Washington, DC> Οι Ανεμβολίαστοι πυροσβέστες χτυπάνε τρελές υπερωρίες για να καλύψουν τα κενά των Εμβολιασμένων που είναι άρρωστοι με COVID-19!

Kάτι συμβαίνει στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, δε νομίζετε;

ΟCaptain Mike Engels εργάζεται στη Πυροσβεστική Υπηρεσία (D.C. Fire department) για 21 χρόνια και αυτά τα Χριστούγεννα είναι η χειρότερη έλλειψη προσωπικού που έχει βιώσει ποτέ λόγω της Omicron. Μόλις τις τελευταίες ημέρες, πάνω από 100 μέλη των D.C. Fire και EMS βρέθηκαν θετικά στον COVID και το 75% από αυτά είναι εμβολιασμένα.

By Emily Miller
Dec 24

Ο Engels, ο οποίος δεν είναι εμβολιασμένος, είπε ότι βρίσκονται σε οριακό σημείο – τόσο από την κούραση όσο και από τον φόβο της απόλυσης για την εντολή εμβολιασμού της πόλης.

​“Θα εργάζομαι 48 ώρες συνεχόμενα τις επόμενες ημέρες επειδή τα εμβολιασμένα μέλη βρίσκονται σε καραντίνα ή είναι θετικά στον COVID”, μου είπε ο καπετάνιος Mike Engels σε μια συνέντευξη. «Αλλά η πόλη προσπαθεί να απολύσει τους μη εμβολιασμένους επειδή υποτίθεται ότι είμαστε ένας αδικαιολόγητος κίνδυνος για το κοινό».

Η εκπρόσωπος της DC Fire, Jennifer Donelan, μου είπε ότι, «Η πολιτική μας περιορίζει τους πυροσβέστες σε 36 ώρες συνεχόμενα, αλλά επιτρέπει επιπλέον ώρες κατά την κρίση του Υπαρχηγού Επιχειρήσεων».

Η μεταδοτική παραλλαγή Omicron έχει κυριαρχήσει αυτή την εβδομάδα. Οι εσωτερικές ημερήσιες αναφορές δείχνουν 35 θετικά κρούσματα την Τετάρτη, με 27 πλήρως εμβολιασμένα. Την Πέμπτη καταγράφηκαν επιπλέον 39 θετικά κρούσματα και 33 από αυτά είναι πλήρως εμβολιασμένα. Μέχρι σήμερα, 198 βρίσκονται σε καραντίνα και 117 βρέθηκαν θετικοί.

«Έχουμε συναδέλφους που δουλεύουν 60 ώρες συνεχόμενα σε τακτική βάση», είπε ο Engels . «Αυτοί οι τύποι έχουν συνείδηση ​​και δεν θέλουν να αφήσουν μια εταιρεία εκτός υπηρεσίας, αλλά υπάρχει ένα κρίσιμο σημείο για όλους».

Αλλά όταν πρόκειται για την ασφάλεια για τη διάδοση στο κοινό, επισημαίνει ότι το πρόβλημα είναι οι εμβολιασμένοι. «Οι ανεμβολίαστοι δεν το διαδίδουμε γιατί πρέπει να κάνουμε τεστ κάθε οκτώ ημέρες. Οι εμβολιασμένοι δοκιμάζονται μόνο όταν εκτίθενται», είπε.

Ο πυροσβέστης Will Jones είναι ένας από τους διοργανωτές αυτής της ομάδας εκατοντάδων μη εμβολιασμένων πυροσβεστών στο DC. «Οι εμβολιασμένοι έρχονται στη δουλειά και εξαπλώνεται από αυτούς. Οι ανεμβολίαστοι δοκιμαζόμαστε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αλλά οι εμβολιασμένοι έρχονται στη δουλειά ακόμη και με συμπτώματα», μου είπε ο Jones σε μια συνέντευξη την Παρασκευή.

«Αν πρόκειται για δημόσιες δοκιμές και ασφάλεια, τότε όλοι θα πρέπει να ελέγχονται πριν έρθουν στη δουλειά»,

Η δήμαρχος Muriel Bowser έχει εντολή εμβολίου για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας της πόλης. Εκατοντάδες πυροσβέστες του DC παρέμειναν να εργάζονται με θρησκευτική εξαίρεση, αλλά τους λένε τις τελευταίες ημέρες ότι η πόλη δεν θα κάνει πλέον την επιλογή.

Ο Donelan μου είπε ότι κανείς δεν θα απολυθεί βάσει της εντολής εμβολίου κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Οι ανεμβολίαστοι πυροσβέστες μπόρεσαν να παραμείνουν στη δουλειά –μέχρι στιγμής– με θρησκευτική εξαίρεση από την εντολή.

Ωστόσο, η πόλη έχει αρχίσει να στέλνει επιστολές στους πυροσβέστες αρνούμενοι την εξαίρεση. Ένας πυροσβέστης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του μού έστειλε την επιστολή του με ημερομηνία 17 Δεκεμβρίου από την DC Health, η οποία του δίνει πέντε εργάσιμες ημέρες για να πάρει ένα από τα Pfizer, Moderna ή Johnson & Εμβόλιο Jonson COVID mRNA.

«Είναι σκληροί άνθρωποι. Μας αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδια», είπε ο Engels για την ηγεσία του τμήματος. «Μας χωρίζουν – εμείς είμαστε τα φρικιά»

Είπε ότι το «εχθρικό εργασιακό περιβάλλον» επέτρεψε στους αρχηγούς των ταγματασφαλιτών να τους αποκαλούν «αντι βαξιστές» χωρίς καμία συνέπεια.

Ένας άλλος πυροσβέστης μου είπε, «Νιώθω ότι με έχουν κάνει τον κακό επειδή δεν εμβολιάστηκα – Όταν τα τρία τέταρτα όσων βρέθηκαν θετικοί την τελευταία εβδομάδα είναι εμβολιασμένοι».

Οι μη εμβολιασμένοι πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη δική τους αναρρωτική άδεια εάν κολλήσουν COVID στη δουλειά, ενώ οι εμβολιασμένοι όχι. Οι εμβολιασμένοι κάνουν τεστ στη δουλειά και παραμένουν στην εργασία μέχρι να βγει θετικό τεστ. Ο μη εμβολιασμένος κάνει το test στο σπίτι ή σε τοποθεσίες εκτός έδρας και δεν πάει στη δουλειά μέχρι να γίνει καθαρό το τεστ.

Ο Donelan είπε ότι «οποιαδήποτε θετικά τεστ τίθενται σε καραντίνα».

Ένας ανεμβολίαστος πυροσβέστης που ήθελε να παραμείνει ανώνυμος μοιράστηκε μαζί μου την πολιτική του τμήματος σχετικά με τον COVID:

Ένα εμβολιασμένο, συμπτωματικό μέλος που έχει εκτεθεί θα ελεγχθεί εκ νέου, ενώ ένα ασυμπτωματικό, μη εμβολιασμένο μέλος που έχει εκτεθεί θα εξεταστεί και θα τεθεί σε καραντίνα.

Για μέλη που είναι πλήρως εμβολιασμένα, ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί ενώ το μέλος παραμένει στην εργασία του και τουλάχιστον πέντε ημέρες μετά την αναφερόμενη έκθεση

Τα μέλη που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα θα πρέπει να υποβάλλονται αμέσως σε εξετάσεις όταν διαπιστώσουν ότι είχαν στενή επαφή. Εάν το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι αρνητικό, θα πρέπει να δοκιμάσουν ξανά test 5-7 ημέρες μετά την τελευταία έκθεσή τους ή αμέσως εάν εμφανιστούν συμπτώματα.

Τα μη εμβολιασμένα μέλη θα τεθούν σε δική τους αναρρωτική άδεια, αλλά μπορούν να επιστρέψουν με αρνητικό τεστ και εάν δεν έχουν συμπτώματα.«Το πρόβλημά μας με την εντολή εμβολίου είναι ότι παρόλο μας λένε ότι πρόκειται για τη δημόσια ασφάλεια, δεν είναι έτσι».

«Όσοι από εμάς δεν είναι εμβολιασμένοι κάνουμε τεστ κάθε εβδομάδα, αλλά οι εμβολιασμένοι έρχονται στη δουλειά με ήπια συμπτώματα και τα εξαπλώνουν».

Η εντολή της δήμαρχου Bowser για το εμβόλιο θέτει την πόλη σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Έχει δημιουργήσει ένα εχθρικό περιβάλλον εργασίας για τους ίδιους τους άνδρες και τις γυναίκες από τους οποίους εξαρτώνται οι κάτοικοι του DC για τη ζωή τους. Θα πρέπει να αφήσει τους ανεμβολίαστους πυροσβέστες που εργάζονται τα Χριστούγεννα να πάρουν το δώρο της αποδοχής των προσωπικών τους αποφάσεων για την υγεία.

Υ.Γ> Kάτι συμβαίνει στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, δε νομίζετε;

kourdistoportocali.com

loading...