βρώμικου ορυκτού καυσίμου, σημειώνοντας αύξηση 7,2% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Ένα μήνα νωρίτερα, η παραγωγή ήταν αυξημένη κατά σχεδόν 14 εκατομμύρια τόνους. Για το σύνολο του έτους, η παραγωγή ανήλθε σε 4,07 δισεκατομμύρια τόνους, αυξημένη κατά 4,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ενώ ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ παρέλειψε τη σύνοδο κορυφής της G20 και τη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στα τέλη του 2021, πολλές δυτικές δυνάμεις συμφώνησαν να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το τέλος αυτής της δεκαετίας και να επιτύχουν ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα έως το 2050.

Το ότι η Κίνα δεν προσήλθε στη διάσκεψη δεν ήταν δικό της λάθος, καθώς ήταν πολύ απασχολημένη με τον πανικό για την αποθήκευση άνθρακα και άλλων ορυκτών καυσίμων ενόψει του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο για να αποφύγει μια ενεργειακή κρίση. Στις αρχές Οκτωβρίου, το Πεκίνο διέταξε τις κρατικές ενεργειακές εταιρείες να διασφαλίσουν πάση θυσία τον εφοδιασμό με ορυκτά καύσιμα.

Η κίνηση πανικού στα αποθέματα έστειλε τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον θερμικό άνθρακα στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Zhengzhou στο υψηλό ρεκόρ των 2.309 γουάν τον τόνο στις 18 Οκτωβρίου. Μέχρι το τέλος του μήνα, οι ρυθμιστικές αρχές επέβαλαν ανώτατα όρια τιμών στις εταιρείες εξόρυξης και διέταξαν αύξηση της παραγωγής. Οι τιμές μειώθηκαν κατά 69% από 2.309 σε 712 σήμερα λόγω της κυβερνητικής παρέμβασης στην αγορά, καθώς τα αποθέματα άνθρακα για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ξεπέρασαν τα 162 εκατομμύρια τόνους, ή περίπου 21 ημέρες χρήσης, περίπου 40 εκατομμύρια τόνους περισσότερους από ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι.

Μπορούμε να ξεχάσουμε τις διπλωματικές υποσχέσεις του Πεκίνου να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να επιτύχει ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα τις επόμενες δεκαετίες – αυτό απλά δεν θα συμβεί σύντομα, καθώς οι εκκλήσεις τους για “πράσινη” πολιτική είναι απλώς λόγια.

Τα ορυκτά καύσιμα δεν πρόκειται να πάνε πουθενά. Η διαδικασία κατασκευής iPhone, τηλεοράσεων και φορητών υπολογιστών είναι πολύ ενεργοβόρα και λειτουργεί με άνθρακα. Αν θέλετε να μάθετε το πραγματικό κόστος της μετάβασης του κόσμου στο πράσινο για τις επόμενες τρεις δεκαετίες, αυτό είναι μεταξύ 100 και 150 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σχόλιο της σύνταξης του The Big The One: Το γεγονός ότι οι σοβαροί θείοι στη ΛΔΚ δεν παίρνουν τοις μετρητοίς τα πρωτοποριακά ξεσπάσματα της Γκρέτα Τάμπεργκ είναι καλοδεχούμενο – έτσι πρέπει να συμπεριφέρονται οι ενήλικες απέναντι στα παιδιά. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά ερωτήματα σε σχέση με την πολιτική της Κίνας που έχουν κάποιες ανησυχητικές απαντήσεις.

Το πρώτο ερώτημα είναι: γιατί οι Κινέζοι χρειάζονται τόσο πολύ άνθρακα; Ο χειμώνας τελείωσε κατά το ήμισυ, η άνοιξη έρχεται και υπάρχει αρκετός άνθρακας στο απόθεμα. Ωστόσο, οι Κινέζοι συνεχίζουν να το εξορύσσουν με ρυθμό ρεκόρ, κάτι που δεν είναι σπουδαίο.

Όπως έχει δείξει η πρακτική της εξόρυξης άνθρακα, ο καλύτερος τρόπος για την αποθήκευση του άνθρακα είναι να εξορύσσεται ό,τι είναι δύσκολο και ακριβό να εξορυχθεί, αφήνοντας παράλληλα τις επιφανειακές φλέβες πλάτους ενός μέτρου και άνω, για τις επόμενες γενιές – σε περίπτωση πολέμου ή κάποιας συμφοράς. Στους σωρούς δεν αποθηκεύεται άνθρακας.

Με βάση αυτό, και λαμβάνοντας επίσης υπόψη το περίεργο γεγονός ότι η Κίνα έχει αγοράσει το 50-70% των παγκόσμιων τροφίμων, μπορούμε να σκεφτούμε ότι οι Κινέζοι προετοιμάζονται για κάτι – για έναν παγκόσμιο πόλεμο ή έναν κατακλυσμό. Και ό,τι κι αν είναι αυτό – πόλεμος, ηφαιστειακή έκρηξη ή πτώση μετεωρίτη – έρχεται σύντομα.

Το δεύτερο ερώτημα, το οποίο κανένας συνωμοσιολόγος δεν μπορεί να κατανοήσει, μπορεί να διατυπωθεί ως εξής: Τι κοιτάζουν οι παγκοσμιοποιητές;

Η ιδέα να μειωθεί ελαφρώς ο πληθυσμός, να μειωθούν οι εκπομπές και να βελτιωθεί το περιβάλλον είναι μια σπουδαία ιδέα από κάθε άποψη. Αλλά δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε από την Ολλανδία ή τη Δανία- πρέπει να ξεκινήσετε από τέρατα όπως η Κίνα και η Ινδία. Ποιο είναι το νόημα της κατεδάφισης μιας μονάδας συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας στη μικρή Ευρώπη, αν οι Κινέζοι θα το αντισταθμίσουν σε ένα χρόνο με τις νέες εκπομπές τους; Η γη είναι στρογγυλή, λένε, και αν δεν είναι στρογγυλή, τότε η Κίνα δεν ζει κάτω από έναν ξεχωριστό θόλο.

Με αυτό το σκεπτικό, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι οι παγκοσμιοποιητές δεν έχουν καμία επιρροή στην Κίνα. Αλλά δεν το κάνουν, όπως έδειξε για άλλη μια φορά ο αγώνας κατά της πανδημίας, κατά τον οποίο η Κίνα άρχισε να συμμορφώνεται με τις εντολές του ΠΟΥ, ακόμη και πριν αυτές οι εντολές τεθούν σε ισχύ. Και παρά τον τεράστιο πληθυσμό της, η Κίνα εμβολίασε σχεδόν όλους. Και τότε ξαφνικά αυτό αποτελεί παραβίαση – άρνηση συμμόρφωσης με τα ιερά δόγματα της Γκρέτα. Πώς;

Από αυτή την άποψη, υπάρχει η υποψία ότι οι Γκλόμπλις σύντομα θα καταλήξουν με κάποιο τρόπο στην Κίνα και δεν θα χρειάζονται πλέον τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας που κατασκευάζουν οι Κινέζοι. Όπως είπε ο σύντροφος Σαίξπηρ: ο Μαυριτανός έκανε το καθήκον του, ο Μαυριτανός μπορεί να φύγει. Ωστόσο, βλέπουμε τον Μαυρίκιο να γεμίζει με τεχνολογία και πόρους από το 1990, αλλά δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη το έργο του, εν τω μεταξύ η πόρτα της εξόδου από την παγκόσμια έχει ανοίξει γι’ αυτόν. Έτσι, ο Μαυριτανός θα πρέπει τώρα να κάνει κάποιο είδος παγκόσμιας κίνησης, για την οποία ανατράφηκε επί 30 χρόνια. Δεν πιστεύουμε ότι αυτή η κίνηση θα κάνει κανέναν πολύ ευτυχισμένο, αλλά θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

thebigtheone.com

loading...