«Παγώνει» και επίσημα η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 50 ετών

 Γεμάτη σενάρια ήταν η εβδομάδα που τελειώνει σε λίγες ώρες, καθώς αρκετά κυβερνητικά στελέχη (κυρίως ο Σ.Πέτσας), υποστήριζαν ότι εξετάζεται η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 50 ετών. 

Παρόλα αυτά, τα τελευταία 24ωρα υπάρχει μια αλλαγή σκέψης στην κυβέρνηση, καθώς δεν μπορεί να βασιστεί πουθενά επιστημονικά τόσο η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, όσο και τα νέα μέτρα σε ανεμβολίαστους. 

Ήδη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου σε τηλεοπτική εκπομπή υποστήριξε ότι δεν εξετάζονται νέα μέτρα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, να υποστηρίζει νωρίς το πρωί της Κυριακής ότι είναι πιθανή η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού. 

Τελικά τα πράγματα στη θέση τους τα έβαλε λίγο αργότερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε απόφαση για επέκταση της υποχρεωτικότητας».

Όσον αφορά τα περί περαιτέρω περιορισμούς στους ανεμβολίαστους, όπως την απαγόρευση εισόδου και σε εξωτερικούς χώρους της εστίασης, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως αυτήν τη στιγμή αυτό το μέτρο δεν φαίνεται να προσφέρει κάτι υγειονομικά.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση έχει στρέψει την προσοχή της κυρίως στις τρίτες δόσεις και στο πως θα πείσει περισσότερους εμβολιασμένους να προσέλθουν εκ νέου στα εμβολιαστικά κέντρα. 

loading...