ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Γερμανία επιβάλλει lockdown σε ανεμβολίαστους και καθιερώνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμόΗ Γερμανία επιβάλλει lockdown σε ανεμβολίαστους και καθιερώνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.


Η ανακοίνωση έγινε από την Α.Μέρκελ.


Όπως αναμενόταν εδώ και καιρό και η Γερμανία μετά την Αυστρία προχωράει στην θεσμοθέτηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά παράβαση όλων των σχετικών διεθνών συνθηκών, καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών. Ήταν μια συζήτηση που εδώ και εβδομάδες κυριαρχούσε στον δημόσιο βίο της χώρας.


Συγκεκριμένα λοιπόν και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της απερχόμενης καγκελάριου, υποχρεωτικός θα είναι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού από τον Φεβρουάριο. Επίσης, η Γερμανία θα επιβάλλει επιπλέον περιορισμούς σε εθνικό επίπεδο στις κοινωνικές επαφές για τους μη εμβολιασμένους, που μπαίνουν σε ιδιότυπο καθεστώς lockdown. Παράλληλα, οι ντίσκο και τα κλαμπ θα πρέπει να κλείσουν, εάν οι αριθμοί των κρουσμάτων ξεπεράσουν ένα συγκεκριμένο αριθμό, είπε η καγκελάριος, που προειδοποίησε ότι η κατάσταση είναι «πολύ σοβαρή».


Οι ανακοινώσεις έγιναν μετά τη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ και του νέου καγκελάριου Όλαφ Σολτς με τους περιφερειακούς ηγέτες, με στόχο να υπάρξει οδικός χάρτης για τη χώρα.  Η Γερμανία αυτή τη στιγμή καταγράφει πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων, ενώ τα επίπεδα εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλότερα απ' ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :