Ετοιμα προς αδειοδότηση δεκάδες τζαμιά – Ισλαμικό γκέτο η Αθήνα Θέλουν τζαμί σε κάθε γειτονιά

 Η μουσουλμανική κοινότητα στην Ελλάδα δεν έμεινε άπραγη μετά την έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού στο κτήριο της οδού Στεφάνου Βυζαντίου που λειτουργούσε ως τζαμί.

Κι ενώ η αστυνομία είναι επιφυλακτική ως προς την θεωρία της «ακροδεξιάς τρομοκρατίας» την οποία διακινούν κύκλοι αλληλέγγυων και φαίνεται να ερευνά και άλλες εκδοχές.

Ωστόσο η Πακιστανική κοινότητα, η πολυπληθέστερη κοινότητα Ελλήνων μουσουλμάνων εκμεταλλεύεται το μομέντουμ για να ζητήσει άδειες για όλο και περισσότερα τζαμιά. Μάλιστα η απαίτηση τους είναι να υπάρχει ένα τζαμί σε κάθε γειτονιά, όπου υπάρχουν μουσουλμάνοι. Υποστηριχτής αυτών των αιτημάτων ποιος άλλος από το γνωστό ΚΕΕΡΦΑ και τον Πέτρο Κωνσταντίνου. Και ασφαλώς καταλαβαίνει κανείς τι έχει να γίνει στην Αθήνα με τις εκατοντάδες χιλιάδες πλέον των μουσουλμάνων μεταναστών να συγκεντρώνονται γύρω απο τους ευκτήριους οίκους τους μετατρέποντας σε ισλαμικά γκέτο ολόκληρες γειτονιές.

Εν τω μεταξύ οι αλληλέγγυοι που υποστηρίζουν ιδεολογικά και a priori πάντοτε τους μετανάστες δεν μένουν μόνο στα αιτήματα για τζαμιά αλλά ζητούν νομιμοποίηση και χαρτιά. Γράφουν στην ιστοσελίδα τους: 

«Οι φασίστες βάζουν βόμβες έξω από χώρους θρησκευτικής λατρείας μουσουλμάνων την ίδια ώρα που η κυβέρνηση έφτιαξε ένα χώρο για 200 άτομα σε όλη την Αθήνα και  στοχοποιεί ως παράνομους όλους τους άλλους χώρους. Αρνείται να δώσει την δυνατότητα οι μουσουλμάνοι να έχουν τζαμιά στις γειτονιές, όπως έχουν όλα τα άλλα θρησκεύματα, αρνείται να φτιάξει μουσουλμανικά νεκροταφεία. Με αυτό το τρόπο ανοίγουν το δρόμο για τις επιθέσεις των φασιστών».

Είναι ώρα να δοθούν χαρτιά σε όλους τους μετανάστες και ίσα δικαιώματα. Να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα να έχουν ισότιμα χώρους θρησκευτικής λατρείας στις γειτονιές όπως όλα τα άλλα θρησκεύματα και να φτιαχτεί μουσουλμανικό νεκροταφείο».

loading...