ΕΔΩ Ο ΝΑΟΣ, ΕΚΕΙ Ο ΝΑΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΙΝΟΣ; …. Το Άγιον Πνεύμα παρίστατο;;;

Λίγο υπομονή και θα καταλάβετε τον περίεργο τίτλο.

Με κάλεσε Σαββατιάτικο αδελφικός εν Χριστώ συμμαχητής να ακούσουμε πύρινο κήρυγμα από ιερομόναχο ιατρό εν ενεργεία και μάλιστα σε τομέα γραμμής κρούσης. Πάντα με συγκινούν αυτοί οι ιερωμένοι, που βάζουν πάνω απ’ όλα τον Χριστό και σαν γιατροί πρώτα προσεύχονται πριν προβούν σε ιατρική πράξη. Αλλά και γενικά χαίρομαι και τιμώ τους σωστούς λειτουργούς του Υψίστου, όπως κατ επανάληψη έχω παρουσιάσει, που μας μαθαίνουν χρήσιμα και δεν μας κάνουν να ξεχνάμε όσα χρήσιμα μάθαμε.

Μπαίνοντας στον ναό σχετικά νωρίς (κατά τον όρθρο), ενώ ακόμα ήταν σκοτεινά, είδα δυο φιγούρες ιερωμένων στον σολέα κάτι να ψέλνουν.
– Να αυτός που σου έλεγα, μου λέει ο αδελφός.
– Ο άλλος; ρωτώ.
– Δεν τον ξέρω, πρώτη φορά τον βλέπω, μου λέει.

Με την αρχή της Θείας Λειτουργίας, που την τέλεσε ο άγνωστος ιερέας, ακούγονταν ωραία τα λόγια. Ομολογώ, ότι μιλούσε καθαρά και έδινε στον πιστό εικόνα (μάλλον ακοή) σωστού λειτουργού,

Φθάνει η στιγμή της μικρής εισόδου, που περιμέναμε να δούμε την εικόνα του ιερέως, και βλέπω τον νεόφερτο ιερέα να προπορεύεται με το Ευαγγέλιο ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΜΑΣΚΑ και να ακολουθεί ο ιερομόναχος αμάσκωτος. Χλώμιασα και του λέω :
– Για να με σκανδαλίσεις με έφερες εδώ; και ξεροκαταπίνοντας ψυθίρισε :
– Μη βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα…

Τι να κάνω, δεν μίλησα ούτε όταν βγήκε να διαβάσει το Ευαγγέλιο με τη μάσκα ούτε καν όταν βγήκε με τα Τίμια Δώρα, πάλι φορώντας μάσκα. Σκύβω και λέω :
– Είναι ακόμα βιαστικά τα συμπεράσματα;

Δεν μίλησε. Φθάνει η ώρα της Θείας Κοινωνίας και βγαίνει ο γνωστός του ιερομόναχος (πάντα αμάσκωτος – να το τονίσω) να πει προς τους πιστούς :
– Επειδή φοράτε όλοι μάσκα, όταν θα κοινωνήσετε θα έρχεστε στον π.Δημήτριο με καλά ανοιχτό το στόμα, που δεν θα κλείσετε πριν βγάλει την λαβίδα από το στόμα σας, ώστε να μην μείνει Θεία Κοινωνία στα χείλη σας και την βεβηλώσετε ακουμπώντας Την στη μάσκα…. (άνευ σχολίων)

Γυρνώ και ρωτώ τον εμβρόντητο αδελφό, προσπαθώντας να κρατηθώ ψύχραιμος :
– Γι αυτό το κήρυγμα με έφερες; Από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι αυτός ή το Πατριαρχείο Αντιοχείας;
– …..

Δεν κρατήθηκα και πλησίασα να φωτογραφίσω τις ανόσιες στιγμές, παρά την επίμονα αποτρεπτική παραίνεση του αδελφού “μην κάνεις κάτι, με ξέρουν εδώ”.
– Εμένα όμως δεν με ξέρουν, καιρός να με μάθουν.

Ομολογώ βέβαια ότι σχεδόν από την αρχή, πήγαινε ο νους μου στο ποιός ήταν. “Λες να είναι; λες να είναι;” μονολογούσα από μέσα μου.

Η εικόνα του ιερέα με τα λευκά άμφια, την ιατρική μάσκα και την λαβίδα μέσα στο στόμα των πιστών, παρέπεμπε σε οδοντιατρική εξέταση. Πριν το αντίδωρο ο γνωστός ιερομόναχος μας είπε :
– Θα περάσετε τώρα να πάρετε το αντίδωρο και την ευλογία του π.Δημητρίου, που είναι πολύτεκνος, τίμησε και τιμά την Επιστήμη κι αγαπάει τον Χριστό.

Κοίταξα την εικόνα του Χριστού κι αμέσως έσκυψα το κεφάλι από ντροπή. Πως μας ανέχεται; πόσο πολύ μας αγαπά; Πλησίασα για το αντίδωρο και είπα να τον ρωτήσω ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑ ΓΑΝΤΑΚΙΑ. Από τα χέρια δεν μεταδίδεται ο ιός; γιατί τότε τα αντισηπτικά; άραγε το Σώμα Χριστού με αντισηπτικά το έπιασε; Ξαφνικά ένοιωσα ένα σκούντηγμα από τον αδελφό, σα να κατάλαβε τις σκέψεις μου και να μου είπε να σιωπήσω. Έκανα υπακοή.

Προχωρώντας αργότερα προς την έξοδο, επιβεβαιώθηκα γι αυτό που αναρωτιόμουν νωρίτερα “Λες να είναι; λες να είναι;” Στην έξοδο η κ.Αθηνά Λινού, η γνωστή καθηγήτρια της επιτροπής ειδικών για τον κορωνοϊό και τηλεπερσόνα (όχι βέβαια της εμβέλειας Παγώνας) αλλά και σύζυγος του πατρός πλέον Δημητρίου (χειροτονήθηκε προ ημερών), που τέλεσε την Θεία Λειτουργία φορώντας μάσκα.

Είπαμε να κάνουμε ναούς τα νοσοκομεία κι όχι νοσοκομεία τους ναούς.
Όσο για τον ιερομόναχο, που για χάρη του κηρύγματός του προσκλήθηκα (που τελικά δεν έγινε), αναρωτήθηκα : “δεν σκέφθηκε ότι θα σκανδαλίσει του πιστούς του, που θα αναρωτηθούν γιατί αυτός δεν φορά μάσκα ενώ ο π.Λινός φορά;”. Γυρνώντας λέω στον αδελφό :
– Έχεις δυο στα δυο αποτυχημένα καλέσματα.
– Πότε ήταν το άλλο;
– Ξέχασες όταν μου είπες να δούμε τη Θεία Λειτουργία στην Νέα Ιωνία, πριν την συγκέντρωση των τοπικών ιερέων, όπου λειτουργήθηκαν; Ξέχασες τότε, που πάμπολλοι κάθονταν στο Ευαγγέλιο και στο Πάτερ ημών, όταν οι γριούλες ήταν όρθιες; Ξέχασες τότε, που ακόμα και στην περιφορά των Τιμίων Δώρων κάποιοι κάθονταν ενώ οι περισσότερες γριούλες ήταν στα γόνατα κι ένας μαύρος (μαύρος-κατράμι, αφρικάνος αλλά ορθόδοξος) ήταν όχι απλά στα γόνατα αλλά με το κούτελο να ακουμπά στο δάπεδο;

Έσκυψε περίλυπος και δεν μίλησε. Χωρίζοντας του λέω :
– Σκέψου καλά την επόμενη πρόσκληση! Τι έφταιγε βέβαια, οπότε συμπληρώνω για να “γλυκάνω” την ατμόσφαιρα :
– ΕΔΩ Ο ΝΑΟΣ, ΕΚΕΙ Ο ΝΑΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΙΝΟΣ; Το μόνο που μου απομένει είναι να πάω σε Λειτουργία με λειτουργό τον π.Δημάτριο Λινό, αρχιψάλτη τον Τσιόρδα και φέης-κοντρολίστα στην είσοδο τον Κούλη με καλάσνικωφ…

Για του λόγου το αληθές δημοσιεύω κάτω-κάτω την εικόνα του π.Δημητρίου να κοινωνεί εντός … οδοντιατρείου. Αναρωτιέμαι αν παρευρίσκετο ο εκλεκτός αρθρογράφος κ.Δαπέργολας, πως θα το σχολίαζε. Ειμαι κι εγώ ώρες-ώρες…

Πάντα θυμίζω από τον Αγιo Ιωάννη τον Χρυσόστομο (αυτόν ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ) :
«Τό μή κρίνετε, ἵνα μή κριθῇτε, περί βίου ἐστίν, οὐ περί πίστεως»
«Ὅταν οἱ Θεῖοι νόμοι ὑβρίζονται καί ἐμεῖς διατελοῦμε ἐν σιγῇ καί ἀδιαφορία, τότε, ἡ κόλαση μᾶς περιμένει»

BAS_4

Δείτε κάτι για γέλια και για κλάματα >
https://www.brighteon.com/9b845272-a45b-46b4-bb48-6b4c00fc9d5a

loading...