ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Εκκλησία της Αλβανίας: Πνευματικές δράσεις στην Ιερά Μητρόπολη Απολλωνία

Στις 28/12/2021, πλήθος πνευματικών δραστηριοτήτων διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Απολλωνίας και Φιέρι στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας. Εκτός από τα κατηχητικά των παιδιών, τους κύκλους γυναικών και νέων, καθώς και άλλες σχετικές πνευματικές δράσεις, ο Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φιέρι κ. Νικόλαος βρίσκεται κοντά και στα νέα ζευγάρια τα οποία αποτελούν το μέλλον του τόπου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης, φέτος πλήθος δωρητών στήριξαν το φιλανθρωπικό της έργο, που αφορά την διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε άπορους ανθρώπους. Η μεγάλη ημέρα των Χριστουγέννων βρήκε τους Ορθοδόξους συναγμένους στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Φιέρι, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος.

Η Αλβανία εόρτασε την Δεσποτική εορτή
Την μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Περιτομής του Χριστού και την μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου Επισκόπου Καισαρείας τίμησαν σήμερα Πρωτοχρονιά, οι πιστοί στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας.

Σήμερα, σε όλους τους καθεδρικούς ναούς των κατά τόπους Ιερών Μητροπόλεων, η πρώτη αυγή της νέας χρονιάς, ξεκίνησε με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου, την Δοξολογία και την κοπή της καθιερωμένης Βασιλόπιτας.

Παρά τις δυσκολίες που η πανδημία έχει επιφέρει στον κόσμο, οι Ορθόδοξοι στην Αλβανία, σεβόμενοι τις συστάσεις των υγειονομικών, αλλά και εκείνες της Εκκλησίας, μετέχουν των ιερών ακολουθιών και των πνευματικών δραστηριοτήτων, ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες.

Θεία Λειτουργία τελέστηκε επίσης και σε κατά τόπους ενορίες όλων των Ιερών Μητροπόλεων στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας.
Παρακάτω ακολουθούν φωτογραφίες από τους εορτασμούς στις Ιερές Μητροπόλεις Ελμπασάν, Σπαθίας και Λιμπράζντ και Απολλωνίας και Φιέρι όπου χοροστάτησαν αντίστοιχα οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες κ. Αντώνιος και κ. Νικόλαος.

Πηγή : ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΕΡΙ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΤΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

loading...