Η έτοιμη για πόλεμο Ρωσία θα μπορούσε να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε “ραδιενεργή τέφρα”, προειδοποιεί η φιλοκρεμλινική τηλεόραση, καθώς …

… ο Μπάιντεν ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον Πούτιν για την Ουκρανία.

Η ΡΩΣΙΑ θα μπορούσε να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε “ραδιενεργή τέφρα”, προειδοποίησε μια φιλοκρεμλινική τηλεοπτική εκπομπή, καθώς ο Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την Ουκρανία.

Αυτό συμβαίνει καθώς η Μόσχα πραγματοποιεί νέες στρατιωτικές ασκήσεις στις οποίες συμμετέχουν 500 και πλέον άρματα μάχης, ενώ επιμένει ότι δεν σχεδιάζει να εισβάλει στο γειτονικό πρώην σοβιετικό κράτος. Το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1 δήλωσε ότι η σύνοδος κορυφής μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας πραγματοποιήθηκε σε μια “κορύφωση της έντασης”.

Ο παρουσιαστής της τηλεόρασης Ντμίτρι Κισέλιοφ υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Πούτιν -που κατηγορείται από τη Δύση ότι τοποθέτησε 175.000 στρατιώτες για να εισβάλει στην Ουκρανία στις αρχές του επόμενου έτους- “χρησιμοποιεί κάθε ευκαιρία για να αποσαφηνίσει τη στάση της Ρωσίας σχετικά με την αναζήτηση μιας ισορροπίας συμφερόντων” και να καταστήσει σαφείς τις “κόκκινες γραμμές” της.

Κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι πλασάρουν “ψεύτικα στοιχεία για την πρόθεση της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία”, ενώ “ξεφουσκώνουν τα φτερά τους και επιδεικνύουν τη στρατιωτική τους ισχύ”, ιδίως στη Μαύρη Θάλασσα.

Προειδοποιώντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να λάβει υπόψη του τις απαιτήσεις της Ρωσίας για την Ουκρανία, αναφέρθηκε στο τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο και την υπερηχητική ικανότητα της Μόσχας.

“Στην τελευταία ρωσοαμερικανική σύνοδο κορυφής, ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε ένα κοινό έγγραφο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, μια δήλωση για τη στρατηγική σταθερότητα”, είπε στους τηλεθεατές του.

“Εκεί αναγραφόταν ξεκάθαρα: “Σήμερα, επιβεβαιώνουμε την αρχή ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί και δεν πρέπει ποτέ να διεξαχθεί”.

“Αν ο Μπάιντεν το δεχτεί αυτό, τότε πραγματικά δεν θέλει οι ΗΠΑ να μετατραπούν σε ραδιενεργό στάχτη. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή για τον Μπάιντεν, που έθεσε ο Πούτιν”.

Ο Kiselyov έχει χαρακτηριστεί “φερέφωνο” και “αρχισυντάκτης προπαγάνδας” του Πούτιν.

Η Μόσχα έχει απαιτήσει να μην γίνει δεκτή η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και να μην τοποθετηθούν στο έδαφός της όπλα κρούσης από τις δυτικές δυνάμεις, υποστηρίζοντας ότι θα αποτελούσαν άμεση απειλή για τη Ρωσία.

Εν τω μεταξύ, περισσότερα από 500 πληρώματα αρμάτων μάχης από τη νότια στρατιωτική περιφέρεια της Ρωσίας πραγματοποίησαν ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Η περιφέρεια περιλαμβάνει την περιοχή Κρασνοντάρ και την προσαρτημένη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας Κριμαία, οι οποίες συνορεύουν αμφότερες με την Ουκρανία.

Στις ασκήσεις συμμετείχαν άρματα μάχης T-72B3 και T-90A, ενώ περιλαμβάνονταν και βολές από αντιαεροπορικό πολυβόλο μεγάλου διαμετρήματος, ανέφεραν δημοσιεύματα.

“Τα πληρώματα βελτίωσαν τις ικανότητές τους στο χτύπημα στόχων που μιμούνται κινούμενο άρμα, πλήρωμα αντιαρματικού εκτοξευτή χειροβομβίδων και πυροβόλο όπλο χωρίς ανάκρουση σε αποστάσεις από 300 έως 2000 μέτρα”, ανέφερε ένας απολογισμός.

Οι στρατιώτες της 150ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Τυφεκιοφόρων γυμνάζονταν επίσης στο πεδίο ασκήσεων Κανταμόφσκι στην περιοχή Ροστόφ, η οποία επίσης συνορεύει με την Ουκρανία, στη “νεότερη εγκατάσταση εκπαίδευσης αρμάτων μάχης της Ρωσίας”, ανέφεραν δημοσιεύματα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε στη σουηδική τηλεόραση ότι η απειλή από τη Ρωσία είναι “πολύ σοβαρή, διότι αυτό που έχουμε δει είναι η συγκέντρωση σημαντικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία”.

Οι προσπάθειες υπονόμευσης της Ουκρανίας περιελάμβαναν μια “εκστρατεία προπαγάνδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης” που έχει ενισχυθεί δέκα φορές τον τελευταίο μήνα.

Είπε: “Οι συνέπειες θα ήταν τρομερές. Δεν συμφέρει κανέναν.

“Θεωρήσαμε ότι ήταν σημαντικό να καταστήσουμε πολύ σαφείς στη Ρωσία τις συνέπειες που θα προκύψουν αν εμπλακεί σε επιθετικότητα προς την Ουκρανία.

“Ελπίζω λοιπόν ότι αυτό θα επηρεάσει τον υπολογισμό του Προέδρου Πούτιν και ότι η Ρωσία θα ακολουθήσει άλλη πορεία”.

Μια μεγάλη ρωσική εφημερίδα προειδοποίησε επίσης τον Πούτιν για τις συνέπειες της εισβολής στην Ουκρανία.

Η Moskovsky Komsomolets ανέφερε τον Ivan Timofeyev, διευθυντή προγράμματος της Λέσχης Valdai, ο οποίος προειδοποίησε το Κρεμλίνο ότι “το κόστος ενός πιθανού πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας υπερβαίνει σημαντικά τα οφέλη…

“Μια τέτοια στρατιωτική σύγκρουση είναι απίθανο να ολοκληρωθεί με κάποια κατανοητή συμφωνία.

“Η νίκη επί των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας δεν θα οδηγήσει από μόνη της σε μια γρήγορη ειρήνη.

“Ο πόλεμος μπορεί να εξελιχθεί σε μια μακρά και υποτονική αντιπαράθεση”.

Προειδοποίησε ότι η Ρωσία “θα κολλήσει σε έναν ουκρανικό βάλτο, οι προσπάθειες να βγούμε από τον οποίο θα καταναλώσουν όλη μας την ενέργεια για πολλές δεκαετίες”.

Η δήλωση αυτή έρχεται την ώρα που το πρώην σοβιετικό κράτος ισχυρίζεται ότι τα μαχητικά του αεροσκάφη αναχαίτισαν ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο που πετούσε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εντόπισαν ότι η Ρωσία συγκεντρώνει 175.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία που ετοιμάζονται για μια “μαζική επίθεση” ήδη από τις αρχές του επόμενου έτους, με τους φόβους για πόλεμο να αυξάνονται στην περιοχή.

Και μια ομάδα 600 ατόμων των βρετανικών ειδικών δυνάμεων -συμπεριλαμβανομένων κομάντος της SAS και στρατιωτών από το Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών- ετοιμάζεται να αναπτυχθεί στην Ουκρανία για να βοηθήσει στην εξασφάλιση της κατάστασης.

Η Ρωσία είναι βασικός σύμμαχος της Λευκορωσίας, η οποία, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν υπεύθυνη για την πτήση χιλιάδων μεταναστών, οι περισσότεροι από αυτούς από τη Μέση Ανατολή, και τους ώθησε να προσπαθήσουν να περάσουν παράνομα στην Πολωνία.

Η Ρωσία αρνείται ότι η Μόσχα και το Μινσκ εμπλέκονται και ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση για την κρίση, αναφερόμενος στις συγκρούσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

the-sun.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ THE SUN : Corfiatiko.blogspot.com

loading...