Έκτακτες αποφάσεις στην Ιαπωνία μετά την καταγραφή παρενεργειών σε εμβόλια κορονοϊού

 Κατέγραψαν ανησυχητικά ποσοστά σε μυοκαρδίτιδες και περικαρδίτιδες που εμφανίστηκαν σε νέους άνδρες από το εμβόλιο της Moderna και της Pfizer.

Θα καταγράφεται πλέον υποχρεωτικά στο έντυπο του εμβολίου, σαφής Προειδοποίηση για συγκεκριμένες παρενέργειες ενώ Το υγειονομικό προσωπικό υποχρεούται πλέον να ενημερώνει κάθε πολίτη για τις συγκεκριμένες ανεπιθύμητες ενέργειες πριν τον εμβολιασμό του!

Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε επιβεβαιωμένες και καταγεγραμμένες περιπτώσεις Μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας  σε νεότερους άνδρες ως πιθανές σοβαρές παρενέργειες των εμβολίων Moderna και Pfizer για τον COVID-19.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι από τις 14 Νοεμβρίου, για κάθε ένα εκατομμύριο άνδρες που έκαναν το εμβόλιο Moderna, οι συγκεκριμένες παρενέργειες αναφέρθηκαν σε 81,79 άνδρες ηλικίας 10 έως 19 ετών και 48,76 άνδρες στα 20 τους. Ποσοστό που θεωρείται υψηλό.

Οι αντίστοιχες παρενέργειες για όσους είχαν κάνει το εμβόλιο της Pfizer ήταν 15,66 και 13,32 αντίστοιχα. Επίσης σημαντικό ποσοστό.

Το υπουργείο συγκάλεσε εκτάκτως την επιτροπή εμπειρογνωμόνων εχθές, ημέρα Σάββατο και πρότεινε την αναγραφή σαφούς προειδοποίησης για τον κίνδυνο των συγκεκριμένων παρενεργειών με την εκτύπωση περί «σοβαρών παρενεργειών» πάνω στα έγγραφα που επισυνάπτονται στα εμβόλια.

Θα απαιτήσει επίσης από τα νοσοκομεία να αναφέρουν λεπτομερώς περιστατικά που αφορούν άτομα που εμφάνισαν τα συμπτώματα εντός 28 ημερών από τον εμβολιασμό, σύμφωνα με το νόμο.

Το σχέδιο εγκρίθηκε από την επιτροπή και το υπουργείο θα ενημερώσει δήμους και περιφέρειες.

https://www.olympia.gr

loading...