Επιχειρηματίες εστίασης σε κυβέρνηση: «Σας ακούσαμε και διώξαμε τους ανεμβολίαστους – Εσείς μας βάζετε λουκέτα»

«Προσλάβαμε μόνο πλήρως εμβολιασμένους εργαζομένους»

Ανακοίνωση με την οποία κάνει επίθεση στην κυβέρνηση για την «ελευθερία» που τους έταξε εξέδωσαν οι επιχειρηματίες της εστίασης, οι οποίοι στέκονται κυρίως στα μέτρα διαχωρισμού που υιοθέτησαν τους προηγούμενους μήνες. 

Όπως αναφέρει ο πανελλήνιος σύνδεσμος επιχειρηματιών κέντρων διασκεδάσεων και μουσικοθεατρικών παραστάσεων, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως «τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έτσι όπως εξειδικεύθηκαν στις χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ανεξαρτήτως του πότε θα εκκινήσει η εφαρμογή τους, ισοδυναμούν με νέο “λουκέτο” στις επιχειρήσεις μας».

Μάλιστα, τονίζει ότι οι επιχειρήσεις αυτές είναι κλειστές για σχεδόν δύο χρόνια και «για άλλη μια φορά αποτελούν τον εύκολο στόχο».

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για δαιμονοποίηση της διασκέδασης ενώ «όσοι διακονούμε τη Διασκέδαση, επιχειρηματίες – καλλιτέχνες – μουσικοί – δημιουργοί – εργαζόμενοι – οικογένειες, στηρίξαμε και στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια. Βγήκαμε μπροστά για την προώθηση του εμβολιασμού. Φιλοξενήσαμε, φιλοξενούμε και εξυπηρετούμε μόνον εμβολιασμένους πελάτες. Διχάσαμε τον κόσμο μας, γίναμε δυσάρεστοι στους θαμώνες μας. Επιτελέσαμε αστυνομικού τύπου καθήκοντα με ελέγχους ταυτοπροσωπίας των πελατών μας και γνησιότητας – πιστότητας των πιστοποιητικών τους. Προσλάβαμε και απασχολούμε μόνον πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες εργαζομένους κάθε ιδιότητας (καλλιτέχνες, μουσικούς, τραγουδιστές, τραπεζοκόμους σερβιτόρους, κ.λ.π.)».

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος επίσης για «κραυγή αγωνίας για το μέλλον μας» ενώ τίθενται ερωτήματα για το πώς θα εξασφαλίσουν τα προς το ζην οι εργαζόμενοί, πώς θα πληρωθούν ενοίκια, Φ.Π.Α., Ασφαλιστικές Εισφορές κτλ και πώς θα κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις αυτές.

Είναι ξεκάθαρο ότι η εστίαση, εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση τους προηγούμενους μήνες για να προωθηθεί ο μαζικός εμβολιασμός, υιοθέτησε μέτρα διαχωρισμού με την υπόσχεση ότι δεν θα κλείσουν οι επιχειρήσεις και τώρα η κυβέρνηση «από πρωταγωνιστές τους μετατρέπει σε κομπάρσους», όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός.

Τι ζητούν οι επιχειρηματίες των κέντρων διασκέδασης

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των επιχειρηματιών κέντρων διασκέδασης, ζητούν:

1. Λειτουργία τουλάχιστον το διήμερο 31/12/21, 01/01/22 για το οποίο έχουν κάνει ήδη τις προμήθειές τους και έχουν εισπράξει προκαταβολές από πελάτες.

2. Την πρόβλεψη διακριτού ελεύθερου ωραρίου λειτουργίας των Κέντρων Διασκέδασης, σε κάθε περίπτωση διευρυμένου σε σχέση με το ωράριο λειτουργίας των λοιπών επιχειρήσεων εστίασης.

3. Την άμεση ανάκληση της εξαγγελίας περί απαγόρευσης χρήσης μουσικής, εάν δεν τηρηθούν τα ήδη εξαγγελθέντα μέτρα που θα έχουν ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου 2022 είτε νωρίτερα.

4. Την κατ΄ αποκλειστικότητα επιφύλαξη προσφοράς ζωντανής μουσικής μόνον στις επιχειρήσεις αυτές – Κέντρα Διασκέδασης, προκειμένου να εκλίπουν φαινόμενα έκνομης λειτουργίας Καταστημάτων κάθε λογής -καφέ, αναψυκτήρια, εστιατόρια, σνακ μπαρ, μπαρ, θέατρα και άλλα παρόμοια- «δίκην Κέντρων Διασκέδασης», που προσφέρουν ζωντανή μουσική, καθ’ υπέρβαση ωραρίου χρήσης μουσικής και της επιτρεπόμενης ηχοστάθμης.

5. Τη συμπερίληψή στις επιχειρήσεις του πολιτισμού και την ειδική πρόβλεψη αντίστοιχης με τις επιχειρήσεις αυτές οικονομικής ενίσχυσης – επιδότησης ή άλλου συγκεκριμένου χρηματοδοτικού εργαλείου υποστήριξης για τη βιωσιμότητα και αυτών των επιχειρήσεων.

loading...