Dr. HARVEY RISCH: «TO COVID-19 EINAI MIA ΠANΔHMIA ΦOBOY ΠOY ΚATAΣKEYAΣTHKE AΠO ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ»

ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ YALE ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ “ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ”

ΒΙΝΤΕΟ 

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Σύμφωνα με τον Dr. Harvey Risch, επιδημιολόγο στο Πανεπιστήμιο Yale, η πανδημία COVID-19 ήταν μια πανδημία φόβου, κατασκευασμένη από ανθρώπους

σε ονομαστικές θέσεις εξουσίας, καθώς ο ιός εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο πέρυσι.

Ο Risch, καθηγητής επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Yale και στο Τμήμα Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Yale, υποστήριξε ότι κατά κύριο λόγο, τα γενικά χαρακτηριστικά της πανδημίας ήταν πάντα ένας “βαθμός φόβου και η αντίδραση των ανθρώπων στον φόβο”. Τα παραπάνω δήλωσε στην εκπομπή “American Thought Leaders” της Epoch TV.

“Σε γενικές γραμμές, θα έλεγα ότι είχαμε μια πανδημία φόβου. Και ο φόβος επηρέασε σχεδόν όλους, ενώ η μόλυνση επηρέασε σχετικά λίγους”, δήλωσε ο Risch.

“Σε γενικές γραμμές, ήταν μια πολύ επιλεγμένη πανδημία και προβλέψιμη. Έκανε μεγάλη διάκριση μεταξύ νέων και ηλικιωμένων, υγιών και χρόνιων ασθενών. Έτσι, μάθαμε γρήγορα ποιος κινδύνευε από την πανδημία και ποιος όχι.

“Ωστόσο, ο φόβος κατασκευάστηκε για όλους. Και αυτό που χαρακτήρισε όλη την πανδημία είναι αυτός ο βαθμός φόβου και η αντίδραση των ανθρώπων στον φόβο”.

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ      

loading...