Ο δεσποτισμός είναι η νέα κανονικότητα: Διαφαινόμενες απειλές για την ελευθερία το 2022

Zero Hedge, Jan , 2022 1‘655.w

Authored by John W. Whitehead & Nisha Whitehead via The Rutherford Institute,

[ O John W.Whitehed είναι[ Αμερικανός Νομικός, συνταγματολόγος, ιδρυτής και πρόεδρος του Χριστιανικού Ινστιτούτου]Ράδερφορντ, οργανώσεως μη κερδοφόρου, ταγμένης στην υπεράσπιση των πολιτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με έδρα στην Σαρλότερσβιλ της Βιρτζίνια. Το έμβλημά της : ΄Εργο μας είναι να υποχρεώνουμε την κυβέρνηση να κυβερνά σεβόμενη με τους κανόνες του Συντάγματος»

Το Ινστιτούτο διαθέτει ένα δίκτυο δικηγόρων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσφέρει δωρεάν νομικές υπηρεσίες σε πολίτες των οποίων τα δικαιώματα απειλούνται ή παραβιάζονται και χρηματοδοτεί τις υπηρεσίες του από δωρεές. Προσφέρει νομική εκπαίδευση στους ενδιαφερομένους και δημοσιεύει ένα εβδομαδιαίο σχόλιο του ιδρυτού του,(όπως το κατωτέρω) που αναδημοσιεύεται από εκατοντάδες εφημερίδες και ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Η προσφορά του σε νομική εκπαίδευση είναι πολύτιμη για κάθε αναγνώστη, δοθέντος ότι η εφιαλτική πραγματικότητα που καταγγέλλει έχει καταπλακώσει ευρύτερα τον δυτικό πολιτισμό]

Μετάφραση/ εισαγωγή : Μιχαήλ Στυλιανού

«Κοιτάζοντας το παρόν, βλέπω ένα πιο πιθανό μέλλον: έναν νέο δεσποτισμό που απλώνεται αργά σε όλη την Αμερική. Απρόσωποι ολιγάρχες κάθονται σε θέσεις διοίκησης ενός εταιρικού κυβερνητικού συγκροτήματος που εξελίσσεται βαθμιαία εδώ και πολλές δεκαετίες. Στις προσπάθειες διεύρυνσης των δικών τους εξουσιών και προνομίων, είναι πρόθυμοι να επιρρίψουν σε άλλους τις προβλεπόμενες ή ακούσιες συνέπειες της θεσμικής ή προσωπικής τους απληστίας. Για τους Αμερικανούς, αυτές οι συνέπειες περιλαμβάνουν τον χρόνιο πληθωρισμό, την επαναλαμβανόμενη ύφεση, την ανοιχτή και κρυφή ανεργία, τη δηλητηρίαση του αέρα, του νερού, του εδάφους και των σωμάτων και, το σημαντικότερο, την ανατροπή του συντάγματός μας».

• Μπέρτραμ Γκρος, «Φιλικός Φασισμός: Το Νέο Πρόσωπο της Δύναμης στην Αμερική»

Ο δεσποτισμός έχει γίνει το νέο μας φυσιολογικό.

Τα όρια καταπίεσης των τυράννων χαράσσονται από αυτούς που καταπιέζουν

Ψηφιακή τυραννία, παρακολούθηση. Μισαλλοδοξία, ακύρωση κουλτούρας, λογοκρισία. Αποκλεισμός, εντολές, κυβερνητικές αυθαιρεσίες. Ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, πληθωρισμός. Αστυνομική βαρβαρότητα, εισβολές σε σπίτια, στρατιωτικός νόμος. Η απώλεια σωματικής ακεραιότητας, ιδιωτικότητας, αυτονομίας.

Αυτές οι πράξεις τυραννίας από μια αυταρχική κυβέρνηση έχουν πάψει εδώ και καιρό να μας τρομάζουν ή να μας εξεγείρουν. Έχουμε γίνει αναισθητοποιημένοι στην κυβερνητική βαρβαρότητα, εξοικειωμένοι με την κυβερνητική διαφθορά, και ανεπηρέαστοι από τις επιθέσεις της κυβέρνησης στις ελευθερίες μας.

Αυτή η παρούσα τροχιά δεν είναι βιώσιμη. Το κέντρο δεν μπορεί να κρατήσει.

Τα ακόλουθα σημεία κινδύνου αποτελούν μερικές από τις μεγαλύτερες απειλές για τις συλλογικές και ατομικές ελευθερίες μας τώρα και κατά το επόμενο έτος.

Λογοκρισία. Τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα της εποχής μας – τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, οι αμβλώσεις, η φυλή, η θρησκεία, η σεξουαλικότητα, η πολιτική ορθότητα, η αστυνομική βαρβαρότητα κ.ά.– έχουν γίνει πεδία μάχης για όσους ισχυρίζονται ότι πιστεύουν στην ελευθερία του λόγου, αλλά μόνο όταν ευνοεί τις απόψεις και τις θέσεις που υποστηρίζουν. Έτσι, ενώ στα χαρτιά είμαστε τεχνικά ελεύθεροι να μιλήσουμε, στην πραγματικότητα, είμαστε τόσο ελεύθεροι να μιλήσουμε όσο η κυβέρνηση και οι τεχνολογικοί γίγαντες όπως το Facebook, η Google ή το YouTube μπορεί να το επιτρέψουν. Ωστόσο, είναι ένα ολισθηρός κατήφορος από τη λογοκρισία των λεγόμενων παρανόμων ιδεών στην αποσιώπηση της αλήθειας. Αυτό που βλέπουμε είναι το σύγχρονο ισοδύναμο της καύσης βιβλίων, που περιλαμβάνει την εξάλειψη επικίνδυνων ιδεών –νόμιμων ή μη– και των ανθρώπων που τις ενστερνίζονται. Δυστυχώς, η λογοκρισία είναι μόνο η αρχή. Μόλις επιτρέψετε στην κυβέρνηση και τους εταιρικούς συμβούλους της να καθορίσουν ποιος είναι αρκετά άξιος για να συμμετάσχει στην κοινωνία, όλα γίνονται .

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τώρα που η κυβέρνηση έχει πάρει μια γεύση για την κάμψη των αστυνομικών κρατικών εξουσιών της μέσω ενός καταιγισμού εντολών, περιορισμών, προγραμμάτων ιχνηλάτησης επαφών, αυξημένης επιτήρησης, λογοκρισίας, υπέρ-εγκληματοποίησης κ.λπ., «εμείς οι πολίτες» μπορεί κάλλιστα να βρεθούμε φορτωμένοι με ένα κράτος- νταντά που τείνει να χρησιμοποιήσει τις δρακόντειες εξουσίες της πανδημίας για να μας προστατεύσει από τον εαυτό μας. Εκεί έγκειται ο κίνδυνος της μακιαβελικής εκδοχής μιας κυβέρνησης διαχείρισης κρίσεων που δικαιολογεί κάθε είδους κυβερνητική τυραννία στο λεγόμενο όνομα της εθνικής ασφάλειας. Αυτή είναι η αρπαγή εξουσίας που κρύβεται από την κοινή θέα.

Πριν το έγκλημα.

Η κυβέρνηση πρόκειται να επεκτείνει γρήγορα τις προσπάθειες αστυνόμευσης για να επικεντρωθεί στην προ-εγκληματικότητα και τα εγκλήματα σκέψης. Το Precrime,(προ-έγκλημα) κατευθείαν από τη σφαίρα των δυστοπικών ταινιών επιστημονικής φαντασίας, όπως το ‘Minority Report’, στοχεύει στην πρόληψη εγκλημάτων πριν συμβούν, συνδυάζοντας εκτεταμένη παρακολούθηση, τεχνολογίες πρόβλεψης συμπεριφοράς, εξόρυξη δεδομένων, προγνωστική τεχνολογία και προγράμματα χλευασμού γειτονιάς και οικογένειας για να επιτρέψει στην αστυνομία να συλλάβει επίδοξους εγκληματίες πριν μπορέσουν να κάνουν οποιαδήποτε ζημιά. Ο σκοπός, φυσικά, είναι η κυβέρνηση να είναι παντογνώστης, πασίγνωστη και παντοδύναμη στις προληπτικές προσπάθειές της για την καταπολέμηση του εγχώριου εξτρεμισμού, ένα ευρύ ερμηνευτικά πλαίσιο που μπορεί να εφαρμοστεί σε οτιδήποτε ή σε οποιονδήποτε η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι αποτελεί απειλή για τη δύναμή της.

Το κράτος επιτήρησης. Αυτός ο παντεπόπτης τέταρτος κλάδος της κυβέρνησης, που αποτελείται από έναν εγχώριο στρατό κυβερνητικών καταδοτών, κατασκόπων και ειδικών των πολεμικών τεχνών, παρακολουθεί ό,τι κάνουμε, διαβάζει ό,τι γράφουμε, ακούει ό,τι λέμε και μας παρακολουθεί όπου κι αν πάμε. Προσέξτε τι λέτε, τι διαβάζετε, τι γράφετε, πού πηγαίνετε και με ποιον επικοινωνείτε, επειδή όλα καταγράφονται, αποθηκεύονται και καταγράφονται και θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας τελικά, σε χρόνο και τόπο της επιλογής της κυβέρνησης. Ακόμη και οι υπηρεσίες που δεν συνδέονται παραδοσιακά με την κοινότητα πληροφοριών αποτελούν μέρος του αυξανόμενου δικτύου καταδοτών και κατασκόπων της κυβέρνησης.

Σωματική ακεραιότητα. Δεν έχει σημασία ποιο είναι το θέμα ενεργοποίησης σας – είτε πρόκειται για εμβόλια, άμβλωση, έγκλημα, θρησκεία, μετανάστευση, τρομοκρατία ή κάποια άλλη αιφνίδια πολιτικοποιημένη λυδία λίθο που χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς ως κραυγή συσπείρωσης για ψήφους – θα πρέπει όλοι να ανησυχούμε όταν κυβερνήσεις και επιχειρήσεις (δηλαδή, το εταιρικό κράτος) ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναγκάσουν τα άτομα να θυσιάσουν το δικαίωμά τους για σωματική ακεραιότητα στο βωμό της λεγόμενης ασφάλειας και εθνικής ασφάλειας. Αυτή η συζήτηση για τη σωματική ακεραιότητα καλύπτει ευρύ έδαφος, από την άμβλωση και τα καταναγκαστικά εμβόλια έως τη βιομετρική επιτήρηση και τη βασική υγειονομική περίθαλψη. Οι αναγκαστικοί εμβολιασμοί, οι καταναγκαστικές έρευνες κοιλότητας, οι καταναγκαστικές κολονοσκοπήσεις, οι αναγκαστικές αιματολογικές εξετάσεις, οι αναγκαστικές εξετάσεις αναπνοής, οι αναγκαστικές σαρώσεις dna και η αναγκαστική συμπερίληψη σε βιομετρικές βάσεις δεδομένων είναι μόνο μερικοί τρόποι με τους οποίους οι Αμερικανοί εξακολουθούν να υπενθυμίζουν ότι δεν έχουμε κανέναν έλεγχο για το τι συμβαίνει στο σώμα μας κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Έλεγχος όπλων. Αφού δήλωσε πριν από περισσότερο από μια δεκαετία ότι οι πολίτες έχουν, από την 2η τροπολογία του Συντάγματος, το δικαίωμα να κατέχουν όπλο στο σπίτι τους για αυτοάμυνα, το Ανώτατο Δικαστήριο έχει πλέον επιφορτιστεί να αποφασίσει εάν το Σύνταγμα προστατεύει επίσης το δικαίωμα να φέρει όπλο έξω από το σπίτι . Δυστυχώς, όσον αφορά ειδικότερα τα δικαιώματα των όπλων, και τα δικαιώματα των πολιτών συνολικά, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει υιοθετήσει μια νοοτροπία «κάνε ό,τι λέω, όχι αυτό που κάνω». Πουθενά δεν είναι αυτό το διπλό πρότυπο πιο εμφανές από ό, τι στις προσπάθειες της κυβέρνησης να οπλιστεί μέχρι τα δόντια, ενώ ταυτόχρονα βλέπει ως ύποπτο όποιον τολμά να κατέχει νόμιμα ένα όπλο, πόσο μάλλον να χρησιμοποιήσει ένα σε αυτοάμυνα. Πράγματι, ενώ παραμένει τεχνικά νόμιμο να κατέχεις ένα πυροβόλο όπλο στην Αμερική, η κατοχή ενός μπορεί τώρα να σε σταματήσει, να σε ψάξει, να σε συλλάβει, να υποβληθείς σε κάθε είδους παρακολούθηση, να αντιμετωπιστείς ως ύποπτος χωρίς ποτέ να έχεις διαπράξει έγκλημα, ακόμη και να σε πυροβολήσει και να σε σκοτώσει.

Κοινωνία του «Δείξε τα Χαρτιά σου!» Κάθε μέρα που περνά, όλο και περισσότερες ιδιωτικές επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες τόσο σε πολιτειακό όσο και σε ομοσπονδιακό επίπεδο απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού κατά του COVID-19, προκειμένου τα άτομα να εργαστούν, να ταξιδέψουν, να ψωνίσουν, να φοιτήσουν στο σχολείο και γενικά να συμμετάσχουν στη ζωή της χώρας. Επιτρέποντας στους κυβερνητικούς παράγοντες να θεσπίσουν ένα τεστ λιτότητας για τα άτομα να μπορούν να συμμετέχουν στο εμπόριο, την κυκλοφορία και κάθε άλλο δικαίωμα που αντιστοιχεί στη ζωή σε μια δήθεν ελεύθερη κοινωνία, θέτει τις βάσεις για μια κοινωνία «δείξτε μου τα χαρτιά σας» στην οποία θα πρέπει συμμορφώνεστε ανά πάσα στιγμή μπροστά σε κάθε κυβερνητικό εργαζόμενο που το απαιτεί για οποιουσδήποτε λόγους. Τέτοιες τακτικές μπορούν γρήγορα να κλιμακωθούν σε μια αρπαγή εξουσίας που εξουσιοδοτεί τα κυβερνητικά όργανα να αναγκάσουν οποιονδήποτε και όλους να αποδείξουν ότι συμμορφώνονται με κάθε νόμο και κανονισμό στα βιβλία.

Ιδιομορφία. Καλώς ήλθατε στη μήτρα (δηλαδή τον μετα-κόσμο),όπου η πραγματικότητα είναι εικονική, η ελευθερία είναι μόνο τόσο ελεύθερη όσο επιτρέπουν οι τεχνολογικοί επικυρίαρχοι. Και όπου η τεχνητή νοημοσύνη καθιστά σιγά-σιγά την ανθρωπότητα περιττή, κατώτερη και παρωχημένη. Πράγματι, δεν είναι τυχαίο ότι ο Elon Musk ανακοίνωσε τις προθέσεις του να εμφυτεύσει εγκεφαλικά τσιπ σε ανθρώπους κάποια στιγμή το 2022. Το ψηφιακό σύμπαν – η μεταστροφή – αναμένεται να είναι το επόμενο βήμα στην εξελικτική μεταμόρφωσή μας από μια κοινωνία που καθοδηγείται από τον άνθρωπο, σε μια τεχνολογική. Το να παραμείνεις μοναδικά ανθρώπινος και να διατηρήσεις την ατομικότητα και την κυριαρχία σου πάνω στον εαυτό σου –μυαλό, σώμα και ψυχή– απέναντι στις εταιρικές και κυβερνητικές τεχνολογίες που στοχεύουν στην εισβολή, την διείσδυση, την παρακολούθηση, τον χειρισμό και τον έλεγχό μας μπορεί να είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Ο δεσποτισμός. Ακόμη και απέναντι στον μιλιταρισμό, τον φασισμό, την τέχνο-τυραννία, την παρακολούθηση κ.λπ., η σοβαρότερη απειλή που αντιμετωπίζουμε ως έθνος μπορεί κάλλιστα να είναι ο δεσποτισμός, που ασκείται από μια άρχουσα τάξη της οποίας η μόνη προσήλωση είναι στην εξουσία και το χρήμα. Η αμερικανική κακιστοκρατία (μια κυβέρνηση που διοικείται από πολιτικούς καριέρας χωρίς αρχές και επιχειρηματικούς κλέφτες, που υποκύπτει στις χειρότερες φαυλότητες της φύσης μας και έχει ελάχιστο σεβασμό για τα δικαιώματα του λαού) συνεχίζει να ρουφάει τον αμερικανικό λαό σε ένα παράλληλο σύμπαν στο οποίο το Σύνταγμα δεν έχει νόημα, η κυβέρνηση είναι παντοδύναμη και οι πολίτες είναι ανίσχυροι να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ενάντια σε κυβερνητικούς πράκτορες που κλέβουν, κατασκοπεύουν, λένε ψέματα, λεηλατούν, σκοτώνουν, κακοποιούν και γενικά προκαλούν χάος και σπέρνουν την τρέλα σε όλους και ε όλα στη σφαίρα τους. Είναι μια ζοφερή προοπτική για ένα νέο έτος, αλλά δεν είναι εντελώς απελπιστική.

Εάν πρόκειται να βρεθεί ελπίδα, θα βρεθεί με εκείνους από εμάς που κάνουμε το καθήκον τους, σε τοπικό επίπεδο, να διορθώσουμε τα λάθη και να επισκευάσουμε αυτό που έχει σπάσει. Αναφέρομαι στους οικοδόμους, τους στοχαστές, τους βοηθούς, τους θεραπευτές, τους εκπαιδευτικούς, τους δημιουργούς, τους καλλιτέχνες, τους ακτιβιστές, τους τεχνικούς, τους συλλέκτες και τους διανομείς τροφίμων και κάθε άλλο άτομο που κάνει το καθήκον του για να δημιουργήσει αντί να καταστρέψει.

«Εμείς οι άνθρωποι» είμαστε η ελπίδα για μια καλύτερη χρονιά.

Μέχρι να μπορέσουμε να αφομοιώσουμε αυτή την αλήθεια, μέχρι να μπορέσουμε να σφυρηλατήσουμε τον δικό μας δρόμο πίσω σε έναν κόσμο στον οποίο ελευθερία σημαίνει κάτι και πάλι, όπως κάνω σαφές στο βιβλίο μου Battlefield America: Ο πόλεμος κατά του αμερικανικού λαού και στο φανταστικό ομόλογό του Τα ημερολόγια Erik Blair , θα κολλήσουμε σε αυτή τη σκουληκότρυπα του λαϊκιστικού θυμού, της μικροπολιτικής και της καταστροφής που μας φέρνει τον ένα εναντίον του άλλου;

Σε ένα τέτοιο σενάριο, κανείς δεν κερδίζει.

The Rutherford Institute is a conservative Christian[1] non-profit organization based in Charlottesville, Virginia, dedicated to the defense of civil liberties and human rights. Its motto is “its our job to make the government play by the rules of the Constitution.” The organization was founded in 1982 by John W. Whitehead, who continued to be its president as of 2015.[2] The Rutherford Institute offers free legal services to those who have had their rights threatened or violated. The Rutherford Institute has a network of affiliate attorneys across the United States and funds its efforts through donations. In addition to its offer of legal services, the organization offers free educational materials for those interested in the U.S. Constitution and Bill of Rights. The Rutherford Institute also publishes a weekly commentary by Whitehead which is published in hundreds of newspapers and web publications, including The Huffington Pos

loading...