«Να πάει να γ@@@ ο Μπίμπι» – Τι χάλασε τις σχέσεις Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου

 «Να πάει να γ@@@ ο Μπίμπι. Δεν έχω μιλήσει μαζί του από τότε που συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν». Με αυτά τα λόγια εκφράστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ για τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, φανερώνοντας πως οι σχέσεις των πρώην ηγετών δεν είναι και οι καλύτερες.

Όπως αποκαλύπτει η Jerusalem Post, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Μπάρακ Ραβίντ για το βιβλίο που γράφει και οι δηλώσεις του κατά του Μπέντζαμιν Νετανιάχου είδαν το φως της δημοσιότητας και κυριαρχούν στα ΜΜΕ του Ισραήλ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με ισραηλινά μέσα, η οριστική ρήξη στις σχέσεις μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου ήρθε όταν ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν για την εκλογική του νίκη το 2020. Μάλιστα, ο Νετανιάχου ήταν ο πρώτος ηγέτης από χώρα της Μέσης Ανατολής που συνεχάρη τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, ο Τραμπ έκανε καταγγελίες πριν και μετά τις εκλογές για νοθεία και για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος, ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος είναι ο νικητής και ότι θα πρέπει να παραμείνει στον Λευκό Οίκο.

«Το πρώτο άτομο που τον συνεχάρη, ήταν ο Μπίμπι Νετανιάχου, ο άνδρας για τον οποίο έκανα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο» είπε ο Τραμπ. «Ο Μπίμπι μπορούσε να μην μιλήσει καθόλου. Έκανε  ένα τρομερό λάθος».

Πρόσθεσε επίσης: «Συμπαθούσα τον Μπίμπι. Ακόμη τον συμπαθώ. Αλλά επίσης μου αρέσει η πίστη. Το πρώτο άτομο που συνεχάρη τον Μπάιντεν ήταν ο Μπίμπι. Και όχι μόνο τον συνεχάρη αλλά το κατέγραψε κιόλας».

Δεν αναγνωρίστηκε η συνεισφορά του Τραμπ προς τον «Μπίμπι»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, μίλησε ακόμη και για τη συνεργασία που είχε με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και πως οι πολιτικές του ενέργειες υπέρ του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ, δεν αναγνωρίστηκαν όπως έπρεπε.

Ανέφερε ως παράδειγμα την αναγνώριση της κυριαρχίας του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν το 2019. Ένα χρόνο μετά, οικισμός στην περιοχή ονομάστηκε Ραμάτ Τραμπ προς τιμή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

«Ήταν μεγάλη υπόθεση» είπε ο Τραμπ. «Ο κόσμος έλεγε τότε ότι ήταν ένα δώρο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων… Το έκανα πριν τις (ισραηλινές) εκλογές και αυτό τον βοήθησε (τον Νετανιάχου) πολύ – ίσως να είχε χάσει τις εκλογές χωρίς εμένα, η υπόθεση των Υψιπέδων του Γκολάν του έδωσε 10%-15% πάνω στις δημοσκόπηση».

(newsit. gr

loading...