ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΑΔΕΛΦΙΑ, ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΑΤΝΗ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ!


Γράφει ο Νικήτας Αποστόλου

Στις 25 Δεκεμβρίου θα γιορτάσουμε την κατά σάρκα γέννηση του Σωτήρα της ανθρωπότητας .Του Χριστού μας.

Πως πορευόμαστε όμως προς αυτήν την ημέρα; Με ολοκληρωμένη μετάνοια, με πίστη, με ταπείνωση, με καθαρή ομολογία, ατενίζοντας και ακολουθώντας το πρόσωπο και το παράδειγμα του Χριστού μας;

Όχι δυστυχώς! “Γιορτάζουμε” Χριστούγεννα χωρίς… Χριστό! Ναι εκεί φθάσαμε , γιατί οι πολλοί “χριστιανοί” δεν είμαστε “καθαροί”. (Ιωαν. Κεφ.13 στ. 10)

Εφέτος, όπως και πέρυσι και πρόπερσι και και εδώ και πολλές δεκαετίες, την γέννηση του Χριστού, οι ποιο πολλοί άνθρωποι, που αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Χριστιανοί, δεν θα την γιορτάσουμε, απλά θα βιώσουμε τα Χριστούγεννα ως μια ακόμα μέρα αργίας, γιατί μέσα στην ψυχή και την καρδιά μας δεν θα υπάρχει η χαρά της γιορτής της έλευσης στον Κόσμο του Σωτήρα του.

Η ελιτ του Δυτικού Κόσμου του “ορθολογισμού” του “αγνωστικισμού” και του “αθεϊσμού”, έφερε την γιορτή των Χριστουγέννων και του Αγίου Βασιλείου στα μέτρα της.

Ο Χριστός τους ενοχλεί.

Η τηλεόραση και τα άλλα ΜΜΕ δεν μιλάνε, ούτε για το μήνυμα του Ευαγγελίου που ο Χριστός μας έφερε με την γέννησή Του, ούτε για την ιστορική μορφή και το έργο του Αγίου Μεγάλου Βασιλείου, ούτε προβάλλουν τον ηρωισμό του Πρωτομάρτυρα Στέφανου.

Μας προτρέπουν, μόνο να “γιορτάσουμε” με όσα περισσότερα “δώρα” μπορούμε μέσα σ’ ένα διονυσιακό καταναλωτικό ξεφάντωμα.

Αντί των γνήσιων εορτασμών που από παράδοση είχαμε, κατάφερε η ελιτ να γιορτάζουμε σαν παγανιστές τις γιορτές. Ως γιορτές του “καταναλωτισμού”. Γιορτές χωρίς Χριστό.

Αόρατες εγκόσμιες δυνάμεις, υπηρέτες του αόρατου αντιχρίστου, πολλές δεκαετίες ενεργούν ποικιλότροπα για την απαλοιφής του όρου “Χριστούγεννα” από την ζωή μας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ
ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...