Το ΑΚΚΕΛ και ο Έβρος στηρίζουν τον παραδειγματικό αγώνα κατά της κατασκευής υπερδομών λαθρομεταναστών στη Χίο και στη Λέσβο

 Το ΑΚΚΕΛ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι στην Χίο και Λέσβο για να σταματήσουν την κατασκευή υπερδομών λαθρομεταναστών και καλεί τους κατοίκους του Έβρου και όλους τους Έλληνες να παραδειγματιστούν από τον αγώνα των νησιωτών συμπατριωτών μας και να σταματήσουμε την κατασκευή υπερδομών που ετοιμάζει το καθεστώς του Μητσοτάκη και του Μηταράκη. 

Ήδη το καθεστώς φαίνεται ότι έχει αρχίσει να στέλνει τις δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ στην Ορεστιάδα για να σταματήσει τους κατοίκους και όλους τους άλλους που θα μιμηθούν τους νησιώτες και θα επιχειρήσουν να σταματήσουν την διέλευση και μεταφορά μηχανημάτων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του ήδη υπάρχοντος ΚΥΤ/ΠΡΟΚΕΚΑ στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας. Μην περιμένετε τίποτα από κυβερνητικούς βουλευτές αλλά και αντιπολιτευόμενους διότι το παιχνίδι με αυτούς είναι στημένο. Μόνο οι ίδιοι οι πολίτες μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την προδοσία στα σύνορά μας με την οποία το καθεστώς βάζει, ουσιαστικά στην πλάτη των στρατιωτών μας, ετοιμοπόλεμος και φανατισμένους τζιχαντιστές και άλλους ακραίους ξένους ισλαμιστές καλύπτοντάς τους μέσα στις ροές εκτοπισμένων πληθυσμών.

Το ΑΚΚΕΛ προσυπογράφει την ακόλουθη ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα ΕΑΚΥΤ:

«Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών του Δήμου Ορεστιάδας αλλά και η πλειοψηφία ολόκληρου του Νομού Έβρου εκφράζει τη συμπαράστασή της στον δίκαιο και πατριωτικό αγώνα κατά της κατασκευής της υπερδομής μεταναστών στη Χίο και στη Λέσβο. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα, γιατί τα ίδια κάνουν και στο βόρειο τμήμα του Έβρου, στήνοντας μια υπερδομή σε απόσταση 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία. 

Έχουμε απέναντί μας πολιτικούς σε εντεταλμένη, κατά τη γνώμη μας, υπηρεσία, οι οποίοι επεμβαίνουν απροκάλυπτα και με τρόπο προκλητικό στις τοπικές κοινωνίες με ορατό τον κίνδυνο της πληθυσμιακής αλλοίωσης της πατρίδας μας. 

Έχουμε απέναντί μας μια αυταρχική κυβέρνηση, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη της τη βούληση των τοπικών κοινωνιών.  

Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί με όποιον τρόπο μπορούμε. Δεν είμαστε μόνοι. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι μαζί μας, άσχετα αν δεν μπορεί να εκφραστεί και να μας συμπαρασταθεί ενεργά, γιατί βρίσκεται υπό τη σκιά του φόβου των μέτρων, των προστίμων και της παραπληροφόρησης.  

Από τον ακριτικό Έβρο είμαστε μαζί σας».

Καλούμε όλους τους Εβρίτες που βρίσκονται στη Χίο, στη Λέσβο και στα γειτονικά νησιά να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα με τη φυσική τους παρουσία, γιατί ο αγώνας είναι κοινός. Σήμερα είναι η Χίος και η Λέσβος, αύριο ο Έβρος και μετά …;       

loading...