Τραγική η διαχείριση της ασθένειας covid-19 από την ανάλγητη και χωρίς ίχνος ανθρωπιάς κυβέρνηση της ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης αδιαφορούν!






Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος

H κυβέρνηση αντί να αποφασίσει να επιστρέψουν στα καθήκοντα τους οι υγειονομικοί, που τέθηκαν σε αναστολή, ώστε να ενισχυθεί το σύστημα υγείας που είναι καίρια αποδυναμωμένο συνεχίζει αδίκως να τους τιμωρεί! Υπόψιν ότι οι ΜΕΘ έχουν μειωθεί πάρα πολύ εξαιτίας της απουσίας ανθρωπίνου δυναμικού (7000 υγειονομικοί που τέθηκαν σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού τους και μη αντικατάστασή τους), με αποτέλεσμα αρκετοί συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη να μη νοσηλεύονται σε αυτές και να εκδημούν!

Έτσι καταλήγουν ενώ θα μπορούσαν να έχουν σωθεί! Αυτό συνιστά ασφαλώς ‘εγκληματική’ πράξη! Προς επίρρωση του παραπάνω ισχυρισμού αναφέρουμε την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ σύμφωνα με την οποία από τους 41 ασθενείς που πέθαναν από κορωνοϊό, οι 29 κατέληξαν στις κλινικές, 6 ήταν διασωληνωμένοι σε προσωρινές ΜΕΘ των χειρουργείων και 5 μόλις ήταν διασωληνωμένοι σε κανονικές ΜΕΘ!

Αναρωτιέμαι λοιπόν μετά από αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να διατάξει προανακριτική εξέταση; Επομένως η κυβέρνηση που κόπτεται για τη δημόσια υγεία ευθύνεται άμεσα για το θάνατο αρκετών συμπατριωτών μας!

Χθες ανακοινώθηκε ότι το ποσοστό των διασωληνωμένων που έχουν εμβολιαστεί είναι 17,45%! Ενώ ενδιαφέρον στοιχειό το γεγονός ότι στις 30 Αυγούστου το ποσοστό των διασωληνωμένων που είχαν εμβολιαστεί ήταν 8,58%! Δηλαδή σχεδόν διπλασιάστηκε! Άρα όσο περνάει ο καιρός το ποσοστό αυτό αυξάνεται και καθώς μπαίνουμε στο χειμώνα μπορεί να ξεπεράσει το 40% ή να φτάσει γύρω στο 40% με 50%! Αυτό που συνέβηκε δηλαδή σε άλλες χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού!

Επομένως θα πάψει να ισχύει το βασικό επιχείρημα των λοιμωξιολόγων και των κυβερνώντων ότι με τον εμβολιασμό επιτυγχάνεται να μη νοσήσεις βαριά! Εύλογα λοιπόν θα τεθεί το ερώτημα προς τι το κυνήγι και ο αποκλεισμός από τις κοινωνικές εκδηλώσεις των μη εμβολιασθέντων;

Επιπρόσθετα, απορίας άξιον προκαλεί το γεγονός ότι πέρυσι με μόλις το 0,76% περίπου του ελληνικού πληθυσμού να έχει νοσήσει επισήμως και χωρίς να υπάρχει εμβολιαστική κάλυψη οι διασωληνωμένοι στις 18 Νοεμβρίου του 2020 ήταν 480 και οι θάνατοι 60, ενώ φέτος με το 72% σχεδόν του ενήλικου πληθυσμού εμβολιασμένο (60,4% στο σύνολο του πληθυσμού) και το 8,38% νοσήσαντες δηλαδή με τοίχος ανοσίας (80,38% ή 68,78%) οι διασωληνωμένοι είναι 556 και οι θάνατοι 63! Παρατηρούμε λοιπόν ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από πέρυσι, ενώ θα ανέμενε κανείς να είναι καλύτερη!

Όμως τα πιο σοκαριστικά στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα ξεσκεπάζοντας την αλήθεια είναι ότι πέρυσι στο φονικό μήνα Νοέμβριο από 1 έως 18 Νοεμβρίου εκδήμησαν 555 συμπατριώτες μας, ενώ φέτος στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα 950! Δηλαδή οι θάνατοι σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι! Aκόμη, οι θάνατοι στην Ελλάδα από COVID-19 μέχρι την 16 Νοεμβρίου είναι 16.923, ενώ στη Σερβία, μια χώρα παρόμοιου πληθυσμιακού μεγέθους με τη δική μας 10.951! Πραγματικά μεγάλη διαφορά στους θανάτους μεταξύ των δύο χωρών που καταδεικνύει την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της κρίσης!

Eπιπρόσθετα, αξίζει να διερευνηθεί το γεγονός ότι μόνο ο 1 στους 6 που νοσηλεύτηκε στις ΜΕΘ στην Ελλάδα, λόγω της covid-19, κατάφερε να εξέλθει από αυτές ζωντανός! Όταν σε άλλες χώρες με καλή νοσοκομειακή περίθαλψη η θνητότητα είναι στο 40% σύμφωνα με το Βασιλακόπουλο μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών! Που οφείλεται λοιπόν αυτό το χάσμα στη θνητότητα μεταξύ Ελλάδας και μέσου ευρωπαϊκού όρου και ποιος ευθύνεται γι΄αυτό κύριοι της κυβέρνησης που ευαγγελίζεστε για το πόσο καλά θωρακίσατε το ΕΣΥ;

Aξίζει να επισημανθεί ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στο δυτικό κόσμο από θανάτους Covid-19 σύμφωνα με το διευθυντή στο Εργαστήριο Προγραμματισμού και Επεξεργασίας Πληροφοριών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγητή του ΤΗΜΜΥ του ιδρύματος Βασίλη Τσαουσίδη!

ΠΙΝΑΚΑΣ: Θάνατοι ανά εκατομμύριο στον Δυτικό Κόσμο από 1/11/2020 ως τις 24/11 και «ταχύτητα» τελευταίων 15 ημερών [η «ταχύτητα» ισοδυναμεί με ρυθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Π.χ. 107 km/h σημαίνει 107 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού το τελευταίο δεκαπενθήμερο – Δεδομένα από Our World In Data].

Πηγή: (euro2day.gr)

Εν κατακλείδι, τα παραπάνω νούμερα αποτυπώνουν την αλήθεια και αποκαλύπτουν την τραγική διαχείριση και τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης στο θέμα της COVID-19 που θα πρέπει να λάβει άμεσα απόφαση επιστροφής των υγειονομικών που τέθηκαν σε αναστολή (έστω και με την υποχρέωσή τους να υποβάλλονται σε ράπιντ τεστ περισσότερες από 2 φορές την εβδομάδα) για να μην θρηνήσουμε πολύ περισσότερους νεκρούς στο μέλλον!

Στο θέμα αυτό και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, με προεξάρχοντα το ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να λάβουν ξεκάθαρη θέση και να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση απαιτώντας να επιστρέψουν στις εργασίες τους οι υγειονομικοί, αλλιώς να την καταστήσουν υπόλογη για τους χιλιάδες θανάτους που θα προκύψουν! Παράλληλα θα πρέπει να ζητήσουν την παρέμβαση εισαγγελέα για να διερευνήσει τις ευθύνες για τους αδόκητους θανάτους εκατοντάδων συμπατριωτών μας που οφείλονται στην έλλειψη ΜΕΘ!

Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είναι άμοιροι ευθυνών για ότι τραγικό συμβαίνει και θα συμβεί, καθώς και θα κατηγορηθούν ότι σιγοντάρουν την κυβέρνηση μην προασπίζοντας το συμφέρον του ελληνικού λαού! Για όλα αυτά τα πρωτοφανή και τραγικά που διαδραματίζονται στην χώρα μας πρέπει να παρευρεθούμε στο πανελλαδικό παλλαϊκό συλλαλητήριο κατά της υποχρεωτικότητας στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 12-12-2021 στις 12 και να διαδηλώσουμε κατά της επιβαλλόμενης υποχρεωτικότητας εμβολιασμών, της άσκησης εξαναγκασμού και ψυχολογικής πίεσης, καθώς και του προωθούμενου κοινωνικού διαχωρισμού από την κυβέρνηση!!

Y.Γ.1 Αξίζει να διαβαστούν τα παρακάτω άρθρα που δεικνύουν κατά πόσο είναι ασφαλή και αποτελεσματικότητα τα εμβόλια για την covid-19

1. https://www.newsbreak.gr/ellada/277212/kataggelies-sok-apo-giatroys-astheneis-choris-oxygono/

2. https://www.ygeiamasnews.gr/astheneies/epidimies/74754/episima-stoixeia-apodeiknyoun-pos-stis-meth-pethainoun-perissoteroi-emvoliasmenoi-para-anemvoliastoi/

3. https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/600843/proeidopoiei-to-iaponiko-ypourgeio-ygeias-ta-emvolia-pfizer-kai-moderna-sxetizontai-me-sovares-parenergeies-stin-kardia

4. https://www.bankingnews.gr/index.php?id=600606

5. https://www.pronews.gr/ygeia/1039189_aytoi-einai-oi-giatroi-kai-oi-epistimones-poy-ehoyn-ekfrasei-ton-entono-provlimatismo

6. https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/601503/kati-den-paei-kala-me-ta-emvolia-h-gallia-ena-akomi-arnitiko-sok-me-77-emvoliasmo-ta-kroysmata-covid-19-ektinassontai

7. https://www.parapolitika.gr/ugeia/article/1156043/bourla-nomizo-oti-tha-hreiastoume-kai-mia-tetarti-dosi-emvoliou-gia-kaluteri-prostasia-enadi-tis-metallaxis-omikron/. Aποδεικνύεται λοιπόν αυτό που γράφαμε από καιρό πριν ότι τα προγράμματα εμβολιασμού κατά της covid-19 είναι το μαζικότερο πείραμα στην ιστορία, συνεπώς με άγνωστα τελικά αποτελέσματα, με πειραματόζωα τους λαμβάνοντες τα συγκεκριμένα εμβόλια!!

8. https://www.newsbreak.gr/ellada/277212/kataggelies-sok-apo-giatroys-astheneis-choris-oxygono/

Y.Γ.2 Ακολουθούν δύο άρθρα που αποδεικνύουν την απαράδεκτη ιατρική προνομιακή μεταχείριση που λαμβάνουν οι εκλεκτοί του Μεγάρου Μαξίμου από την αρχή της υγειονομικής κρίσης της covid-19, ενώ παράλληλα εκατοντάδες συμπολίτες μας πεθαίνουν αβοήθητοι εκτός ΜΕΘ!

1. https://www.skai.gr/news/greece/kratoun-kleistes-meth-gia-vip-astheneis-apisteyti-kataggelia-giannakou-se-skai

2. https://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/antidimarchos-athinaion-apokalyptei-moy-edosan-monoklonika-perysi-kai-sothika-vinteo/

Y.Γ.3 Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά στους αποθανόντες παππούδες μου Βασίλειο Γκατζή (ανάπηρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940- 1941), Βασίλειο Μακρυγιάννη (συμμετείχε στην εθνική αντίσταση με ένα από τα ένοπλα σώματα του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα) στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή Μακρυγιάννη και Στυλιανή Γκατζή, στους προπαππούδες μου Ιωάννη Γκατζή (αποθανόντα στην μάχη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων στο Κιλκίς- Λαχανά τον Ιούνιο του 1913), ιερέα Δημήτριο Γκατζή, Σπυρίδων Μακρυγιάννη, Αθανάσιο Σάββα και Θωμά, στις προγιαγιάδες μου Μαρία Μακρυγιάννη, Βασιλική Σάββα, Ευανθία Γκατζή και Φωτεινή, στο θείο μου Δημήτριο, στη θεία μου Ηλιάδα, στο Γεώργιο, τον Ηλία, τον Ιωάννη, πάππου προς πάππου, στο νονό μου Βασίλειο και στη νονά μου Ελβίρα, στον πνευματικό μου Αρχιμανδρίτη Στέφανο Παπαθανασίου και σε όλους τους συγγενείς και φίλους μου. Ακόμη, το αφιερώνω στους ζώντες μητέρα μου Μαίρη, την αδερφή μου Στυλιανή, τους θείους μου Ευάγγελο, Νικόλαο και Δημήτριο, καθώς και σε όλους τους συγγενείς και φίλους μου!

Σας παρακαλώ όποιος/ όποια επιθυμεί ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα στις προσευχές του και ας τα δώσει να διαβαστούν στις Θείες λειτουργίες! Ειδικά η μνημόνευση των ονομάτων των κεκοιμημένων είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, καθότι βοηθάει πολύ αυτούς που εκδήμησαν εις Κύριον και αυτούς που τους μνημονεύουν!

Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος

ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας

Εmail: [email protected]

https://www.facebook.com/theofanis.gkatzhs

Ethnikosagwn.blogspot.com

loading...