ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ

ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ *       

 Ο Ελληνισμός ανά τους αιώνες ήταν και παρέμεινε ένας ξεχωριστός Πολιτισμός διαχρονικά. Ένα Έθνος με συνέχεια στην Παγκόσμια Ιστορία και με τους διακεκριμένους διεθνώς ομογενείς της διασποράς. Ο Ελληνισμός γεωγραφικά, ιστορικά και πολιτιστικά επεκτάθηκε Ανατολικά της Δύσης και Δυτικά της Μέσης Ανατολής στην πορεία της εξέλιξής του. Εξ’ αυτού ο Έλληνας δεν είναι ούτε κλασικά Δυτικός, ούτε Ανατολίτης.

     Ο Έλληνας υπήρξε μαθητής αλλά και δάσκαλος ανάμεσα στις δυο περιοχές της γης ως Γραικός, Ρωμιός και Έλληνας, έννοιες συνώνυμες και αλληλοσυμπληρούμενες. Η δράση του στις εμπορικές συναλλαγές, στην διάδοση του Πολιτισμού και των Τεχνών υπήρξε καθοριστικός. Ήταν και θα είναι ο Θεματοφύλακας του Ελεύθερου Πνεύματος, καθώς και ο ισορροπιστής μεταξύ των δύο κόσμων. Αυτή είναι η βαριά κληρονομιά του και στην πορεία των χρόνων απέδειξε, πως την έχει εμπεδώσει και έγινε η πηγή για την εξέλιξή του.   

Είμαστε Ρατσιστές ή Ραγιάδες οι Έλληνες; Ερώτημα που δεν υφίστατο, μέχρι που ανέκυψε έντονα τα χρόνια της Κρίσης και της μεταναστευτικής εισροής. Απορία που δεν μας είχε απασχολήσει πριν, επειδή θεωρούσαμε την Εθνικότητά μας και την ομογένεια της Φυλής μας δεδομένα. Με την Ελληνοποίηση εκατομμυρίων λαθραίων για να αντικαταστήσουν τους γηγενείς Έλληνες… αυτές οι έννοιες απέκτησαν ποσοτική αναφορά στο λεξιλόγιό μας και βγαίνουν συχνά από το στόμα μας.

Στην εποχή μας βιώνουμε ακραία φαινόμενα υποτίμησης της φυλετικής μας ακεραιότητας και της δημογραφικής παρουσίας μας, αφού ο Ελληνισμός βάλλεται πανταχόθεν από πανσπερμία Φυλών. Είναι φυσικό ένα άτομο και μόνο που γεννήθηκε στην Ελλάδα, να νιώθει Ανεξάρτητος πολίτης με συνταγματικά και ατομικά δικαιώματα, αποκτημένα με εργατικούς Αγώνες.

Ενώ ραγιάς είναι ένα υποταγμένο μέλος της κοινωνίας στην έννοια κάθε μορφής Εξουσίας! Φαίνεται πως στην εμπειρική συλλογιστική του Ραγιά δεν φυτεύτηκε η Εθνική Συνείδηση, με τραγική ακολουθία να υποτάσσεται δουλικά στην κάθε πολιτική ή κοινωνική αδικία. Η συμπεριφορά αυτή είναι παράλογη και ανεδαφική για Έλληνα υπήκοο, που αντιδρά δυναμικά.

Μπορεί να είναι θέμα χαρακτήρα και ανατροφής του ραγιά, ή να έχει τις ρίζες του σε οικογενειακή κληρονομικότητα, που του διοχέτευσε μέσα στο είναι του το μοιραίο πατριωτικό συναίσθημα υποδούλωσης του Ελληνισμού στα μακρινά χρόνια της Τουρκοκρατίας. Ο Ρατσιστής είναι ο οπαδός της θεωρίας των φυλετικών διακρίσεων, πιστεύοντας πως κάποιες Φυλές έχουν φυσική ανωτερότητα, γι’ αυτό περιφρονεί και υποτιμά μειονότητες, περιθωριακούς και κατώτερες κοινωνικές τάξεις.

Η λέξη προέρχεται από το ουσιαστικό Ράτσα, δηλαδή το σύνολο των ανθρώπων, που ανήκουν στην ίδια φυλή ή έχουν την ίδια καταγωγή. Κάποια μέλη όμως διακατέχονται από μια εμμονή υπεροχής της Φυλής τους και δεν υποχωρούν στις αρνητικές απόψεις για το αίμα και το έδαφος της χώρας τους. Η στάση τους αυτή μπορεί να θεωρηθεί θεμιτή, αν την κρατούν σε φυσικά όρια. Η υπερπροσήλωση όμως στα Εθνικά Ιδεώδη με την υπερβολή στην εκτίμηση του Πολιτισμού τους, θεωρώντας τον ανώτερο άλλων,  δημιουργούν τις βάσεις του Εθνικισμού.

Ο Εθνικιστής με τις ακραίες απόψεις του προκαλεί αρνητικές αντιδράσεις στο πατριωτικό περιβάλλον, που αναγκάζεται να τον απομονώσει. Ο ρατσισμός δεν είναι τίτλος που χαρακτηρίζει τον ειρηνικό Ελληνικό λαό, όπως άδικα προσπαθούν να του τον προσάψουν. Δικαιολογημένα αγανακτεί με την αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών στην Χώρα, οι οποίοι όχι μόνο δεν σέβονται την φιλοξενία, αλλά προβάλλουν και απαιτήσεις. Εξαιτίας αυτού του λυπηρού φαινομένου σκόπιμα διαχέεται η φήμη, πως οι Έλληνες είναι ρατσιστές, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Συνεπώς ο ρατσισμός είναι η εκλογίκευση οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων και γίνεται αιτία της Διαίρεσης του πληθυσμού, διευκολύνοντας την χειραγώγησή του από τις πολιτικές παρατάξεις. Η επικέντρωση του ρατσισμού στην μετανάστευση παρατείνει αυτή την παράσταση, αντανακλώντας τον κλονισμό του Εθνικισμού στην εποχή της διεθνοποίησης. Επίσης η ανάπτυξη του ρατσισμού στις εργατικές τάξεις φαίνεται άμεσα συνδεδεμένη με την παρακμή των μαζικών οργανώσεων. Σκόπιμα ο ρατσισμός αναπτύσσει την Ιδεοληψία της πολιτιστικής ταυτότητας και της διάκρισης πληθυσμών, όχι στην βάση μιας βιολογικής κληρονομικότητας, αλλά στην βάση του παραδοσιακού τρόπου ζωής όλων των λαών του πλανήτη.

Η καλλιέργεια του Εθνικισμού οδηγεί στον φανατισμό και αποτρέπει τον καλώς νοούμενο διεθνή διάλογο και τις φιλικές συνεργασίες των λαών. Συγχρόνως διαιωνίζει τα μίση και τις  προκαταλήψεις, εξευτελίζει την έννοια κάθε Αξιοπρέπειας, καταπατά τα δικαιώματα θεμελιώνοντας την βία, την σύγκρουση και φυσικά γίνεται ο προάγγελος ενός Πολέμου. Ο Φανατισμός δημιουργείται από εγωιστική εμπάθεια και με υστερική μανία προσήλωσης σε κάποια Πίστη, Αρχή ή Ιδέα και την με πάθος απόρριψη κάθε αντίθετης θέσης και επιχειρήματος. Η λέξη προήλθε από το λατινικό fanum (Ιερό, όσιο) ενώ fanatici ονομάζονταν στην Αρχαία Ρώμη οι πιστοί της θεάς Κυβέλης.

Ο Ιδεολογικός φανατισμός έχει ρίζα στην Αυθεντία και την χαμένη Αυτοπεποίθηση. Τον συντηρεί δε η έλλειψη ηθικού υπόβαθρου και η κρίση Αξιών και Θεσμών (σας θυμίζουν κάτι;) με συνέπεια την έλλειψη περιορισμών και την υιοθέτηση της άποψης ότι “Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”. Γι’ αυτό οι φανατικοί πολίτες γίνονται τα εύκολα θύματα της προπαγάνδας, που εξαπολύουν οι Δυνάστες, για να εκτελέσουν τα απόκρυφα σχέδιά τους. Έτσι επιτείνουν την ανωριμότητα του ανθρώπου οδηγώντας τον σε πρωτόγονες εποχές εξέλιξης του ανθρώπου, όπου επικρατούσε η Άγνοια και η απουσία Σκέψης.   

Ρατσισμό αναπτύσσουν και οι Θρησκείες με απόψεις και πεποιθήσεις, που καλλιεργούν το μίσος και την  μισαλλοδοξία για τους άπιστους (ειδωλολάτρες), όπως θεωρούν τους πιστούς άλλων Θρησκειών. Τις συνέπειες του φανατισμού όπως είναι η Αδιαλλαξία και η Πνευματική στασιμότητα, τις  βιώνουμε κι εμείς σήμερα, που τα πάντα έχουν χάσει το νόημά τους και βρίσκουν πρόσφορο έδαφος έντονες κοινωνικές συγκρούσεις. Αυτές τις οποίες στηρίζουν οι πολεμοχαρείς επικυρίαρχοι με τα τεχνολογικά όπλα, για την εξαφάνιση του ανθρώπινου Γένους.

Αυτές οι εκρήξεις φανατικού ρατσισμού των λαών έχουν Ονοματεπώνυμα εμπνευστών; Φυσικά και έχουν, μα τα Μέσα Μαζικής Διαφθοράς με τους Ραγιάδες καναλάρχες και τους ρατσιστές δημοσιογράφους σκόπιμα τα αποκρύπτουν. Η σωστή ενημέρωση στους ερευνητές της Αλήθειας, παρέχεται από το Διαδίκτυο και χάρις στους πατριώτες χρήστες επιτυγχάνεται η Αφύπνιση των λαών. Είστε ήδη ενήμεροι για τις εξελίξεις ή πρέπει να προβούμε σε λίαν επαναστατικές ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ;

loading...