Παγώνη: Πιθανό να υπάρξει και δ’ δόση εμβολίου – Ήπια η Omicron, μειώνονται τα κρούσματα


 Έχουν ήδη προγραμματιστεί πάνω από 20.000 ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 – 11 ετών


Τη θέση πως είναι πιθανό να υπάρξει και δ’ δόση εμβολίου διατύπωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, η οποία εκτίμησε πως η παράλλαξη Omicron είναι ήπια, τη στιγμή που καταγράφεται και μείωση των κρουσμάτων στην Ελλάδα.

«Από δω και πέρα το πιο πιθανό είναι ότι θα κάνουμε το εμβόλιο κάθε χρόνο, όπως κάνουμε και για τη γρίπη.

Πιστεύω ότι η τέταρτη δόση δε θα είναι πριν το καλοκαίρι, γιατί και με την τρίτη δόση θα έχει οχυρωθεί ο οργανισμός αρκετά και σύμφωνα με την τελευταία έρευνα, μας καλύπτει για εννέα μήνες», υπογράμμισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Παγώνη.


Αναφερόμενη στην εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, η κα.Παγώνη είπε πως ο δείκτης των κρουσμάτων σταδιακά μειώνεται, αναφέροντας ωστόσο πως «ο δείκτης των θανάτων και των διασωληνωμένων θα είναι υψηλός και τις επόμενες μέρες», εκτιμώντας πως «μια σταδιακή μείωση θα ξεκινήσει από τις 25 Δεκεμβρίου».

Όσον αφορά την παράλλαξη Omicron, είπε ότι φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική, να έχει ελαφρά συμπτώματα.

«Οι νοσούντες δε νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και προς το παρόν δεν έχουμε θανάτους, ενώ για τα εμβόλια οι πρώτες ενδείξεις δείχνει ότι την πιάνουν, αλλά όχι τόσο όσο τις άλλες μεταλλάξεις» είπε η κα.Παγώνη, η οποία τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί πάνω από 20.000 ραντεβού για τα παιδιά 5-11 ετών που σημαίνει ότι αρχίζουν και πείθονται οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Σχετικά με τις καταγγελίες για Vip ΜΕΘ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ξεκαθάρισε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί, τους οποίους εκπροσωπεί, δεν κρατάνε κλειστές κλίνες.

«Με λίστα 160-170 διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν κρεβάτια και να μην τους βάζουν.

Αν είχε τέτοια στοιχεία ο κ. Γιαννάκος θα έπρεπε να προχωρήσει σε κάποια άλλη διαδικασία» υποστήριξε η κα.Παγώνη.


www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :