Η σοκαριστική στιγμή που κοντέινερ λίγο έλειψε να καταπλακώσει εργάτη στο λιμάνι του Πειραιά! – ΒΙΝΤΕΟ

 Συγκλονιστικό βίντεο από το σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά, καταγράφει τη στιγμή κατάρρευσης στοίβας κοντέινερ που για δευτερόλεπτα δεν καταπλάκωσε εργάτη.

Βίντεο που φέρνει στο φως η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά, καταγράφει τη στιγμή που στοίβα με κοντέινερ στο λιμάνι, καταρρέει.

Ο εργάτης που βρίσκεται κοντά στις στοίβες των κοντέινερ, αντιλαμβάνεται γρήγορα τον κίνδυνο και τρέχει μακριά, ενώ τα κοντέινερ καταπλακώσουν τον τράκτορα που βρίσκεται εκεί.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΝΕΔΕΠ, αναφέρει: «To Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ καταγγέλει για άλλη μια φορά τα ελλιπή μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά , μετά από καταγγελία εργαζομένων για πτώση κοντέινερ από ντάνα στοιβαξίας των εμπορευματοκιβωτίων.

Για δευτερόλεπτα δεν θρηνήσαμε άλλο ένα συνάδελφο , στο βωμό του κέρδους της COSCO. Οι εγκληματικές ευθύνες εργοδοσίας και κυβέρνησης αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους αφού τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και οι κανόνες ασφαλούς εργασίας αποτελούν κόστος βάζοντας στο ζύγι τις ζωές μας.

Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά ξέρουν να παλεύουν και κάνουμε καθαρό ότι θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να προστατεύσουμε τις ζωές μας και να γυρνάμε ασφαλείς στις οικογένειες μας».

loading...