Πανθρησκεία “is loading” στη Θράκη! Ο Δένδιας παρέθεσε δείπνο σε Μητροπολίτες και Μουφτήδες

«Πρόκειται για μία κίνηση υψηλού συμβολισμού», είπε περιχαρής ο Δένδιας – Τι ετοιμάζουν;;;

Δείπνο στους Μητροπολίτες και στους Τοποτηρητές των Μουφτειών Θράκης, παρέθεσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, κατά την έναρξη της επίσκεψής του στην Αλεξανδρούπολη, εν όψει της ανακήρυξής του ως Επίτιμου Δημότη του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

“Πρόκειται για μία κίνηση υψηλού συμβολισμού”, όπως είπε και ο κ. Δένδιας στην αρχή του δείπνου, απευθυνόμενος στους Μητροπολίτες και τους Τοποτηρητές Μουφτήδες.

Κι αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που υπουργός Εξωτερικών συναντάται ταυτόχρονα και με τους Μητροπολίτες και με τους Τοποτηρητές Μουφτήδες και το δείπνο έλαβε χώρα την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το μήνυμα που εκπέμφθηκε, όπως σημείωσε ο κ. Δένδιας, αφορά στο “πνεύμα ενότητας, αλληλοσεβασμού και ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων”.

Στο δείπνο πήραν μέρος οι Μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός και οι Τοποτηρητές Μουφτήδες Ξάνθης Μπιλάλ Καρά Χαλήλ, Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ και Διδυμοτείχου Χανσά Οσμάν, όπως αναφέρει το inkomotini. gr

Στην αρχή του δείπνου οι Μητροπολίτες και οι Τοποτηρητές Μουφτήδες ευχήθηκαν στον κ. Δένδια “χρόνια πολλά” για την ονομαστική του εορτή πριν λίγες μέρες.photo: intime

loading...