Γαλλία: Επίθεση σε κυβερνητικό βουλευτή με πέτρες και λάσπη - «Καζάνι που βράζει» η χώρα μετά τις δηλώσεις Μακρόν - BINTEO


 Με καζάνι που βράζει μοιάζει η Γαλλία μετά τις δηλώσεις Μακρόν και τις πολυπληθείς διαδηλώσεις - απάντηση που ακολούθησαν.


Πολίτες που διαδήλωναν το Σαββατοκύριακο κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και του υγειονομικού πάσου, επιτέθηκαν με λάσπες στον Γάλλο πολιτικό Στεφαν Κλερό, ο οποίος είναι μέλος του κυβερνώντος κόμματος του προέδρου Μακρόν La Republique En Marche.


Η επίθεση εις βάρος του Κλερό, που σημειώθηκε την Κυριακή, πραγματοποιήθηκε εν μέσω της λαϊκής οργής που έχει ξεσπάσει στη Γαλλία έπειτα από την δήλωση του Μακρόν ότι θέλει να «στριμώξει» τους ανεμβολίαστους κάνοντάς τους τη ζωή τόσο δύσκολη ώστε να καταλήξουν να εμβολιαστούν κατά της COVID, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν αναφορές από γαλλικά ΜΜΕ που θέλουν τον Ε.Μακρόν να σκέφτεται τρόπους για να απαγορεύσει στους ανεμβολίαστους να ψηφίσουν. 


Ο Κλερό είναι βουλευτής των Σαιν-Πιερ και Μικελόν, ενός συμπλέγματος νησίδων στο Βόρειο Ατλαντικό ωκεανό που βρίσκονται κοντά στην καναδική επαρχία Νιουφάουντλαντ και Λαμπραντόρ και αποτελούν γαλλική εδαφική επικράτεια.


«Προφανώς και θα κινηθώ νομικά. Κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ότι δεν λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις. Όλοι δεχόμαστε απειλές κατά της ζωής μας μέσω του ταχυδρομείου. Κάποια στιγμή αυτό πρέπει να σταματήσει», δήλωσε σήμερα στο France Info ο Κλερό.


Δεν υπάρχουν σχόλια :