ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΑΣTYΝΟΜΙΚΟΙ: «Η ΑΣTYΝΟΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»


ΑΣTYΝΟΜΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΝ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙ

Όλο και περισσότερες είναι οι φωνές εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας που μιλάνε πλέον ανοικτά για κατάχρηση του ρόλου της αστυνομίας και των “οργάνων

επιβολής της τάξης”, προς όφελος ενός πολιτικού συστήματος που έχει παταγωδώς αποτύχει. 

Οι πολιτικοί, με τη ψήφιση αναιτιολόγητων, αντισυνταγματικών και παράλογων μέτρων χρησιμοποιούν πάνοπλους αστυνομικούς και μέσα για να πατάξουν έναν ιό, που φαίνεται να κυκλοφορεί μόνο μεταξύ των “κοινών θνητών” και εντονότερα τη νύχτα…

Σαξονία-Η Αστυνομία ζητά λιγότερους περιορισμούς στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι

Με φόντο τις μαζικές διαμαρτυρίες ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα, το συνδικάτο αστυνομικών (GdP) στη Σαξονία πρότεινε την άρση των περιορισμών στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι.

 Λόγω της εβδομαδιαίας επανάληψης των συγκεντρώσεων και της συνακόλουθης ανάγκης για αστυνομικές επιχειρήσεις, υπάρχει η αίσθηση ότι “η αστυνομία χρησιμοποιείται καταχρηστικά ως υποκατάστατο της πολιτικής διαφωνίας“, εξήγησε την Τρίτη

ο επικεφαλής του GdP, Hagen Husgen. 

“Τα κοινωνικά προβλήματα, ωστόσο, δεν μπορούν να επιλυθούν με αστυνομικά μέσα“. Γι’ αυτό θα πρέπει να εξεταστούν αλλαγές στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι όταν λήξει η ισχύουσα διάταξη.

Στη Σαξονία(σημ: κάθε κρατίδιο στη Γερμανία έχει δικούς του κανόνες), σύμφωνα με το διάταγμα , επιτρέπονται μόνο οι συνελεύσεις με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων δέκα άτομα. Αυτό αγνοείται τακτικά από τους επικριτές των πολιτικών και αποφάσεων που έχουν εως τώρα παρθεί, οι οποίοι διαδηλώνουν στις πόλεις της Σαξονίας, ιδίως τα βράδια της Δευτέρας, μερικές φορές σε πομπές με αρκετές εκατοντάδες άτομα. Μόνο το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκαν επεισόδια στο Μπάουτσεν, όπου τραυματίστηκαν δώδεκα αστυνομικοί.

Η GdP δήλωσε ότι η αστυνομία πρέπει να είναι σε θέση να επικεντρωθεί σε βίαια περιστατικά που προκαλούνται από εξτρεμιστές μέσω μιας πραγματικής νομικής κατάστασης. “Δεν πρέπει να είναι καθήκον της αστυνομίας να σταματήσει μια διαμάχη απόψεων που διεξάγεται ευρέως στο δρόμο, αν είναι ειρηνική, με αστυνομικά μέσα, μόνο και μόνο επειδή η πολιτική έχει αναθέσει αυτή τη διαμάχη στην αστυνομία“.

Να σημειώσουμε οτι εδώ και αρκετές εβδομάδες πραγματοποιούνται σε χιλιάδες πόλεις στη Γερμανία κάθε Δευτέρα περίπατοι, οι οποίοι βάσει της ισχύοντος “ΚΥΑ”, δεν απαγορεύονται. Έτσι, εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι, εμβολιασμένοι και μη, που πλέον έχουν καταλάβει προς τα πού οδεύουμε, κάνουν συμβολική κατάληψη σε δρόμους και πλατείες σε ολόκληρη τη χώρα.

Ρουμανία-Αστυνομικοί αρνούνται να ελέγξουν αν τηρείται η “καραντίνα”

Η Ρουμανία αποτελεί τη χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών ανα την υφήλιο αναλογικά με τους κατοίκους της. Επιπλέον, παρά τις πιέσεις απο την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους τοπικούς εκπροσώπους της, οι Ρουμάνοι (με ένα ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων της τάξης του 40%) αρνούνται πεισματικά να εφαρμόσουν τα μέτρα που θέλει να εφαρμόσει η Ε.Ε στη χώρα και ιδιαίτερα το λεγόμενο “green pass” και την υποχρέωση των πολιτών να είναι εμβολιασμένοι για να εργαστούν. Μάλλον οι αναμνήσεις απο τη δικτατορία του Τσαουσέσκου είναι ακόμα πρόσφατες. 

Τις ημέρες αυτές, εκατοντάδες χιλιάδες Ρουμάνοι, επιστρέφουν στη χώρα τους για να περάσουν τις γιορτές με τις οικογένειές τους και, ανάλογα με τη χώρα προέλευσης και το εμβολιαστικό “στάτους”, πρέπει να περάσουν 2 εβδομάδες σε καραντίνα.

Αρκετοί αστυνομικοί αρνούνται να τους ελέγξουν και η διοίκηση του υπουργείου Εσωτερικών ζήτησε από την πυροσβεστική υπηρεσία να ελέγξει αν οι Ρουμάνοι που βρίσκονται σε καραντίνα τηρούν τους κανόνες.

“Με όλο το σεβασμό προς την ηγεσία του MAI(Ministerului Afacerilor Interne-Υπουργείο Εσωτερικών) και όχι μόνο, αλλά είναι σαφές ότι εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένα χάος στη Ρουμανία” , δήλωσε ο Iulian Surugiu, επικεφαλής της Εθνικής Ένωσης Αστυνομικών.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑΔεν υπάρχουν σχόλια :