ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ *    

 Στο Σύμπαν αιωρείται μια τεράστια πνευματική δύναμη, μια ποσότητα ζωής, χωρίς υλικό αντίκρισμα. Είναι η «Ψυχή των Ελλήνων» χάρις την οποία οι Έλληνες παραμένουν ενεργητικοί και υποκινούνται να αγωνίζονται. Τους κρατάει όρθιους, ακόμα κι όταν διαφαίνεται η εξαφάνισή τους. Ενίοτε ανατρέπουν τα δεδομένα της Ιστορίας, προκαλώντας απίστευτα θαύματα.   

Είναι το Αθάνατο Πνεύμα των Αρχαίων Φιλοσόφων, που μας διακατέχει και μας προτρέπει σε θαύματα. Εκείνοι μας δίδαξαν πως να καλλιεργήσουμε το Πνεύμα μας, για να εξελιχθούμε και να δημιουργήσουμε τον δικό μας Πολιτισμό. Οι Πνευματικές Αξίες τους διατήρησαν τον Ανώτερο συμβολισμό τους και έφτασαν σε μας αναλλοίωτες. Εμείς ως απόγονοί τους στο Πνεύμα τους στηριζόμαστε για την διαιώνιση της Φυλής μας.

Τι είναι το Πνεύμα όμως, γιατί το οποίο συχνά γίνεται λόγος, μα δεν αγγίζει την σκέψη όλων; Είναι συνολικά οι εγκεφαλικές λειτουργίες, που απαρτίζουν το εσωτερικό περιεχόμενο της ύπαρξής μας. Η πνοή ζωής, η ψυχική και ηθική υπόσταση, ο Νους, η Αντίληψη, η Μνήμη, η Φαντασία και η Κρίση της ύπαρξής μας. Είναι οι ικανότητες που δημιουργούν την Ιδεολογία μας, συμβάλλοντας στην καλλιέργεια και στον τρόπο σκέψης και αντίληψης της εξωτερικής πραγματικότητάς μας.

Οι διανοητικές επιδεξιότητες παράγουν εξελικτική Σκέψη και διαμορφώνουν την κατάλληλη στάση ζωής, που αρμόζει στον κάθε άνθρωπο. Αυτή είναι η κύρια αιτία που διαφοροποιείται η συμπεριφορά των ανθρώπων. Το Πνεύμα του επίσης υφίσταται ενίοτε κάποια ποιοτική ή ποσοτική μεταβολή. Η μεν ποιοτική  ανάλογα με την ανατροφή, που λαμβάνει στην παιδική του ηλικία. Η δε ποσοτική μεταβολή οφείλεται στην Παιδεία, που λαμβάνει ως  μαθητής από τα πρώτα μαθητικά του χρόνια.

Η Παιδεία είναι μια πολύ σημαντική προσλαμβάνουσα, αφού καθορίζει το πως θα εξελιχθεί σαν προσωπικότητα ο μαθητής και τι είδους εικόνα της εξωτερικής πραγματικότητας του περιβάλλοντός του, θα σχηματίσει στο μυαλό του. Το Πνεύμα ευθύνεται για την εξέλιξη της προσωπικότητας, αφού υπάρχει πριν από την Φύση και τον Άνθρωπο και αποτελεί την βάση της Ύπαρξης της Ανθρωπότητας. Χωρίς Πνεύμα… ανυπαρξία.  

Η βαθειά καλλιέργεια του Πνεύματος δεν περιορίζεται σε ξερές, άγονες γνώσεις. Γίνεται η βάση μόρφωσης, η οποία μετουσιώνεται σε ψυχική καλλιέργεια, αναδεικνύοντας μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα με εξευγενισμένο εσωτερικό κόσμο. Μα χωρίς πνευματική καλλιέργεια ο άνθρωπος ποτέ δεν ολοκληρώνεται και παραμένει στάσιμος. Τα γνωρίσματα του πνευματικά καλλιεργημένου ανθρώπου είναι η Ωριμη σκέψη, η Ισχυρή βούληση, η Ανθρωπιά, η Αυτογνωσία.

Η πνευματική καλλιέργεια εξανθρωπίζει τον Άνθρωπο, αφού δεν αρκεί που γεννήθηκε άνθρωπος. Διαμορφώνει άνθρωπο με ελεύθερη και ανεξάρτητη σκέψη, που μπορεί να διακρίνει το σημαντικό από το ευτελές, το δίκαιο από το άδικο, το ωραίο από το άσχημο, το ορθό από το εσφαλμένο. Ο δημιουργικός, ο δραστήριος άνθρωπος που δίνει μεγάλη προσοχή στο Πνεύμα του, έχει εξασφαλίσει την εσωτερική του πληρότητα και την γαλήνη και γι’ αυτό ποτέ δεν νοιώθει πλήξη και μοναξιά.

Στρέφει την σκέψη και την δράση του στην εκπλήρωση Υψηλών Ιδανικών με την φυσική ροπή του στον Πολιτισμό και την κλίση του προς την Λογοτεχνία και τις Τέχνες. Όποιος άνθρωπος κατάφερε να “κατακτήσει” αυτά τα ψυχικά χαρίσματα, περνάει σε άλλο επίπεδο εξέλιξης και πνευματικής Δημιουργίας. Ξεχωρίζει στην προσωπική και κοινωνική του ζωή για την Δυναμική του προσωπικότητα και για το Θάρρος με το οποίο αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής του.  

Ο Πνευματικός άνθρωπος έχει σαν σύμβουλο στην ζωή του την Αλήθεια και την Ειλικρίνεια και δίνει καθημερινά τον Αγώνα για το “Ωραίο” και το “Καλό”. Είναι σεμνός και ταπεινός άνθρωπος και η λέξη Αλαζονεία δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό του και επομένως και στην συμπεριφορά του. Συναναστρέφεται με απλότητα και ενδιαφέρον με τους άλλους, χωρίς να έχει πρόθεση να προβάλει τον εαυτό του και συμμετέχει στα κοινωνικά προβλήματα, χωρίς να υποτιμά κανέναν, αλλά απορρίπτει προβαλλόμενες προλήψεις και δεισιδαιμονίες.

Ασκεί καλοπροαίρετη κριτική προς όλες τις κατευθύνσεις και σ’ όλες τις περιστάσεις. Με αυτή την στάση ζωής καταφέρνει να γίνεται αγαπητός στο περιβάλλον του, με αποτέλεσμα να ανοίγουν οι πνευματικοί του ορίζοντες και να διευρύνονται οι Γνώσεις του, μέσω της Γνωστικής Αντιληπτικότητάς του.

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του ξεχωριστού Ανθρώπου της Δημιουργίας, με τα οποία πλουτίστηκε η Ελληνική Φυλή μας. Όμως στο πέρασμα των χρόνων διασύρθηκε από ύπουλες συκοφαντίες των προαιώνιων εχθρών μας, με συνέπεια να αλλοιωθούν ελάχιστα έστω τα πνευματικά χαρίσματά της. Λεηλατήθηκαν επίσης βίαια τα μεγαλουργήματα των προγόνων μας, από το μίσος και τον φθόνο των ευρωπαίων και όχι μόνο «εταίρων» μας, για την πολιτιστική κληρονομιά μας.

Στην εποχή μας ακόμα και το Ελληνικό αίμα που κυλάει στις φλέβες μας κινδυνεύει να αλλοιωθεί μακροπρόθεσμα από τις σχεδιασμένες επί τούτου προσμίξεις μας με τους λαθραίους πολίτες του Τρίτου Κόσμου, που εισέρχονται αθρόα και ανεξέλεγκτα στο Ελληνικό έδαφος, με απώτερο σκοπό την ελληνοποίησή τους και την αντικατάστασή μας… εκτός του ότι ανάμεσά τους περνούν ανενόχλητοι και στρατολογημένοι πράκτορες του εχθρού… ενώ το… (απόν) Κράτος απεργεί.

Η Ελληνική ψυχή δέχεται και άπειρες νοητικές επιθέσεις με την πλύση εγκεφάλου, που περνούν αδιάκοπα μέσα από τα εξαγορασμένα κανάλια τους οι διεφθαρμένοι πολιτικοί με τους συνενόχους τους καναλάρχες. Εξαπατώντας τον ανίδεο λαό, τον έπεισαν, πως είναι για το καλό του… να βάζει στον οργανισμό του ένα πειραματικό σκεύασμα, που δεν εξασφαλίζει  πρόληψη ούτε θεραπεία από την… «πανδημία» της κορόνας.

Αυτό είναι το οδυνηρό αποτέλεσμα στην ζωή της κρίσιμης μάζας, που επιφέρει η πνευματική ένδεια. Σ’ αυτή την έλλειψη στηρίχτηκαν τα σατανικά μυαλά των επίδοξων επικυρίαρχων του πλανήτη, για να επιβάλλουν την στυγνή δικτατορία τους. Όμως όσοι Έλληνες έχουν ανατραφεί με τα Ελληνικά Ιδεώδη έχουν ανοιχτούς ορίζοντες στην Γνώση και εκτίμηση για την καταγωγή τους… δεν τρώνε το τηλεοπτικό κουτόχορτο και δεν τρομάζουν με υγειονομικές απειλές και δεν εκβιάζονται.

Το Πνεύμα τους διατηρεί το ηθικό και την πίστη στον Αγώνα για τη Νίκη. Αυτό που γέννησε τον Πολιτισμό και εκπολίτισε τους βάρβαρους, θα οδηγήσει πάλι του Έλληνες στη Νίκη… κι ας το επιστρέφουν με… Οινό-πνευμα οι αγνώμονες κατακτητές. Οι Έλληνες θα παλέψουν για τις Ιδέες και την Τιμή της πατρίδας τους. Όσο την τιμούν τώρα, τόσο θα τους τιμήσει και η ίδια, όταν Νομοτελειακά θα λάμψει πάλι το ΑΘΑΝΑΤΟ ΠΝΕΥΜΑ!

 

loading...