Η “λυκανθρωπία” του συστήματος …

Χαίρεται

Ο Θεός, διαβάζουμε στο βιβλίο του Δανιήλ, τιμώρησε τον Ναβουχοδονόσορα, τον βασιλιά της Βαβυλώνας, εξαιτίας της μεγάλης του έπαρσης και αλαζονείας κάνοντάς τον να χάσει τα λογικά του
Ο Ναβουχοδονόσορας εγκατέλειψε την κοινωνία των ανθρώπων, κατέφυγε στην ύπαιθρο και ζούσε τρώγοντας μόνο χόρτα. Οι τρίχες του μάκρυναν και έγιναν σαν τρίχες λιονταριού, τα νύχια του σαν νύχια αρπακτικών ορνέων:
“καὶ ἀπὸ τῶν ἀνθρώπων ἐξεδιώχθη καὶ χόρτον ὡς βοῦς ἤσθιε, καὶ ἀπὸ τῆς δρόσου τοῦ οὐρανοῦ τὸ σῶμα αὐτοῦ ἐβάφη, ἕως οὗ αἱ τρίχες αὐτοῦ ὡς λεόντων ἐμεγαλύνθησαν καὶ οἱ ὄνυχες αὐτοῦ ὡς ὀρνέων”.(Δαν. 4.30)
Μετά από επτά χρόνια, ταπεινωμένος ζήτησε συγχώρεση. Ο θεός δέχθηκε την μετάνοια του και τον απάλλαξε οριστικά από την παραφροσύνη. Ο Ναβουχοδονόσορας ξανάγινε βασιλιάς.

Θα δούμε σύντομα και βλέπουμε την “λυκανθρωπία “ να μαστίζει τους δυστυχείς αλαζόνες ανθρώπους του συστήματος να υποφέρουν .

Προφήτης δεν είναι ο “μελλοντολόγος ” ή “καφετζού” ,το “μέντιουμ ”

Προφήτης είναι το “μεγάφωνο ” που μεταφέρει τα λόγια και το θέλημα του ΘΕΟΥ στους ανθρώπους ,ότι θέλει να πει ο ΘΕΟΣ στους ανθρώπους ,θα το πει και δεν μας αφήνει έρμαιο στον σατανά ποτέ…
Το λέει δια μέσω ανθρώπων και έτσι δεν παρεμβαίνει στο αυτεξούσιο που αυτός μας έδωσε ,τρομάζοντας μας και εκβιάζοντας το “θέλημα “ μας με την παρουσία του .
Αυτό το κάνει ο “αντίθετος ” όταν του δώσουμε τα “δικαιώματα ” μας ..

Επιλέγει ανθρώπους που δεν “φαίνονται” δεν “προβάλλονται” ,τους κάνει “σκεύη εκλογής “ του .
Άνθρωποι που βαθύτατα έχουν μετανοήσει ,καθαρισθεί γίνονται κατ επιλογή τους , κατοικητήρια και πλήρεις Πνεύματος Αγίου ,πραγματικά βιώνουν το “απαρνησάσθω εαυτόν “
Μεταφέρουν το Θέλημα του Θεού ,το κήρυγμα μετανοίας , με τους τρόπους που επιλέγει κατά περίπτωση η σοφία του Θεού σε κάθε εποχή .
Γίνονται αντιληπτοί από τους ομοίους τους και μόνο .

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ δεν είναι μόνο η αναφορά στο μέλλον, είναι και η απαραίτητη “ερμηνεία του παρόντος” .

Η ερμηνεία του παρόντος σε εποχή “πειρασμού ” είναι η ευκαιρία που μας δίνει ο ΘΕΟΣ και θα μας κάνε “αναπολόγητους ” χωρίς καμία δικαιολογία κατά την ώρα της κρίσης μας .

Όταν έχει σκοτιστεί η διάνοια μου ,ο νούς μου και έχω υποστεί διαστροφή της αντίληψης των πραγμάτων .
Βλέπω στο ΠΑΡΟΝ το άσπρο μαύρο και το ψέμα για αλήθεια ,σε αυτά που βιώνω ,ο προφήτης βλέπει την ΑΛΗΘΕΙΑ που δεν βλέπω εγώ στο ΤΩΡΑ ,αλλά δεν βλέπω και στο μέλλον τι έρχεται .

Ο ΘΕΟΣ αποδεικνύει με αυτόν τον τρόπο , ότι ποτέ δεν με εγκαταλείπει , στέλνοντας ανθρώπους να μου ερμηνεύσουν ακόμα και το “παρόν ” να μου προδηλώσουν τα μέλλοντα .

Έτσι ερμηνεύει το ΠΑΡΟΝ και μου μεταφέρει την ΑΛΗΘΕΙΑ όπως είναι και όχι όπως την βλέπει η
“κοινή γνώμη ” η τηλεόραση ,το σύστημα και ” Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν

Μήπως πρέπει να αναρωτηθώ στο ΤΩΡΑ ,γιατί δεν βλέπω την ΑΛΗΘΕΙΑ ;

Για παράδειγμα ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ
Ο επιστήμονας Dr Robert Malone που ανακάλυψε και ερεύνησε το mrna ,μιλά για την μη αναστρέψιμη κατάσταση που μπορεί να προκληθεί στα παιδιά ,αν εμβολιαστούν και εγώ δεν τον “ακούω ” ….

Εφευρέτης τεχνολογίας mRNA: «Μακριά τα παιδιά σας από αυτά τα εμβόλια»

Παρά πολλοί, πασίγνωστοι ,διεθνώς μέχρι πρότινος επιστήμονες μιλούν , τονίζουν ,φωνάζουν για τους κινδύνους ,αλλά δεν ξέρουν ότι …..
βρισκόμαστε στην εποχή που οι “βλέποντες μὴ βλέπωσι” και οι “ἀκούοντες μὴ συνιῶσιν.”

Αλλά και παράλληλα αφαιρέθηκε κάθε δωρεά ” κάθε “χάρης “από τον ΘΕΟ για να μας βοηθήσει

Ησ. 3,1 Ἰδοὺ δὴ ὁ δεσπότης Κύριος σαβαὼθ ἀφελεῖ ….προφήτην καὶ στοχαστὴν καὶ πρεσβύτερον…..καὶ συνετὸν ἀκροατήν·

Ποτέ δεν είμαστε πραγματικά μόνοι ..

Η αόρατη παρέα που ΕΓΩ επιλέγω..
ζούμε και στην εποχή που όπως αναφέρει ο μακαριστός πάτερ Μυτιληναίος ο καθένας θα σωθεί μόνος του
Αλλά η αλήθεια είναι πως ο “εκλεκτός ” του ΘΕΟΥ φαίνεται στους γύρω μόνος του ….
Όπως και π ταραγμένος ,δυστυχισμένος , δεν είναι μόνος του …

Ο κάθε άνθρωπος επιλέγει την αόρατη πνευματική του “παρέα ” ,
Παρέα που τον ακολουθεί ,αόρατους εχθρούς ή φίλους έχουμε όλοι ,το θέμα είναι ποιους ελεύθερα ακολουθούμε και επιλέγουμε ,αγίους ‘ή δαίμονες
Όμως εν αγνοία μου , λόγω της αγαθής μου ή μή προαίρεσης ,της εκλογής μου με “συνοδεύουν ” ,με συμβουλεύουν ,με καθοδηγούν και με προστατεύουν ή με παρασύρουν οι αόρατες πνευματικές δυνάμεις του αιώνος τούτου .

. “ουκ έστιν η πάλη ημών προς αίμα και σάρκα, αλλά προς τας αρχάς, προς τας εξουσίας, προς τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, προς τα πνευματικά της πονηρίας εν τοις επουρανίοις” (Εφεσ. 6, 12-13). “Δεν έχουμε να παλέψουμε με ανθρώπους, αλλά με αρχές και εξουσίες, δηλαδή με τους κυρίαρχους του σκοτεινού τούτου κόσμου, τα πονηρά πνεύματα που βρίσκονται ανάμεσα στη γη και στον ουρανό”.

Ο “εκλεκτός “ ακούει τον “προφήτη ” τον διακρίνει τον “κατανοεί ” είναι “αόρατος “από τον κόσμο ,κρυμμένος από το κακό
Δεν στηρίζεται και δεν κυνηγάει την ανθρώπινη προστασία ,κανέναν “γκουρού ” του υποδεικνύει στην καρδιά του απευθείας την “πλάνη “ και την ΑΛΗΘΕΙΑ
Κάνει πράξη το
“Βάδιζε, λαός μου, εἴσελθε εἰς τὰ ταμιεῖά σου, ἀπόκλεισον τὴν Θύραν σου”
Αντίθετα όμως επιλέγω να ακούω και να ακολουθώ τα ” τα πνευματικά της πονηρίας εν τοις επουρανίοις “ του αιώνος τούτου

” ἵνα βλέποντες μὴ βλέπωσι καὶ ἀκούοντες μὴ συνιῶσιν.

“βαθύτατα δυστυχισμένος χωρίς την “χάρη” του Θεού ..”

Όταν πέσω σε μία τέτοια κατάσταση σκοτισμού ,διαστροφής ,να μην μπορώ να διακρίνω το καλό από το κακό ,τον άγιο από τον διάβολο ,τον άγιο επιστήμονα από τον διάβολο επιστήμονα,γενικά μία κατάσταση .
Πηγαίνω όπου φυσάει ο άνεμος ,ακολουθώ κάθε “πλάνη ” και σκορπάω ,διαλύομαι ,ψυχολογικά, τότε είμαι μέσα σε “πειρασμό” ..με πειράζει το “κακό ” με κατέχει .

Εκτός εαυτού ,εκτός ΑΛΗΘΕΙΑΣ άρρωστοι από “λυκανθρωπία ”

Αν είμαι μέσα στην ΑΛΗΘΕΙΑ τότε είμαι και ειρηνικός και ήρεμος ,αλλά αντίθετα μέσα σε “πειρασμό “ και υπό κατοχή ,με διακρίνει μεγάλος και τρομερός ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ είμαι επιφανειακά “χαρούμενος “ ..βαθύτατα δυστυχισμένος .. με απουσία κάθε “χάρης ” από την ψυχή μου
Γίνομαι όργανο που εκβιάζω ,πιέζω , παρακαλώ ,προσπαθώ να παρασύρω και άλλους στην κόλαση που βιώνω και άλλους ,προσπαθώντας να τους πείσω ..

Τότε έχει επιτρέψει ο ΘΕΟΣ να πάρει τον διανοητικό μου έλεγχο ο “πολυδύναμος “διάβολος .
Να με πείσει ότι το κάθε ψέμα είναι ΑΛΗΘΕΙΑ και έτσι να με ελέγχει και να με ΒΑΣΑΝΊΖΕΙ στην ψυχή και στο σώμα ,μέσα στον φόβο ,στην ταραχή..
Μήπως και αυτή η κατάσταση ως ευκαιρία με φέρει σε “επίγνωση της αλήθειας ” μετάνοια .

Ματθ. 13,1 μήποτε ἴδωσι τοῖς ὀφθαλμοῖς καὶ τοῖς ὠσὶν ἀκούσωσι καὶ τῇ καρδίᾳ συνῶσι καὶ ἐπιστρέψωσι, καὶ ἰάσομαι αὐτούς.

Αντίθετα ο “χαρούμενος ” πραγματικά διαφέρει…

Όταν βλέπεις όμως κάποιους, άλλους την ηρεμία και την ειρήνη που έχουν στην συμπεριφορά τους ,την υποχωρητικότητα ,την συμπεριφορά τους απέναντι στους άλλους ,που δείχνουν που έχουν ακόμα και σε πολύ δύσκολο περιβάλλον

“ξεχειλίζει” ο πραγματικός τους εαυτός στις στιγμές έντασης και από ποιόν καθοδηγούνται .

Καλή φώτιση και αρχή μετανοίας

Γ.Μ

loading...